Μετάβαση στο περιεχόμενο

21ds

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by 21ds

  1. Καλημέρα, σε όλους. Μετά απο ερώτηση στον λογιστή μου για τα συμφωνητικά, μου λέει πως πρέπει να μπω να κάνω την κατάσταση με τα συμφωνητικά του τριμήνου αλλά πρέπει και ο κάθε ιδιώτης που αναφέρεται στα συμφωνητικά να μπει στο σύστημα με τους κλειδάριθμους του να κάνει αποδοχή. Είναι αυτό σωστό? Δηλαδή πρέπει να τους πέρνουμε έναν έναν τηλέφωνο από την αρχή, να τους εξηγούμε (έναν έναν ξεχωριστά) τη διαδικασία, να πάνε (ένας ένας) στον λογιστή τους να κάνουν αποδοχή τα ποσά που αναφέρονται στο συμφωνητικό? Πολύ τραβηγμένο για το τίποτα. Ξέρει κανείς κάτι?
  2. καλησπέρα, σε μια περίπτωση που πρέπει να γίνει τώρα ΠΕΑ για ενοικίαση ενώ αργότερα ίσως μπει το διαμέρσμα και στο νέο εξοικονομώ , τι είναι προτιμότερο να γίνει: α) να κάνω ΠΕΑ για ενοικίαση με ένα σενάριο με προτάσεις που θα γίνουν μελλοντικά, χωρίς π.χ. να ξέρω τα ακριβή στοιχεία για τους συντελεστές νέων κουφωμάτων που πιθανόν να μπούν ή την νέα ισχύ του νέου καυστήρα, να βάλω στο σενάριο κάποιες τυπικές τιμές δηλαδή, ή β) να κάνω το ΠΕΑ για ενοικίαση με την υπάρχουσα κατάσταση χωρίς να με νοιάζει τόσο το σενάριο με τις βελτιώσεις και αργότερα να κάνω ανάκληση και τα κάνω νέο αρχικό ΠΕΑ με το σωστό σενάριο? Γίνεται να γίνει ανακλήση για αυτόν τον λόγο? Μπορεί να γίνουν 2 ΠΕΑ για το ίδιο ακίνητο? ευχαριστώ
  3. Έχει εκδοθεί Οικ.Άδεια το 1983 για κατάστημα σε γήπεδο εκτός σχεδίου. Η ΟΙΚ.ΑΔΕΙΑ δεν εμφανίζει στο τοπογραφικό αναγκαστική απαλλωτρίωση τμήματος του γηπέδου (περνάει κεντρικός αγωγός υδροδότησης Θεσσαλονίκης, με ΦΕΚ του 1973). το οικόπεδο που παραμένει είναι μικρότερο από το αρχικό που προβλέπει η αρχική Οικ.Άδεια, αλλά άρτιο και οικοδομήσιμο. Στο Φύλλο υπολογισμού Ν 4178/13 λέει πως όταν είναι μικρότερο το οικόπεδο από κατάτμηση δεν λαμβάνουμε υπόψη μας την οικ.άδεια. Θεωρείται πως υπάρχει Οικ.Αδεια στο οικόπεδο που βρέθηκε μικρότερο λόγω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης? Ωστόσο, Προυπήρχε το ΦΕΚ της απαλλωτρίωσης αλλά η Άδεια βγηκε στο αρχικό οικόπεδο.Ο μηχανικός θα πρεπει να μπει στην διαδικασία ανάκλησησης της άδειας η' να την πάρει ως δεδομένη? Να σημειωθεί πως έχει γίνει ρύθμιση με τον ν.4014/11 και έχει εξοφληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο, πέρνωντας σαν δεδομένο πως έχει εκδοθεί άδεια, κατόπιν σχετικής ερώτησης στο τεε/τκμ. Πως θα περαστεί στον ν.4178/13? ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.