Μετάβαση στο περιεχόμενο

EvanSyki

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

496 profile views

EvanSyki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα έχω περίπτωση γηπέδου, το οποίο παρόλο που είναι μεγαλύτερο από 4 στρ. είναι τυφλό και άρα μη άρτιο και οικοδομήσιμο. Σε περίπτωση που σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του όμορου γηπέδου, αποκτήσει πρόσβαση σε δρόμο μέσω δουλείας διόδου, τότε γίνεται άρτιο και οικοδομήσιμο; (Λογικά ναι) Η ερώτησή μου είναι αν το μήκος της δουλείας θα πρέπει να είναι 25μ. βάσει της εκτός σχεδίου δόμησης για να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το αρχικό γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο. Ή ακόμα και αν η δουλεία έχει μήκος 3 μ. για παράδειγμα, τότε πάλι μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε άρτιο και οικοδομήσιμο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  2. (το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα Συνάδελφοι Αν γνωρίζει κάποιος θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα. Μπορεί, κατά τη γνώμη σας, να γίνει συνένωση δύο μη άρτιων οικοπέδων, εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων; Πιο συγκεκριμένα, το ένα οικόπεδο παρόλο που έχει το απαιτούμενο εμβαδόν, βάσει όρων δόμησης, δεν έχει καθόλου πρόσωπο σε δρόμο. Είναι δηλαδή τυφλό. Επομένως, είναι μη άρτιο και οικοδομήσιμο. Το δεύτερο οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δόμο και δεν έχει το απαραίτητο εμβαδόν. Μπορεί από τη συνένωσή τους, να προκύψει ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, δεδομένου ότι θα υπάρχει τόσο το απαραίτητο εμβαδόν όσο και πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα Ψάχνω μελέτη χρονικού προγραμματισμού ή διάγραμμα Gantt για κατασκευή μεταλλικού κτιρίου. Μήπως θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος συνάδελφος γιατί δε μπορώ να βρω κάτι συγκεκριμένα για μεταλλική κατασκευή. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.
  4. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Δυστυχώς δε μπόρεσα να μεταπεισω τους πελάτες όσον αφορά την επιλογή της σκάλας. Επειδη κατά πάσα πιθανότητα τελικά θα επιλεγεί ξύλινη σκάλα με κρυφό μεταλλικό φορέα, σε αυτή τη περίπτωση ο παραπλευρος τοίχος είναι μια απλή δρομική τοιχοποιια; οι μεταλλικοί προβολοι δηλαδή θα μπορέσουν να πακτωθουν πάνω σε μια απλή τοιχοποιια;
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ως νέα στο χώρο των μηχανικών έχω έρθει αντιμέτωπη με αρκετά ερωτήματα και ειδικότερα όσον αφορά τον κατασκευαστικό κομμάτι, το οποίο σαφέστατα επηρεάζει και άλλους τομείς όπως για παράδειγμα το στατικό φορέα της κατασκευής μου. Καλούμαι λοιπόν να κατασκευάσω διώροφη μονοκατοικία με μια γραμμική σκάλα μοντέρνου τύπου, η οποία θα έχει μόνο πατήματα. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής: πως κατασκευάζονται τέτοιου είδους σκάλες πρώτον σε περίπτωση που είναι μεταλλικές και δεύτερον αν είναι από σκυρόδεμα. Το μήκος της σκάλας είναι 3,60μ. και το πλάτος 1μ. Επίσης, τα σκαλοπάτια πως στηρίζονται στον παράπλευρο τοίχο; Θα πρέπει να κατασευαστεί τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος. Ρωτάω γιατί σε περιπτωση που κατασκευαστεί τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκούς 3,60 μ. (όσο είναι και η σκάλα) θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως και η στατική μελέτη. Επισυνάπτω και μια ενδεικτική φωτογραφία με μια τέτοια σκάλα για το κάνω πιο κατανοητό. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.