Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sofia mois

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

sofia mois's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα!Ερώτηση ίσως αυτονόητη για σας άλλα επειδή είναι η πρώτη βεβαίωση που βγαζω..Σε τμήμα οικοπέδου με κάθετη σύσταση το οποίο περιέχει κτίσμα προ του 55 τι βάζω στον αριθμ. οικοδομικής άδειας; Υπάρχει άδεια του 1992 πριν χωριστεί το οικόπεδο στην οποία προσμετράται το κτίσμα αυτο στην πραγματοποιούμενη δόμηση. Μπορώ να την χρησιμοποίσω την άδεια αυτή? πρέπει να αναφέρω και την υπαρξη του κτίσματος;απαιτείατι τεχνική έκθεση αμοιβή μηχανικού; ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!
  2. Ευχαριστώ πολύ! Αλλά ακόμη δεν ξέρω τι να του προτείνω. Καλοριφέρ υπάρχουν και στο WC υπάρχει και μπανιέρα από την κατασκευή της μεζονέτας που δεν φαίνεται στην άδεια. Και από όσο διάβασα στο φόρουμ, αυτά πιθανώς να χαρακτηρίσουν τον χώρο ως χώρο κύριας χρήσης σε τυχόν έλεγχο. Κατά τα αλλα -ύψη, πόρτες, παράθυρα, περβάλλοντας χώρος- είναι όλα νόμιμα!
  3. Γεια σας! Μια ερώτηση σχετικά με την ωφέλεια ή οχι τακτοποήσης υπογειου. Θα ήθελα να μου πέιτε την γνώμη σας για το αν πρέπει να τακτοποίησω με τον 3843/10 τμήμα υπογείου κατοικίας. Το υπόγειο είναι νόμιμο και ως προς ύψος και ως προς διαρρύθμιση με χώρους κατά την άδεια wc, πλυσταριό και 2 αποθήκες (δωμάτια). Ο ιδιοκτήτης έχει δηλωμένη έδρα την κατοικία του ως ελεύθερος επαγγελματίας το σπίτι του και έχει το γραφείο του σε ένα απο τα δωμάτια του υπογείου. Η γνώμη σας είναι να νομιποποίησω το δωματιο; Τι οριζει ένα χώρο ως χώρο κυριας χρήσης σε τυχούσα αυτοψία της πολεοδομίας; Δηλαδή η επίπλωση θα δηλώσει και την χρήση την δεδομένη στιγμή; Ως προς την εφορία είναι οκ το υπόγειο, δηλωμένο με κύρια χρήση.
  4. Καλησπέρα! Σχετικά με άδεια μικρής κλίμακας για κατασκευή πέργκολας (με σιδηροσωλήνες) και όχι οικοδομικής άδειας (με βάση όσα προαναφέρονται πιο πάνω), γνωρίζει κάποιος αν είναι απαραίτητη η συναίνεση των συνιδιοκτητών και αν ναι με ποσοστό 100%; Ευχαριστώ πολύ!
  5. Καλησπέρα!Μια ερώτηση πολύ εμπειρική μάλλον σχετικά με την δόνηση σκυροδέματος. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι περίπου ποσοστό μείωσης m3 σκυροδέματος έχω μετά την δόνηση του σε ένα οικοδομικό έργο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  6. Καλήσπέρα! Μία ερώτηση για πλάκες Zoellner αν γνωρίζει κάποιος. Λύνω μία προσθήκη ορόφου και στο υφιστάμενο κτίριο υπάρχουν πλάκες Zoellner. Στο τεύχος των στατικών, στα γεωμετρικά στοιχεία αυτών των πλάκών, έχει τα μεγέθη b/ws/d/do και wx, wy (π.χ. 15/170/20/8 και 70,70cm αντίστοιχα). Μήπως ξέρει κάποιος σε ποιες διαστάσεις ακριβώς αντιστoιχούν αυτά τα χαρακτηριστικά; Ευχαριστώ πολύ!
  7. Κάλημερα! Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει αν στην περίπτωση προσθήκης ορόφου σε υφιστάμενο κτίριο κάνω τη μελέτη θερμομόνωσης μόνο για την προσθήκη σαν νέο ανεξάρτητο όροφο; Και επιπλέον, στην ύδρευση-αποχέτευση στα κατακόρυφα διαγράμματα δείχνω και τους υπόλοιπους ορόφους; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.