Μετάβαση στο περιεχόμενο

Lumi

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Lumi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Για την έκδοση της βεβαίωσης, γνωρίζετε τι αρχείο οφείλω να ανεβάσω στο "Δηλώσεις ανάθεσης - ανάληψης διαχείρισης έργου ή/και μελέτης" στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ εφόσον δεν πρόκειται να επιβλέψω το έργο;
  2. Καλησπέρα, Ιδιοκτήτης επιθυμεί να τροποποιήσει το εμβαδόν δύο όμορων οριζόντιων ιδιοκτησιών του. Πιο συγκεκριμένα, από 70 και 30 τ.μ. να γίνουν 50 και 50 τ.μ., χωρίς να επηρεάζονται τα φέροντα στοιχεία, οι Η/Μ εγκαταστάσεις και τα κοινόχρηστα τμήματα του κτηρίου. Δε βρίσκω κάποια περίπτωση που να αφορά στην τροποποίηση του όμορου περιγράμματος των Ο.Ι. Μπορεί να εκδοθεί μία ΕΕΔΜΚ για: κζ) λειτουργική συνένωση χώρων σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 23 του ν. 4067/2012 και λστ) διαχωρισμό οριζόντιων ιδιοκτησιών; Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 23 του ΝΟΚ, "Σε περίπτωση συναίνεσης με αυξημένη πλειοψηφία (τουλάχιστον 67%) ιδιοκτητών αυτοτελών ιδιοκτησιών του ιδίου κτιρίου, είναι δυνατή η λειτουργική τους ενοποίηση, εφόσον διασφαλίζεται η στατική επάρκεια του κτίσματος μετά τις προβλεπόμενες διαρρυθμίσεις." Εφόσον είναι ίδιος ο ιδιοκτήτης των Ο.Ι., καταλαβαίνω πως δε χρειάζεται το 67% αλλά ούτε και συναίνεση συνιδιοκτητών όλου του κτηρίου. Αυτό υπερισχύει του κανονισμού της πολυκατοικίας, ό,τι και αν προβλέπει αυτός; Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα, Χρειάζεται η συναίνεση συνιδιοκτητών για την τροποποίηση διαστάσεων ανοίγματος σε όψη στη στάθμη του δώματος; Αφορά κύριο χώρο με αποκλειστική χρήση στο δώμα και σε μεγάλη υποχώρηση από την πρόσοψη επί της οικοδομικής γραμμής. Δεν έχω ακόμη τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα. Κάποιες ερωτήσεις για ένα ισόγειο διαμέρισμα που επιθυμούν να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Στο συμβόλαιο, το διαμέρισμα (94 τ.μ.) περιγράφεται να διαθέτει αποθήκη. Στα σχέδια της Ο.Α. η πρόσβαση στην αποθήκη φαίνεται εσωτερικά. Στην πραγματικότητα, η αποθήκη ανήκει μεν στο διαμέρισμα, αλλά έχει εξωτερική πρόσβαση και σε αυτή βρίσκεται το λεβητοστάσιο της (οικογενειακής) πολυκατοικίας. Επομένως, το Α' ΠΕΑ δεν μπορεί να συμπεριλάβει την αποθήκη/λεβητοστάσιο αφού είναι ΜΘΧ και εμφανίζεται σημαντική διαφορά στα τ.μ. της ιδιοκτησίας. Από το helpdesk του προγράμματος είπαν πως πρέπει να διορθωθεί το συμβόλαιο. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να γίνει κάποια νομιμοποίηση σχετικά με αλλαγή χρήσης; Και γενικά, τι άλλο μπορεί να παρασύρει αυτή η διόρθωση;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.