Μετάβαση στο περιεχόμενο

staee76

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

staee76's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Όταν η διεύθυνση του ακινήτου στα νομιμοποιητικά έγγραφα δεν ταυτίζεται με τη σημερινή, το πρόγραμμα μας ζητάει σαν προαπαιτούμενο δικαιολογητικό βεβαίωση από τον αρμόδιο ΟΤΑ από την οποία να προκύπτει η ταυτοποίηση του ακινήτου. Υπάρχει περίπτωση 2 εβδομάδες πριν λήξει η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων να καταθέσω αίτηση στην πολεοδομία και να λάβω τη σχετική βεβαίωση? Μάλλον αδύνατο. Εσείς σε ανάλογη περίπτωση τι έχετε κάνει? Μήπως να δηλώσω στο σύστημα ότι η διεύθυνση ταυτίζεται και να καταθέσω τη σχετική βεβαίωση αργότερα πριν την τελική επιθεώρηση?
  2. Μην μπερδεύεσαι. Στον οδηγό παράγραφο 2.3.1 για τις πολυκατοικίες τύπου Α αναφέρει στο τελευταίο εδάφιο. "Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που δεν εντάσσονται (δηλαδή που δεν είναι κύριες κατοικίες) ή δεν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμμετέχουν στην υλοποίηση των παρεμβάσεων (δηλαδή των κοινόχρηστων) που έχουν δηλωθεί στην Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Πολυκατοικίας με ίδια κεφάλαια." Συνεπώς, από τον οδηγό του προγράμματος, για τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις δεν απαιτείται να είναι κάποια ιδιοκτησία κύρια κατοικία.
  3. Πρώτα απ' όλα δεν γνωρίζουμε ακόμα, εάν θα δηλωθούν τα ΑΦΜ των συνιδιοκτητών, μιας και την αίτηση την κάνει μόνο ο διαχειριστής της πολυκατοικίας και να απαιτείται μόνο να δηλωθούν τα ποσοστά συνιδιοκτησίας της πολυκατοικίας. Ακόμα περιμένουμε το εγχειρίδιο εισαγωγής στοιχείων για τις πολυκατοικίες και μας έχουν μείνει μόνο 10 ημέρες μέχρι τις αιτήσεις. Επίσης για να αντλήσει το πρόγραμμα στοιχεία από την ΑΑΔΕ, αυτό γίνεται μόνο με την εξουσιοδότηση του ωφελούμενου μέσω των κωδικών Taxis. Επομένως, ακόμα και να δηλωθεί το ΑΦΜ των ιδιοκτητών στο σύστημα, αυτό δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο Ε1 τους.
  4. Προφανώς ο ελεγκτής του υπουργείου εννοεί τις ιδιοκτησίες που δεν είναι κατοικίες (π.χ. καταστήματα) ή τις κατοικίες που δεν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Εφόσον η κάθε ιδιοκτησία δεν κάνει ξεχωριστή αίτηση για πολυκατοικία τύπου Β, με ποιόν τρόπο θα ελεγχθεί το Ε1 του χρήστη της ιδιοκτησίας ώστε να διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία?
  5. Πελάτης μου έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης προ τριετίας και το έχει δηλώσει μόνο στο Ληξιαρχείο. Στο Taxis φαίνεται ως άγαμος και στα Ε1 των δυο συμβίων φαίνονται διαφορετικές κύριες κατοικίες. Ως ατομικό εισόδημα βρίσκεται κάτω από τις 10.000€, ενώ ως οικογενειακό στις 22.000€. Στο demo του εξοικονομώ εμφανιζόταν το εισόδημα του ως άγαμος, ενώ όταν πρόσθετα και τη σύζυγο δεν μου εμφάνιζε τίποτα από εισόδημα. Θεωρείτε πως πρέπει να προχωρήσει την αίτηση ως άγαμος και να κερδίσει το επιπλέον 10% με ενδεχόμενο ρίσκο ή να διορθωθούν τα στοιχεία τους στο taxis ώστε να είναι νόμιμοι?
  6. Διαμέρισμα προτελευταίου ορόφου, με το διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου σε εσοχή, έχει εκτεθειμένο δώμα 100τ.μ. και 50τ.μ. κάτω από θερμαινόμενο χώρο (διαμέρισμα τελευταίου ορόφου). Θέλει να μονώσει το δώμα εσωτερικά με τη παρέμβαση 2.Γ2. Στο πρόγραμμα θα πρέπει να περαστούν τα 100τ.μ. ή τα 150τ.μ. που είναι και η ορθή τεχνικά λύση ώστε η οροφή να είναι μονοκόμματη και να μην έχει κοψίματα?
  7. Απάντηση μέσω email που είχα στο ίδιο θέμα από [email protected] "Καλησπέρα σας Η οδηγία που υπάρχει σχετικά με ιδιοκτησίες που έχουν ίδιο αριθμό παροχής είναι ως εξής: Η μοναδικότητα αρ. παροχής δεν ελέγχεται στο πληροφοριακό. Αν η ΑΑΔΕ επιτρέπει την διπλή αναγραφή μετρητή, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα."
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.