Μετάβαση στο περιεχόμενο

Despina_Ath

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Despina_Ath's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Όντως πήρα τον Α/Α αίτησης του μεταγενέστερου ελέγχου των φορολογικών και μου εμφανίστηκαν οι επιλογές της αναθεώρησης.
  2. Καλησπέρα σε όλους, Θέλω να κάνω αναθεώρηση οικοδομικής άδειας (ηλεκτρονικής) για αλλαγή επιβλέποντος. Την άδεια την έχει εκδώσει άλλος μηχανικός και καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει την επίβλεψη, οι ιδιοκτήτες την ανέθεσαν σε εμένα. Το πρόβλημά μου είναι ότι μπαίνω στο σύστημα, στην "εισαγωγή πράξης σε συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής", κάνω αναζήτηση με τον αριθμό αίτησης και τον αριθμό πράξης, η άδεια εμφανίζεται κανονικά, όμως δεν μου δίνει καμία επιλογή πράξης προς έκδοση, και δεν ξέρω πώς να προχωρήσω. Σκέφτηκα μήπως πρέπει να το κάνει ο μηχανικός που έχει εκδώσει την άδεια, όμως ούτε σε εκείνον δίνει επιλογή πράξης προς έκδοση. Η επιλογή πράξης προς έκδοση παρατήρησα ότι δίνεται μόνο στις άδεις μικρής κλίμακας. Μήπως έχει τύχει ξανά σε κάποιον και βρήκε λύση; Είδα ότι έχει τεθεί ξανά το ίδιο ερώτημα, όμως δεν βρήκα κάποια απάντηση. Ευχαριστώ.
  3. Καλημέρα σε όλους. Έχω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι. Διαβάζω παντού ότι ο ΝΟΚ λέει πως η ελάχιστη απόσταση από τα όρια οικοπέδου για εξώστες και καπνοδόχους είναι το 1μ. Παρ' όλα αυτά, ψάχνοντας στο νόμο αλλά και στις τεχνικές οδηγίες, δεν έχω βρει πουθενά να λέει κάτι τέτοιο. Πού ακριβώς υπάρχει αυτό; Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα σε όλους. Έχω μπει σε ρύθμιση αυθαιρέτου και θέλω να κάνω αίτηση στο εξοικονομώ. Η δήλωση του αυθαιρέτου πρέπει να έχει περαιωθεί για να μπορώ να μπω στο πρόγραμμα; Και τα σχέδια που απαιτούνται από το εξοικονομώ φαντάζομαι είναι τα σχέδια της τακτοποίησης; Ευχαριστώ!
  5. Εγώ ρώτησα και άλλους μηχανικούς και μου είπαν ότι από τη στιγμή που κάνεις τακτοποίηση, πας στην πολεοδομία το χαρτί της τακτοποίησης και τα πρόστιμα διαγράφονται, απλά στη δήλωση τακτοποίησης πρέπει να βάλεις ένα ποσοστό προσαύξησης. Ακόμη δεν το έχω δει το ακίνητο, αλλά ξέρω ότι η αυθαιρεσία έχει γίνει πριν το 2011, οπότε μπορεί να τακτοποιηθεί. Το θέμα είναι ότι το είχα συζητήσει ξανά με τον ιδιοκτήτη, είχα πιέσει τότε να κάνει τακτοποίηση πριν φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά για λόγους δικούς του δεν το είχε κάνει. Τι να πεις...
  6. Δεν είμαι σίγουρη γι' αυτό, νομίζω ότι είναι το Τμήμα Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων. Έγινε "έγγραφη παραγγελία της Διευθύντριας Οικονομικών του Δήμου Αθηναίων", οπότε μάλλον ο Δήμος κίνησε τη διαδικασία μετά την καταγγελία.
  7. Καλημέρα σε όλους. Θέλω να κάνω μια ερώτηση, αν και δεν ξέρω αν είναι εδώ το κατάλληλο topic. Έχει γίνει καταγγελία για ένα αυθαίρετο, βγήκε το πρόστιμο αλλά δεν πληρώθηκε από τον ιδιοκτήτη, και πριν μερικές μέρες του έστειλαν χαρτί για κατάσχεση και πλειστηριασμό. Ρώτησε έναν δικαστικό για την συγκεκριμένη υπόθεση, και αυτός του είπε ότι μπορεί να κάνει τακτοποίηση αυθαιρέτου, αλλά δεν ξέρει τι γίνεται με τα πρόστιμα. Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω (γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ τέτοια περίπτωση): Όταν γίνει η τακτοποίηση, τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης διαγράφονται; Ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει κάτι; Υπάρχει κάποιος συντελεστής προσαύξησης ή κάτι τέτοιο που πρέπει να πληρωθεί;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.