Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Lτεχνική

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Lτεχνική last won the day on Νοέμβριος 19 2019

Lτεχνική had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΠΑΤΡΑ / ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lτεχνική's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ. ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΕΛΙΚΑ!
  2. 👍 Νομιζω πως τακτοποιήθηκαν ή θα τακτοποιηθούν άμεσα τα περισσότερα αιτήματα. Ευχαριστούμε όλους όσους πίεσαν για το θετικό αποτέλεσμα.
  3. Γ. Τα εδάφια 6 και 7 της παραγράφου 5.1 αντικαθίστανται ως εξής: «Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης/τακτοποίησης στο ακίνητο, επισημαίνεται ότι πριν την υποβολή της αίτησης στο Πρόγραμμα θα πρέπει να έχει γίνει υποβολή δήλωσης για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών. Μεταγενέστερη, από την υποβολή αίτησης στο Πρόγραμμα, δήλωση για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών δύναται να υποβληθεί σε περίπτωση απόκλισης της Ωφέλιμης επιφάνειας του ακινήτου μέχρι ορίου επτά (7) τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου οι ενεργειακές παρεμβάσεις να είναι σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία (για τις πολυκατοικίες, το όριο σε τετραγωνικά μέτρα είναι το γινόμενο του επτά (7) επί του πλήθους των διαμερισμάτων). Σε κάθε περίπτωση, πριν την τελική εκταμίευση της επιχορήγησης του έργου θα πρέπει να έχει προσκομιστεί η βεβαίωση περαίωσης της υπαγωγής περί τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, όπου και θα προκύπτει η εξόφληση του συνόλου του ενιαίου ειδικού προστίμου του ακινήτου». ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ document(1).pdf
  4. Καλησπέρα σε όλους. Ίσως ο covid-19 μας σώσει τελικά. Υπάρχει πληροφορία πως ετοιμάζεται ολοκληρωτική ρύθμιση ώστε και για το Α κύκλο (αναδρομικά) να προβλέπεται εξόφληση των προστίμων έως και την ολοκλήρωση του έργου στο πρόγραμμα. Μέσα στον Απρίλιο θα γινει για να προλάβουν το νέο πρόγραμμα με το καλό όταν ξεμπερδέψουμε με τα υπόλοιπα. Ίσως γιαυτό μάλλον δεν προχωράνε τις ενστάσεις. Είναι περισσότερες από 1200 συνολικά για θέματα αυθαιρέτων και προστίθενται συνεχώς. Έξαλλου πλέον όλες οι επιτροπές λειτουργούν με τηλεδιασκέψεις και τα έγγραφα υπογράφονται χέρι με χέρι. ( μετά την επιτροπή του ΕΤΕΑΝ θα περάσουν και κάποια γνωμοδοτική ( τυπική) του Ανάπτυξης.) Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθήσετε, να πιέσετε, να τηλεφωνείτε. Νομίζω πως όλοι το καταλαβαίνετε. Μόνο η πίεση από όλους μας θα αλλάξει τα δεδομένα.
  5. Δεν έχουμε απάντηση ακόμα, όσο αφορά την δική μας περίπτωση. Και εχουν περάσει οι 60 ημέρες. Προσπαθούν για μια συνολική ρύθμιση μέσω υπουργείου ώστε και στο Α κύκλο να γινουν δεκτές οι υπαγωγές που έχουν πληρώσει το 30 % όπως και στο Β κύκλο, λόγω ισότητας και ισονομίας , λαμβάνοντας υπόψην πως δεν δημιουργήται δημοσιονομική διόρθωση ούτε επιβάρυνση του εγκεκριμένου προυπολογισμού. Το ζήτημα ειναι πολιτικό, ανεξαρτήτως κομμάτων, εννοώ πολιτική απόφαση. Πρόκειται για το 4,4% των δηλώσεων υπαγωγής του Α κύκλου περίπου. Δεν ειναι λίγες. Από 1000 έως 1500 υπαγωγές. Το πρόγραμμα κακώς έδωσε έγκριση στο εκάστοτε ιδιοκτήτη και τον υπέβαλε σε μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία, που περιελάμβανε συμβάσεις, δανειοδότηση μέσω της…………… Τράπεζας, εργολάβους, κατασκευές, τιμολόγια, κλπ. Θα πρέπει να υπολογίσουν πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν θα είχαν άλλως την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενεργειακή αναβάθμιση με αποτελεσμα η απόριψη της υπαγωγής στο τελικό στάδιο οδηγεί σε απρόβλεπτα αποτελέσματα ως προς την οικονομική εξέλιξη των έργων, την αποπληρωμή του δανείων, των αναδόχων - υλικών, και εν τέλει την οικονομική καταστροφή των οικογενειών αυτών. Τα εργα έχουν υλοποιηθεί οπότε μιλάμε για οικονομική καταστροφή πολλών προμηθευτών αφού μετά την απόρριψη των υπαγωγών οφείλουν να προβούν σε διαταγές πληρωμής ενάντια στους πελάτες τους. Και ότι πάρουν από αυτά ισως και μετά από δικαστικό αγώνα. Το χειρότερο είναι η δυσφήμιση του προγράμματος μέσα στην αγορά.
  6. Με τα χρήματα που έχουν για την κάθε περιφέρεια, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν δεκτοί όλοι οι φάκελοι. Δυστυχώς .... Αφού το πολύ μέχρι 2 - 3 αιτήσεις προλαβαίνει να κάνει ο κάθε μας. Μέχρι να εξαντληθούν οι πόροι εννοώ. Άρα 2 τρόποι υπάρχουν για το περίφημο σύστημα first in first out...... Να έχεις έτοιμους τόσους υπαλλήλους όσοι και οι φάκελοί σου ώστε να κάνει ο καθένας τους από ένα ή να έχεις εκπαιδεύσει τον κάθε ενδιαφερόμενο ώστε να την κάνει μόνος του. ωραίες δουλειές....... επαγγελματικές & επιστημονικές..................... ντροπή................ φάγαμε τα χρόνια μας στα βιβλία και τις εξετάσεις. Ξεφτίλα.
  7. https://www.economix.gr/2019/09/14/apokalypsi-to-paraskinio-tou-exikonomo-o-adonis-o-kostis-to-systima-ke-i-symvouli/ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ Φοβουνται να παραδεχτούν οτι κατέρρευσε το σύστημα . Οποιος αντεξει μαλλον
  8. Δυστυχώς υπάρχει έντονα αυτό το πρόβλημα. Περίπου 1200 αιτήσεις έχουν τέτοιο θέμα. Στην δικιά μας ενσταση δεν έχουμε λάβει απάντηση ακόμα. Είναι άδικο όμως στο Α κύκλο να ζητείται πλήρης εξόφληση πριν την αίτηση στο πρόγραμμα και στο Β κύκλο εξόφληση του 30% και μάλιστα έως την εκταμίευση. Καμμία δικαιοσύνη και ισότητα. Το θέμα όμως είναι ότι γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος για την ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ των δικαιολογητικών και μόνο από το ΕΤΕΑΝ. δηλαδή αφήνουν τον ωφελούμενο να υλοποιήσει, με όλα τα προβλήματα, συμβάσεις, δάνειο, προμηθευτές κλπ και στο τέλος του λένε ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΓΩΓΗ. λυπάμαι χάσατε............... Και ξεκινά η διαδικασία απένταξης με την τράπεζα να θέλει τόκους και τους προμηθευτές να στέλνουν διαταγές πληρωμής ζητώντας τα χρήματα τους. Αφού παίζει ρολό η ημερομηνία βάλτε ένα πεδίο στην αίτηση να το συμπληρώνουμε και να κάνετε έλεγχο ηλεκτρονικά ή κάντε σύνδεση με το ΤΕΕ όπως με την ΑΑΔΕ. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.