Μετάβαση στο περιεχόμενο

George*28

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

George*28's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι χρόνια πολλά!!! Τελικά η Πολεοδομία αποφάνθηκε (Πολεοδομία Ιωαννίνων) ότι στο κατά χρήση διαιρετό τμήμα του πελάτη μου δεν χάνω τα m2 που του αντιστοιχούν, αλλά π΄ρωτα π΄ρεπει να έχουν τακτοποιηθεί όλοι οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες. Μου το είπαν προφορικά σήμερα και ετοιμάζουν και έγγραφη απάντηση εντός των ημερών.
  2. Αγαπητέ Manolis gon, σύμφωνα με το προηγούμενο μήνυμα, όπως σωστά λές, μπορώ να πάρω έγκριση δόμησης. Το κόλλημά μου είναι ότι δεν ξέρω πώς να χειριστώ τις συναδέλφους που έχουν χρεωθεί το φάκελλο!!! Επιμένουν ότι πρέπει να τακτοποιηθούν πρώτα όλα και μετά να δοθεί η έγκριση!!! Έχεις μήπως κάποιος συνάδελφος εμπειρία; Προτάσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  3. Ένας πελάτης μου έχει κάθετη συνιδιοκτησία σε κατά χρήση διαιρετό εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο (η σύσταση έγινε πρό του '92, οπότε και έχει ισχύ για εκτός σχεδίου), στο οποίο συνολικά είναι 4 συνιδιοκτήτες. Θέλει να εκδόσει οικοδομική άδεια για τα χιλιοστά που του αναλογούν, αλλά από την πολεοδομία με σταματούν στην έγκριση δόμησης, αν δεν ελέγξω την νομιμότητα των υφισταμένων κτισμάτων των υπόλοιπων συνιδιοκτητών. Μου λένε μάλιστα πως αν υπάρχει ατακτοποίητη αυθαιρεσία δεν θα μου δώσουν έγκριση. Ξέρεις κανείς αν είμαστε υποχρεωμένοι στα κατά χρήση διαρετά με κάθετη συνιδιοκτησία να ελέγχουμε τη νομιμότητα των υπολοίπων;
  4. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του ΤΕΕ (6 Ιουλίου 2009) μια ανακοίνωση στη σελ. 2 για το ΦΕΚ 1079/Β/4.6.09, σχετικά με φωτοβολταϊκά συστήματα. Γνωρίζει κανείς πώς μπορούμε να το προμηθευτούμε;
  5. Φίλε dratsiox, οι σχέσεις που δίνεις παραπάνω για τον [email protected] είναι όταν οι συγκολλήσεις γίνονται στο εργοστάσιο. Αντίθετα στο εργοτάξιο, (άσε που δεν επιτρέπεται) τα πράγματα, όπως θα γνωρίζεις καλά, είναι λίγο εως πολύ αβέβαια!! Αγαπητέ [email protected], στη θέση σου θα έβαζα έναν επιπλέον συντελεστή ασφαλείας σε όλους τους παραπάνω (πολύ σωστούς) τύπους. Το τί συντελεστής ασφαλείας χρειάζεται, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.....
  6. Συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς πού υπάρχουν τα παραρτήματα του EC3 σχετικά με τον υπολογισμό έδρασης υποστηλωμάτων (μήκη αγκύρωσης αγκυρίων κλπ...) Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ, με πεζούς ελληνικούς χαρακτηρες. Ευχαριστώ .acnt
  7. Πολύ σωστός ο Άρης!!!! Στο τελευταίο σου μήνυμα Άρη συμφωνώ σε όλα!
  8. Συνάδελφοι σας παραπέμπω στο βιβλίο των Βάγια, Ερμόπουλου και Ιωαννίδη "Σχεδιασμός δομικών έργων από χάλυβα", σελίδες 288 και 337. Εν ολίγοις αναφέρεται ότι για να προσφέρουν πλευρική εξασφάλιση οι τεγίδες, θα πρέπει να καταλήγουν (βλ. επίσης σελ. 332-333) σε οριζόντιο (αντιανέμιο) σύνδεσμο. Επισημαίνεται επίσης ότι δεν είναι επιθυμητό οι λεπτότοιχες τεγίδες να επιβαρύνοντια με θλιπτικές δυνάμεις (τέτοιες δυνάμεις μπορούν σίγουρα να προκύψουν και από τα λοξά τμήματα!!). Συμπερασματικά λοιπόν: α) οι λεπτότοιχες τεγίδες δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν όσον αφορά στην πλευρική εξασφάλιση του ζυγώματος (λάθος δικό μου η επιμονή μου για τις δυνατότητες του RSTAB στο θέμα αυτό!!!!), β) καλό είναι να μην γίνεται χρήση συστήματος "λεπτότοιχης τεγίδας - λοξού τμήματος" λόγω πρόσδωσης επιπλέον θλιπτικών τάσεων στην τεγίδα από το λοξό και τέλος γ) για να λαμβάνεται υπ' όψιν η συνεισφορά τεγίδων σε πλευρική εξασφάλιση του ζυγώματος πρέπει να συνδέονται με οριζόντιο σύστημα δυσκαμψίας (ομοίως και για τις μηκίδες).
  9. Στο πρόγραμμα με το οποίο διαστασιολογώ μεταλλικά και σύμμεικτα δεν το βάζω να ελέγχει τις τεγίδες, ούτε τα λοξά τμήματα για τα οποία συζητάμε. Ο έλεγχος που με ενδιαφέρει και συζητάμε είναι ο στρεπτοκαμπτικός του ζυγώματος. Όπου αυτός ο έλεγχος δεν βγαίνει, είτε πυκνώνω τις τεγίδες, είτε αλλάζω διατομή τεγίδας. Την τοποθέτηση λοξών την αποφεύγω, όχι γιατί την απορρίπτω, αλλά ίσως γιατί δεν μου έχει χρειαστεί ακόμα. Το θετικό του RSTAB και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων, είναι ότι σου υπολογίζει αναλυτικά κάθε φορά την συνεισφορά των τεγίδων κατά τον έλεγχο σε στρεπτοκαμπτικό του ζυγώματος. Γι' αυτό ίσως δεν τοποθετώ λοξά γωνιακά, διότι έχω την άνεση να "παίζω" με τις διατομές και τις αποστάσεις των τεγίδων, ώστε να εξασφαλίσω την επιθυμητή πλευρική εξασφάλιση του ζυγώματος. Όσο για τις τεγίδες, φαντάζομαι δεν είναι δύσκολο στον καθένα μας να τις υπολογίζει, ακόμα και με το χέρι!!!! Τέλος θέλω να επαναλάβω ότι η επισήμανση για αποφυγή του συστήματος λεπτότοιχης τεγίδας - λοξού τμήματος, δεν είναι κάτι το οποίο έχω διερευνήσει διεξοδικά, αλλά κάτι το οποίο κι εμένα μου έχουν επισημάνει μελετητές (ακόμα και συνεργάτες του Βάγια) με τεράστια εμπειρία σε τέτοια θέματα.
  10. Όντως Στέφανε το παράκανα! Εννοείται ότι δεν βάζουμε τόσο μεγάλες τεγίδες! Αλλά και με IPE120 που το έκανα σχεδόν ίδιο Cθ μου βγήκε με τις IPE180!!!! Η σταθερά στροφικού ελατηρίου ελαττώνεται και έρχεται στην ίδια τιμή σχεδόν με την αντίστοιχη της λεπτότοιχης, με αραίωμα των τεγίδων, δηλαδή IPE120/2,20m. Όσο για τις μονάδες του Cθ αγαπητέ Άρη, σου επισυνάπτω σχετικό τμήμα του παραρτήματος ΒΒ του EC3. Πρόσεξε σε παρακαλώ τι λέει: "..ανά μέτρο μήκους της δοκού..." Όπως και να έχει συνάδελφοι, δεν θα ήθελα να αμφισβητήσω κανέναν σας, διότι παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα αναφέρετε εδώ, αλλά και σε άλλες θεματικές ενότητες! Ο λόγος που πήρα θάρρος να παρέμβω είναι οι συστάσεις από έμπειρους μελετητές μεταλλικών να μην γίνεται χρήση λεπτότοιχης τεγίδας και λοξής αντιρήδας και επιπλέον ήθελα να σας επισυμάνω την αδυναμία των περισσότερων προγραμμάτων, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, να προσωμοιώνουν επακριβώς την συνεισφορά των τεγίδων στην πλευρική εξασφάλιση του άνω πέλματος ενός ζυγώματος. Ελπίζω να μην κακοκάρδισα κανέναν. Με σεβασμό, Γιώργος.
  11. Αυτό που θέλω να πώ Άρη είναι ότι καλό είναι να αποφεύγουμε τη χρήση λεπτότοιχης τεγίδας με λοξό (συνήθως γωνιακό). Το σύστημα όπως σωστά λές κι εσύ θα λειτουργήσει. Το επικίνδυνο είναι η τεγίδα αν θα αντέξει. Όσο για το Υ.Γ., δυστυχώς έχεις δίκιο!!!! Όλα για το κόστος!!!!!! Ενδεικτικά σου δίνω τα παρακάτω στοιχεία από RSTAB: Για ζύγωμα IPE330 με μέγιστη ροπή στο άκρο 167kN*m, τεγίδες Ζ210-2.0 ανά 1,5m προκύπτει σταθερά ελατηρίου Cθ=40,20 kN/m Για το ίδιο ακριβώς σύστημα, αλλά με τεγίδες IPE180, προκύπτει σχεδόν διπλάσιο Cθ!!!
  12. Έχεις δίκιο για το σχετικό σχέδιο στο βιβλίο του Βάγια. Το θέμα είναι ότι στο σημείο αυτό θα έπρεπε να επισημαίνουν ότι οι λεπτότοιχες τεγίδες δεν μας εξασφαλίζουν σίγουρα ως προς τον συγκεκριμένο έλεγχο με αντιρήδες. Το έχω συζητήσει αρκετά με συνάδελφους μελετητές, μερικοί από τους οποίους συνεργάζονται σε πανεπιστημιακό επίπεδο με το Βάγια. Επαναλαμβάνω ότι, αν αντι για λεπτότοιχες χρησιμοποιηθούν IPE τεγίδες, τότε η πλευρική εξασφάλιση του κάτω πέλματος του ζυγώματος μέσω αντιρήδων λειτουργεί ικανοποιητικά, αφού βέβαια γίνουν και οι σχετικοί έλεγχοι. Εφόσον φίλε Άρη θες να χρησιμοποιείς λεπτότοιχες τεγίδες (και πολύ καλά κάνεις!! Κι εγώ το ίδιο επιδιώκω όταν δεν έχω πολύ μεγάλη χιονοφόρτιση και ανεμοπίεση), θα πρέπει, όπως σου είπα, να κάνεις τους ελέγχους του ζυγώματος έναντι στρεπτοκαμπτικού με αναλυτικό υπολογιστικό πρόγραμμα, το οποίο και θα λαμβάνει υπόψιν τη συνεισφορά των τεγίδων. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε η συμβουλή μου είναι να μην λαμβάνεις υπόψιν σου τις λεπτότοιχες τεγίδες για τον εν λόγω έλεγχο. Προσωπικά χρησιμοποιώ RSTAB, το οποίο στο θέμα αυτό είναι εγκυρότατο. Επιλύει αναλυτικά τα ζυγώματα έναντι στρεπτοκαμτικού λαμβάνοντας την πραγματική συνεισφορά των τεγίδων (οποιασδήποτε διατομής!!!!!) Τα παραπάνω εννοείται ότι δεν ισχύουν αν κάνεις χρήση IPE τεγίδων. Τότε έχεις πολύ μεγαλύτερη εξασφάλιση!!
  13. Συνάδελφοι, η πείρα στη μελέτη έχει δείξει ότι χωρίς τη χρήση αναλυτικού προγράμματος (π.χ. RSTAB,Sofistik), καλό είναι οι λεπτότοιχες διατομές να μην λαμβάνονται υπόψιν στον έλεγχο του ζυγώματος έναντι στρεπτοκαμπτικού λυγισμού!!!!!! Άρη, χωρίς παρεξήγηση, θα σε συμβούλευα να μην ξαναβάλεις αντιρήδες , οι οποίες συνδέονται με λεπτότοιχες τεγίδες!!!! Πίστεψε με, πολύ λίγη πλευρική εξασφάλιση του κάτω πέλματος του ζυγώματος πετυχαίνεις και παράλληλα φορτίζεις επικίνδυνα την τεγίδα στο σημείο αυτό. Εννοείται πως αν αντι για τεγίδες Ζ, Σ ή C χρησιμοποιήσει κανείς IPE, τότε τα παραπάνω δεν ισχύουν.
  14. Paktomenos, ευχαριστώ πολύ! Δεν το είχα προσέξει.
  15. Συνάδελφοι καλημέρα! Πρώτη φορά γράφω. Μια ερώτηση θέλω να κάνω: Για απλά βιομηχανικά κτίρια (χωρίς γερανογέφυρα), συνήθως τι τονάζ βγάζετε, δηλαδή πόσα kg/m^2;;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.