Jump to content

XRXR02

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About XRXR02

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ξέρει κάποιος αν σε φόρτιση χιονιού η ανέμου θα πρέπει πάλι να χρησιμοποιηθεί η ενεργός δυσκαμψία του ΚΑΝΕΠΕ ?
 2. Κάπου λέει για άνοιγμα 0,6 τ.μ./όχημα. Αυτό το άνοιγμα πρέπει να είναι οριζόντιο η κατακόρυφο ? Ρωτάω για την περίπτωση υπόγειου γκαράζ. Δηλαδή μπορεί να γίνει ένα είδος φωταγωγού που να κατεβαίνει στα υπόγεια?
 3. Συνάδελφοι μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τα σχήματα της ΥΑ 98728/7722/1993 που αφορούν θέσεις στάθμευσης που εξυπηρετούν κτίρια ? Δηλαδή ποιές είναι οι περιπτώσεις α) και β) που υπάρχουν σε όλα τα σχηματάκια?? Ψάχνω στο κείμενο κάπου να το βρώ και δεν το βρίσκω Η είμαι γκαβός η πρέπει να γίνω μάντης !!!
 4. Γιατι να μην δώσει? Θα κάνω αίτημα και θα λέω >> Παρακαλώ να μου γνωρίσετε αν η εργασία επισκεύης στέγης (αλλαγή κεραμιδιών) απαιτεί την εκ μέρους σας χορήγηση οικοδ. άδειας?" Ειναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν....
 5. κι αν ζητήσω απ τη πολεοδομία να μου δώσει μια βεβαίωση οτι η συγκεκριμένη εργασία (συντήρηση στέγης) δεν απαιτεί άδεια? Θα μου την δώσει?
 6. καλησπέρα θέλω να σε ρωτήσω για τις εργασίες χωρίς άδεια ούτε και μικρής κλίμακας του αρθ 30 του Ν4495. Θέλω να κάνω μερική επισκευή στέγης (να αντικαταστήσω κάποια κεραμίδια στη στέγη) τι πρέπει να κάνω? να το γνωστοποιήσω στην πολεοδομία και να μου δώσει κάποια βεβαίωση ? δηλαδή αν έρθει η αστυνομία τι θα της πω?
 7. Ξέρει κανείς πως γίνεται εισαγωγή πλαστικών αρθρώσεων με τη χρήση της εισαγωγής αρχείου s2k ?
 8. θα ήθελα την βοήθειά σας Πως κάνουμε εισαγωγή συνδετήρων σε διατομή στο section designer ?
 9. το ζητούμενο στο ερώτημά μου πιο απλά είναι > όταν έχουμε δοσμένες τις θum,x και θum,y από τον τύπο του ΚΑΝΕΠΕ πως θα υπολογίσουμε την θum για μιά ενδιάμεση γωνία, δηλαδή ποιός είναι ο νόμος αλληλεπίδρασης μεταξύ των 2 γωνιών
 10. Γειά σας σύμφωνα με τον ΚΑΝΕΠΕ στο Κεφ. 7 παίρνουμε θum για κάθε διεύθυνση φόρτισης Χ η Υ και κάνουμε έλεγχο με pushover ανάλυση Αν υπάρχει κάποιος ορθογωνικός στύλος αλλά που είναι τοποθετημένος υπ γωνία σε σχέση με το ΧΥ σύστημα τότε πως γίνεται ο έλεγχος του? αφου ταυτόχρονα θα αναπτυχθούν σημαντικές θ και στίς 2 διευθύνσεις.
 11. Νομίζω έχεις δίκιο, το πρόβλημα ειναι με το Quake, πρέπει να το δώσω other Επισης δεν παίρνει το modal στο προφίλ (θα ήταν το καλύτερο) ειναι έκδοση 14 Ευχαριστώ πάρα πολύ
 12. Εχω την εντύπωση οτι η επιλογή dispacement control επιβάλλει εξαναγκασμενη μετακίνηση στις στάθμες και όχι φορτία (εκτός και νομίζω λάθος...) Αν όντως ισχύει αυτό τότε θα έπρεπε στον φορέα η στάθμη 2 να έχει διαρκώς διπλάσια μετακίνηση απο την στάθμη 1 σε όλη την εξέλιξη της pushover γιατί τα "φορτία" που όρισα έχουν αυτή την αναλογία . Δεν έχουν όμως αυτή την αναλογία, αυτό είναι το πρόβλημα. Δηλαδή τελικά η επιλογή dispacement control δεν εφαρμόζει στο φορεα εξαναγκασμένη μετακίνηση ?? Τελικά δηλαδή εφαρμόζει οριζόντιες δυνάμεις ??
 13. Εχει οριστεί Load pattern ORIZX τύπου QUAKE στο οποίο πατάω Modify Lateral Load Pattern και εμφανίζεται ενα πινακάκι όπου βάζω τα φορτία στα 2 διαφράγματα FX= 1ΚΝ και 0,5KN αντίστοιχα και τσεκάρω κάτω κάτω την επιλογή Apply at cente of mass και με Additional Ecc. Ratio =0
 14. Καλησπέρα Θα ήθελα την βοήθειά σας. Χρησιμοποιώ την επιλογή displacement control στον καθορισμό του load case της pushover που θέλω να κάνω στο SAP2000 για ένα δοκιμαστικό απλό διόροφο. Καθορίζω σαν προφίλ επιβεβλημένης μετακίνησης οριζόντιο φορτίο 1ΚΝ στη πλάκα 2ου ορόφου και 0,5 ΚΝ στη πλάκα 1ου ορόφου. Εκτελώντας την pushover οι μετακινήσεις 1ου και 2ου ορόφου δεν έχουν την αναλογία 1 προς 2. Τι συμβαίνει ?
 15. Γειά σας Αυτό το ΣΔΑ τι είναι? Το ζητάνε για την έκδοση οικοδομικής άδειας? Μου το ζητήσανε στην φάση αίτησης για ελεγκτή δόμησης... Αν θέλετε πείτε μου λίγα πράγματα γι αυτό Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.