Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σταύρος 73

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

891 profile views
  1. Είναι λογικό να σχηματίσει κάποιος την εντύπωση που εξέφρασες ότι μάλλον δεν είμαι ιδιώτης , απλά θα πω ότι μου αρέσει το αντικείμενο και ασχολούμαι αρκετά στον ελεύθερο μου χρόνο , θεωρώ ενδιαφέρων να βλέπω πως ήταν ο φτιαγμένος ο κόσμος πριν αρκετές δεκαετίες. Η εικόνα που έχω για το φύλλο ΓΥΣ , 20 Κ , Θέρμη , είναι ότι ανήκει στο μεγάλο φύλλο Θεσσαλονίκη 100 Κ με τον αριθμό 24 , η αρίθμηση που αναφέρεις ( 116 ) νομίζω ότι ανήκει στα φύλλα της σειράς 50 Κ ( αν δεν κάνω λάθος ) Αυτό που έχεις επισημάνει για την απόκλιση θα το προσέξω , ευχαριστώ !
  2. Εκτελώ γεωαναφορά στο συγκεκριμένο φύλλο χάρτη ( ΓΥΣ , 20 Κ , Θέρμη ) και υπάρχει υψηλό residual λόγω τραβήγματος στην επιφάνεια του φύλλου προς μια μεριά , έχοντας ένα επιπλέον GCP εκτός των κορυφών του φύλλου , θα αυξήσω την ακρίβεια γεωαναφοράς στην συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος.
  3. Ένα ακόμη τριγωνομετρικό βάθρο της Γ.Υ.Σ. το οποίο καταργήθηκε , βρισκόταν στην περιοχή Πανοράματος Θεσσαλονίκης με την ονομασία Αρσακλή ( στο Google - printscreen στο σημείο που έχω τον κέρσορα ) Μήπως γνωρίζει κάποιος της συντεταγμένες του ;
  4. Ένα προβληματάκι όμως στην συνέχεια ...... Δίνοντας της γεωγραφικές συντεταγμένες στο QGIS ( αφού πρώτα της έχω μετατρέψει σε δεκαδική μορφή ώστε να της δεχτεί η εφαρμογή ) και κάνοντας χρήση το EPSG:4815 ( Greek - Athens - Bessel ) , προκύπτει μια απόκλιση 33,5 μέτρα Βόρειο-Δυτικά , τι μπορεί να φταίει ; Δεν είναι συμβατός ο κωδικός EPSG ;
  5. Και μέσω της εφαρμογής του Συγγρού ( το αποτέλεσμα της αναγωγής σε WGS84 ) δείχνει ότι μάλλον υπάρχει το τριγωνομετρικό. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
  6. Οι λίστες που έχετε ποια περίοδο αφορούν ; Επισυνάπτω ένα print-screen για του λόγου το αληθές.
  7. Είναι δεδομένο ότι υπήρχε , αποτέλεσε κύριο σταθμό για το τριγωνομετρικό δίκτυο το οποίο ιδρύθηκε από τους Γάλλους και τους Άγγλους για της ανάγκες του WW1 , ενώ στην συνέχεια σε 20 Κ φύλλο της Γ.Υ.Σ. του 1938 , εμφανίζεται στο ίδιο σημείο , φυσικά μετά την γεωαναφορά που έχω κάνει.
  8. Γνωρίζει κάποιος της συντεταγμένες του τριγωνομετρικού , το οποίο υπήρχε επάνω στον Λευκό Πύργο ; Αυτό είχε κατασκευαστεί κατά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο από τους Γάλλους , και χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια από την Γ.Υ.Σ. για ένα διάστημα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.