Μετάβαση στο περιεχόμενο

Argy Deligianni

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Argy Deligianni's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • One Year In
  • Week One Done

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό υποπτευόμουν και εγώ.. Οπότε το χειρίζεσαι ενιαία όλο το γήπεδο με μία αίτηση και στις αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται εντός ζώνης παραλίας στο ΦΚ στον τύπο αυθαιρεσίας επιλέγουμε αντί για ρύθμιση έκδοση άδειας νομιμοποίησης/έγκριση κατεδάφισης. Επειδή δεν το γνωρίζω και πρώτη φορά το αντιμετωπίζω πως θα συνεχίσω τη διαδικασία αυτή;
  2. Καλημέρα συνάδελφε! Σκέφτομαι να μην κάνω μία ενιαία δήλωση για όλο το γήπεδο, αλλά να τακτοποιήσω κάθε οριζόντια ιδιοκτησία με δική της ξεχωριστή δήλωση και να μην ασχοληθώ με ό,τι υπάρχει στη ζώνη παραλίας. Οι αυθαίρετες κατασκευές που είναι στη ζώνη παραλίας είναι ένα στέγαστρο που εφάπτεται στο κτίσμα (κατάστημα) και μία αποθήκη (που δεν χρησιμοποιεί). Μέλημα του ιδιοκτήτη είναι να τακτοποιηθεί το κατάστημα και οι κατοικίες για ενοικίαση που υπάρχουν μέσα στο τμήμα το τελικό του γηπέδου που του έχει παραχωρηθεί (δηλαδή στο περίγραμμα το τυρκουάζ της φώτο που επισύναψα από πάνω). Είμαι καλυμμένη αν το χειριστώ έτσι;
  3. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα συνάδελφοι! Έχω ένα γήπεδο με οριζόντιες ιδιοκτησίες στο οποίο καλούμαι να κάνω τακτοποίηση. Το πρόβλημα είναι το εξής: το γήπεδο τέμνει γραμμή αιγιαλού και παραλίας (επισυνάπτεται εικόνα με τα περιγράμματα). Στον ιδιοκτήτη σύμφωνα με τα συμβόλαια έχει παραχωρηθεί το τμήμα μέχρι τη γραμμή της παραλίας με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (τυρκουάζ σχήμα - ΚΑΕΚ). Όμως υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται στη ζώνη της παραλίας που υλοποιήθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο του ΦΕΚ δημοσίευσης του προσδιορισμού του αιγιαλού. Πως αντιμετωπίζω το θέμα αυτό; Κάθε βοήθεια και άποψη ευπρόσδεκτη...
  4. Καλημέρα! Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο θέμα καθώς θα ήθελα να συζητήσουμε περαιτέρω εξελίξεις. Όλα καλά με τον ιδιοκτήτη θα ξηλώσει τις κατασκευές με τις οποίες καλύπτει την πισίνα και η πισίνα θα τακτοποιηθεί. Θέτω δύο ερωτήσεις: 1. Αρχικά η αυθαίρετη πισίνα απαιτεί ΜΣΕ; 2. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί με το πέρας της τακτοποίησης να τη μετατρέψει σε δεξαμενή για αρδευτική χρήση, το οποίο πως μπορεί να γίνει; με ΕΕΔΜΚ;
  5. Καλημέρα! Δε μου έχει αναφέρει ο ιδιοκτήτης για κάποιο πρόστιμο που να του έχει επιβληθεί. Θα κοιτάξω όμως στην πολεοδομία αφού ενημερωθεί για όλα αυτά τα πολεοδομικά ευρήματα, καθώς τον έχω ικανό να παγώσει τη διαδικασία της τακτοποίησης λόγω του υψηλού προστίμου λόγω πισίνας. Η πισίνα τακτοποιείται βάσης όγκου νερού ή όγκου της συνολικής κατασκευής (δηλαδή και πλάκα βάσης και τοιχώματα;)
  6. Παραθέτω και φωτογραφία από τη σημερινή εικόνα της "πισίνας" ώστε να δείτε την κατασκευή που έχει κάνει. Συμφωνώ με το σκεπτικό σας. Οπότε και σεις θα τιμωρούσατε την πισίνα μιας και υπάρχουν σίγουρα τα μπετά (βάση και τοιχώματα φαντάζομαι χωρίς να τα έχω δει γιατί είναι καλυμμένα). Και σχετικά με την κατασκευή που βλέπετε θα του λέγατε να τα ξηλώσει από μόνος του χωρίς άδεια κάτι και δε ασχοληθώ με αυτό;
  7. Η πισίνα χωρίς άδεια. Οπότε εσείς πως το αντιμετωπίζετε όταν κατά την αυτοψία δεν υπάρχει πισίνα αλλά υπήρξε παλαιότερα; Την "τιμωρείτε"; Καθώς είναι μία αυθαιρεσία που έγινε ναι μεν αλλά καλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη, αλλά καρφώνεται λόγω ορθοφωτοχάρτη.
  8. Καλησπέρα! Έχω περίπτωση αυθαιρέτου και μάλιστα σε περιοχή Νατούρα, στο οποίο υπήρχε πισίνα η οποία έχει καλυφθεί εξολοκλήρου πλέον (δάπεδο ξύλινο που στηρίζεται σε κάθετες σιδερένιες βέργες) και κατά την αυτοψία δεν υπήρχε κάτι εκεί (δηλαδή η πισίνα). Μάλιστα την ύπαρξή της δεν την ανακάλυψα από τον ιδιοκτήτη αλλά από ορθοφωτογραφίες κτηματολογίου μόνη μου. Πώς αντιμετωπίζεται η συγκεκριμένη αυθαιρεσία; Να σημειωθεί ότι η τέλεσή της έγινε πριν το 2011, και η κάλυψή της έγινε μετά το 2011 σε κάθε περίπτωση και όχι πριν το 2015.
  9. Ναι εννοείται ότι πριν το κλείσιμο των δηλώσεων τα στέλνω στο συμβολαιογράφο για να πάρω και το πράσινο φως. Εγώ προσωπικά βλέπω δύο δρόμους επί του θέματος, αλλά όπως και να έχει η συζήτηση είναι πάντα εποικοδομητική για όλους μας. Ευχαριστώ για τις συμβουλές και θα πράξω αναλόγως..
  10. Όχι δε σκέφτομαι εξολοκλήρου τον πελάτη. Σκέφτομαι αυτά που έχω και ποιες είναι οι πιθανές λύσεις και έπειτα τι είναι κοντά στα θέλω του. Γι' αυτό και είπα (είχα απορία δηλαδή αλλά μου λύθηκε μέσα από τη συζήτηση) αν μπορώ να έχω ταυτόχρονα 3843 (κλείσιμο Η/Χ) και 4495 ή είναι υποχρεωτικός ο συμψηφισμός. Εμπάς περιπτώση μία λύση είναι τα δηλώνεις όλα και συμψηφίζεις πρόστιμα και η άλλη να δηλώσω μόνο τις αλλαγές ανοιγμάτων, ενώ το κλείσιμο του Η/Χ θα είναι έως 40 χρόνια (θα έχει 2 τακτοποιήσεις δηλαδή) Εννοείται αυτά θα τα ενημερωθεί ο πελάτης απλά ήθελα να μάθω αν και το ένα και το άλλο είναι σωστά.
  11. Ο Η/Χ δεν είναι πλέον Η/Χ, αλλά κατοικία και ρυθμίστηκε με τον 3843, άρα γιατί να εξαιρεθεί; Μετράει στην επιφάνεια της ιδιοκτησίας.
  12. Ναι συμφωνώ, αλλά λόγω ταυτότητας θα βγει μία μικρή διαφορά στο εμβαδόν (διυλίζουμε τον κώνωπα δηλαδή). Την υπαγωγή θα την κάνω λόγω αλλαγής ανοιγμάτων όπως και να έχει.
  13. Συνάδελφε συμφωνώ σε αυτά που λες αν ο ιδιοκτήτης-πελάτης είναι σύμφωνος στο να αυξηθεί ο όγκος δουλειάς (πλήρης φάκελος σχεδίων για κατηγορία 4 συν συμψηφισμός προστίμων) συν και η αμοιβή του μηχανικού. Επειδή ξέρω ότι θέλει να τελειώνει και με την οικονομικότερη δυνατή λύση κοιτάω να προσφύγω στη λύση της τακτοποίησης μόνο των ΠΠ που απαιτεί και μία κάτοψη μόνο και τέλος. Ο Η/Χ που είναι 'προσωρινά' τακτοποιημένος δε νομίζω ότι θα τον απασχολεί μιας και θα το πουλήσει το διαμέρισμα. Οπότε τι θα μου πρότεινες; Εννοείται ότι θα τον ενημερώσω για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά είμαι σχεδόν 100% σίγουρη για το τι θα προτιμούσε. Επίσης η διαρρύθμιση δεν αποτελεί ΠΠ, αλλά για τη σύνταξη της ΗΤΚ απαιτείται ενημέρωση προηγουμένως.
  14. "αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως πέντε τοις εκατό (5%) και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) και κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α, β και γ της παρ.2 του άρθρου 89." Εμένα δε μεταβάλλεται κάποια διάσταση, απλά θα αυξηθεί ελάχιστα η επιφάνεια <5%, γιατί θα προσμετρηθεί και αυτό που δε μέτρησε πουθενά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.