Μετάβαση στο περιεχόμενο

spsychis

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Χανιά
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

spsychis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν είμαι ΠΜ. Απλά διαβάζοντας το ενδιαφέρον νήμα, και λαμβάνοντας την ευκαιρία από την αναφορά στο Hoover Dam ένα ενδιαφέρον βίντεο: Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που πριν από 80 χρόνια οι Αμερικάνοι ακολουθούσαν τυποποιημένες διαδικασίες με ευλάβεια. Δείτε για παράδειγμα τις μηχανές προετοιμασίας του σκυροδέματος και προσέξτε τις γραφίδες που καταγράφουν σε τύμπανα χαρτιού τα δεδομένα από κάθε μείγμα 15:25. Δείτε την ακρίβεια με την οποία σταματά ο κουβάς στο επίπεδο του σκυροδέματος στο 19:22. Και κάτι τελευταίο: το ίδιο το φιλμ! Τέτοια φιλμάκια έπαιζαν κατά κόρον στην τηλεόραση ακόμα και μέχρι πρόσφατα. Ακόμα και στην Ελλάδα θυμάμαι την τηλεόραση της δεκαετίας του 70, του 80 και νωρίς το 90 να έχει αφιερώματα σε τεχνικά έργα και επιστημονικά επιτεύγματα. Τουλάχιστον εμένα ως παιδί αυτά τα φιλμάκια πάντα με εντυπωσίαζαν και λειτουργούσαν ως έναυσμα για πειραματισμό και δοκιμές. Για ενθουσιασμό... Δυστυχώς σήμερα μόνο τα παιδιά που θα ψάξουν ή θα τα ωθήσουν να ψάξουν. Λείπουν όμως από τον γενικό πληθυσμό και ειδικά από τα παιδιά τέτοια σημεία αναφοράς και έμπνευσης, τα οποία στο τέλος της ημέρας θα ενεργοποιήσουν και την κοινωνία μας προς πιο παραγωγικές κατευθύνσεις. Παρασύρθηκα, καλή συνέχεια σε όλους.
  2. Σοβαρά τώρα περιμένεις τεκμηριωμένες απαντήσεις; Τί προβλέπει η σχετική μελέτη με την οποία εκδόθηκε η οικοδομική άδεια; Γιατί δεν συζητάς με τον μηχανικό που εκπόνησε την μελέτη (και τον οποίο έχει πληρώσει);
  3. Pasla, είναι όπως τα γράφεις.Μου κάνει ότι δεν έχει αλλάξει τα σώματα σε χαμηλών.
  4. Ή απλά δεν πρόκειται για αντλία χαμηλών θερμοκρασιών αλλά για υψηλών... Κάτι γενικώς δεν πάει καλά. Μερικές παρατηρήσεις: 1."250 ltr πετρελαιο για ενα 90τ διαμερισμα στους 21 βαθμους με μια σχετικα μεσαιου βαθμου θερμομονωση": μου φαίνονται πολλά, εκτός και αν βρίσκεσαι στη Φλώρινα ή δεν έχει καν μέτρια θερμομόνωση. 2. Επίσης (πάρα) πολλές μου φαίνονται οι 50KWh. Το γεγονός ότι δουλεύει συνεχώς με κάνει να πιστεύω ότι όντως μπορεί να πρόκειται να χαμηλών τελικά.Σε τι θερμοκρασία φτάνει το νερό στα σώματα; Έγινε μελέτη πριν από την εγκατάσταση ή ψώνισες ότι είχε σε στοκ ο εμποράκος; Χοντρικά για να καταλάβεις ακόμα και 2 COP να έχεις το σπίτι σου σημαίνει ότι χρειάζεται 100 Kwh την ημέρα ή 132KWh τους 4 μήνες του χειμώνα ανά τετραγωνικό. Ή είναι εντελώς αμόνωτο ή είσαι σε περιοχή με πολύ κρύο ή πάει κάτι στραβά γενικώς. 3. Δώσε πληροφορίες για το διαμέρισμα
  5. @NicDoc69: όχι μόνο μέχρι 2 κύκλους χαμηλής/υψηλής θερμοκρασίας την ημέρα μπορείς να ορίσεις: για παράδειγμα κάθε μέρα 10:00-12:00 η θερμοκρασία θα είναι 22C μετά 12:00-17:00 18C, 17:00-22:00 22C και 22:00-10:00 18C Πρόσεξε ότι μιλάμε για ένα μόνο THigh και ένα μόνο Tlow
  6. Κινέζικο, ιαπωνικό ή γερμανικό είναι αδιάφορο. Εδώ http://www.eurovent-certification.com/ θα βρείς όλα τα πιστοποιημένα μοντέλα από τον Eurovent σύμφωνα με σαφώς ορισμένες διαδικασίες. Πρακτικά το τι COP δίνει ο κάθε κατασκευαστής είναι έως ανέκδοτο. Μπορεί να το μετρήσω περιλαμβάνοντας μέσα μόνο την κατανάλωση του συμπιεστή χωρίς τους ανεμιστήρες και τον κυκλοφορητή και να στο βγάλω 5. Ομορφιά! Την (μισή) αλήθεια θα λέω. Το συγκεκριμένο μοντελάκι από το ebay μια χαρά δείχνει (χρωματικώς). Πιστοποιήσεις; ανταλλακτικά; αυτοματισμοί; αντιπαγετικές λειτουργίες; ρεύματα εκκίνησης; κατώτατη θερμοκρασία λειτουργίας; Είναι inverter και αν ναι ποια είναι η ελάχιστη ισχύς λειτουργίας; 30%; 50%; 90; Έχει μήπως tandem συμπιεστές; Ο Θεός είναι μεγάλος. Κατά την (ταπεινή) μου άποψη αυτά που μετράνε είναι (με σειρά προτεραιότητας): 1. Σωστή διαστασιολόγηση με βάση τοπικές κλιματικές συνθήκες, τρόπος απόδοσης της ενέργειας (fcu, ενδοδαπέδια), εφαρμογή των μονώσεων, προφίλ χρήσης κλπ κλπ 2. Απλότητα κατασκευής και κατά συνέπεια αξιοπιστία. Συνδιασμός με αυτοματισμούς, θερμοστάτες, PLC και λοιπά καλούδια: (φανταστείτε το COP επιστροφή του νερού της ενδοδαπέδια στους 30 C με αντίτιμο την αργοπορημένη ανάδραση από τον pid θερμοστάτη και ένα PLC που θα φροντίσει την σωστή εκκίνηση για να βρούεμ το σπίτι ζεστό όταν λείπουμε το ΣΚ) 3. Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και τεκμηρίωση (σχηματικά διαγράμματα, καμπύλες, manual -ναι μη γελάτε manual-) 4. COP/EERR (μόνο τα πιστοσποιημένα, τα άλλα απορρίπτονται) Η χώρα προελεύσεως μου είναι παντελώς αδιάφορη. Τέλος σε σωστές εφαρμογές ειδικά στην παραθαλάσσια και νότια Ελλάδα, οι αντλίες θερμότητας είναι fit to success. Κατά την (ταπεινή επαναλαμβάνω) άποψή μου είναι μακράν ο πιο αποδοτικός και σωστός τρόπος θέρμανσης και δροσισμού με πολύ πολύ πολύ γρήγορες αποσβέσεις (της τάξης της 4ετίας).
  7. Οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο. Οι απώλειες είναι πολύ μικρές για την αναστάτωση. Άλλη λύση την οποία έχω δει να εφαρμόζεται είναι το κόψιμο της μαρμαροποδιάς εάν αυτή δεν είναι περασιά από την εξωτερική πλευρά. Σε περιπτώσεις συμβατικής δικέλυφης τοιχοποιίας με εσωτερική θερμομόνωση έχω δει και η δημιουργία τομής στη μαρμαροποδιά στο σημείο εφαρμογής του κουφώματος (ας πούμε στο μέσον της) με τροχό κατά μήκος, και η δημιουργία μιας "θερμοδιακοπής" με εφαρμογή βουτιλικής ταινίας ή ελαστικής μαστίχης.
  8. Αγαπητέ μου, προφανώς ανησυχείς για την υγεία την δική σου και της οικογένειάς σου. Καλό θα ήταν να εστιάσεις την προσοχή σου σε διαφορετικά πράγματα: στον τρόπο που οδηγείς, στον αν καπνίζεις, στην διατροφή σου, στο αν τα παιδιά σου μπαίνουν σε κλειστούς χώρους που άλλοι καπνίζουν. Σε τελική ανάλυση αν το σπίτι που μένεις είναι ασφαλές έναντι του σεισμού. Να στο πω απλά: τήρησε τους κανονισμούς, συμβουλέψου έναν μηχανικό και πλήρωσε ένα σοβαρό εγκαταστάτη ώστε η ηλεκτρολογική σου εγκατάσταση και ο πίνακας να σε προστατεύσουν έναντι ηλεκτροπληξίας και όχι έναντι φαντασμάτων.
  9. Τα κοινά συνήθη τσιμεντοειδή υπόσχονται μεν αντοχή έναντι θετικών πιέσεων αλλά τα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές δεν είναι καλά. Χρησιμοποίησε καλύτερα τσιμεντοειδή τα οποία επιτυγχάνουν κρυσταλλοποίηση του ασβεστίου του σκυροδέματος σε βάθος μερικών εκατοστών και με τον τρόπο αυτό κλείνουν τα τριχοειδή αγγεία. Kristau, Alchimica, Sika και αρκετές άλλες εταιρείες παράγουν τέτοια τσιμεντοειδή απλά καλό θα ήταν να απευθυνθείς άμεσα στις εταιρείες για τεχνικές συμβουλές και να αποφύγεις τα μικρομάγαζα της γειτονιάς τα οποία θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν ότι γνωρίζουν.
  10. Τελευταία ενημέρωση από Χανιά σε λιανική: 0,436 ο ευθύγραμμος με παράδοση στο εργοτάξιο. Τιμή χωρίς ΦΠΑ
  11. mixanikos710: μήπως εννοείς 470? Μου κάνει εντύπωση γιατί την Τρίτη στα Χανιά ο ευθύγραμμος ελληνικός ή (της Σιδενόρ συγκεκριμένα) ήταν στα 460 (χωρίς ΦΠΑ). Δεν νομίζω η Αθήνα να έχει 30% διαφορά τιμής! Εκτός αν έπεσε μέσα σε 4 ημέρες τόσο πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.