Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kostas_Elec

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Kostas_Elec

  1. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η ερώτησή μου είναι ότι δεν ξέρω με ποιό τρόπο μπορώ να εισάγω το ενεργειακό τζάκι ως σύστημα παραγωγής ΖΝΧ. Ενώ στη θέρμανση το δήλωσα ως ανοιχτή εστία καύσης βάσει της ΤΟΤΕΕ, στο ΖΝΧ δεν δίνει σαν επιλογή ανοιχτές εστίες καύσης.
  2. Θα ήθελα μια βοήθεια σε ΠΕΑ. Γνωρίζει κάποιος πως μπορεί να δηλωθεί ως σύστημα παραγωγής ΖΝΧ, Ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ (νερού). Πρόκειται για μονοκατοικία όπου θερμαίνεται από το ενεργειακό τζάκι (ανοιχτή εστία καύσης) και για ΖΝΧ πάλι χρησιμοποιεί το τζάκι και συμπληρωματικά τοπικό ηλεκτρικό θερμαντήρα με αντίσταση. Δεν βρίσκω πως να το δηλώσω και έτσι προφανώς βγάζει μεγάλη ηλεκτρική κατανάλωση θεωρώντας ότι όλο το χρόνο δουλεύει μόνο την αντίσταση.
  3. Ναι, πρόκειται για νέα άδεια και μου ανατέθηκαν αυτές οι 2 μελέτες. Ίσως δεν το διευκρίνισα καλά.
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, Συγχωρέστε με αν κάποιες από τις ερωτήσεις είναι απλοϊκές, απλά είναι η 1η μου μελέτη πυρασφάλειας και θα ήθελα μια βοήθεια. Έχω μια μονοκατοικία καινούργια, με ισόγειο υπόγειο και όροφο. Στο υπόγειο υπάρχουν αποθήκες και μηχανοστάσιο. 1. Θεώρησα κύρια χρήση κατοικία και τις αποθήκες και το Μηχανοστάσιο ως βοηθητικούς χώρους. Συνεπώς για τον υπολογισμό του θεωρητικού πληθυσμού έλαβα υπόψη μόνο τα τετραγωνικά ισογείου και ορόφου. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να δείξω όδευση διαφυγής και από το υπόγειο? 2. Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.2 των Ειδικών Διατάξεων, «Το ελάχιστο πλάτος των οδεύσεων διαφυγής ορίζεται σε 0,80 του μ». Στην περίπτωση μου η όδευση περνάει μέσα από πόρτα Υ/Δ πλάτους 80cm, όπου όμως αν συνυπολογίσεις το κάσωμα και το ίδιο το πάχος της πόρτας προκύπτει πλήρες άνοιγμα θύρας σύμφωνα με το σχήμα 12, ίσο με 0,66. Αυτό με πετάει εκτός? 3. Επειδή στο Μηχανοστάσιο δεν θα τοποθετηθεί λέβητας πετρελαίου (θέρμανση με αντλία θερμότητας) και επειδή πρόκειται για οικιακή αποθήκη, σωστά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνοι χώροι? 4. Θα θεωρήσω όλο το σπίτι σαν ένα πυροδιαμέρισμα ή πρέπει να πω άλλο πυροδιαμέρισμα το υπόγειο και άλλο ισόγειο και όροφος? Είναι κάτι τέτοιο εφικτό δεδομένου ότι συνδέονται με εσωτερική σκάλα? Ρωτάω γιατί με βάση τον πίνακα 7 διαφέρει ο ελάχιστος δείκτης πυραντίστασης για υπόγειους και υπέργειους ορόφους σε κατοικίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.