Μετάβαση στο περιεχόμενο

v.veli

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by v.veli

  1. Όχι, ιδίου τύπου θα μπούνε. Και μία επιπρόσθετη ερώτηση: για εργασίες εξωτερικών χρωματισμών και αντικατάσταση του κιγκλιδωμάτων ΧΩΡΙΣ χρήση ικριωμάτων θα εκδώσω και βεβαίωση του άρθρου 30, σωστά; Δεν με καλύπτει κάποια από τις επιμέρους περιπτώσεις της ΕΕΜΚ, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.
  2. Πρέπει να έχεις δίκιο, όσο διαβάζω τόσο περισσότερο πιστεύω ότι η συναίνεση είναι απαραίτητη και για τα κάγκελα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
  3. Καλησπέρα, Σχετικά με ΕΕΜΚ, που υπάγεται στην περίπτωση ιζ) εσωτερικών διαρρυθμίσεων, ενός διαμερίσματος με σύσταση οριζοντίου θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις/διευκρινίσεις. Η καρτέλα Δόμηση/Χρήσεις/Θέσεις Στάθμευσης, από που προκύπτει ότι δεν είναι απαραίτητη να συμπληρωθεί; Το γράφει πουθενά ή απλά επειδή δεν εμφανίζονται τα στοιχεία της στο τελικό στέλεχος της Έγκρισης; Στην καρτέλα "Στοιχεία υφιστάμενου", εφόσον προγενέστερη πράξη είναι η ΟΑ όλη της οικοδομής, θα βάλουμε το εμβαδό όλης της οικοδομής και όχι του διαμερίσματος, σωστά; Μαζί με το ΣΔΑ, θα πρέπει να υποβάλλουμε και το συμφωνητικό με ΑΕΚΚ; Ή μπορούμε να προχωρήσουμε στην ΕΕΜΚ και να κάνουμε συμφωνητικό στην συνέχεια; Για αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων στους εξώστες; Θα χρειαστεί συναίνεση συνιδιοκτητών; Συμβούλιο αρχιτεκτονικής; Για εξωτερικούς χρωματισμούς χωρίς ικριώματα; Αν το χρώμα είναι στην ίδια απόχρωση θεωρείται τροποποίηση των όψεων; Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.
  4. Φαντάζομαι το τοπογραφικό εφόσον υπάρχει και είναι σωστό και να ανέβει δεν πειράζει. Ευχαριστώ!
  5. Μιας που είπατε για ΗΤΚ αδομήτου. Πέρα από τοπογραφικό, τίτλους ιδιοκτησίας, ΚΑΕΚ; Κάτω από ποιά πράξη τα ανεβάζουμε αυτά στην εφαρμογή;
  6. Ο προβληματισμός μου δεν είναι για το αν ζητήσουμε 1 ή 5 εξουσιοδοτήσεις από τους ιδιοκτήτες, αυτό είναι το μόνο εύκολο και σίγουρα το να έχουμε και τις 5 είναι το πιο σωστό. Ο προβληματισμός μου είναι ότι όταν καταχωρούμε την ιδιοκτησία, μετά την καταχώρηση του οικοπέδου/γηπέδου, η εφαρμογή μας δίνει την δυνατότητα να ανεβάσουμε έτσι κι αλλιώς πολλαπλά αρχεία για εξουσιοδότηση. Επομένως ναι, χρειαζόμαστε εξουσιοδότηση απ' όλους.
  7. Καλησπέρα σας. Έχουμε ένα παράδειγμα μίας διώροφης πολυκατοικίας με pilotis, και υπόγειο. Οι ιδιοκτήτες έχουν ο καθένας από έναν διαμέρισμα που βρίσκεται σε κάθε όροφο και τους κοινόχρηστους χώρους 50/50 (κλιμακοστάσιο, αέρινη στήλη και υπόγειο). Ερώτηση 1η: Προφανώς για κάθε ιδιοκτησία θα κάνουμε ξεχωριστή δήλωση. Για τον κοινόχρηστο χώρο; Θα πρέπει να κάνουμε τρίτη δήλωση; Ερώτηση 2η: Το ποσοστό κάλυψης υπολογίζεται για όλο το κτίριο ενιαία, σωστά; Εφόσον το κάθε διαμέρισμα έχει και παραβάσεις ως προς την κάλυψη, οι υπερβάσεις ως προς αυτήν θα πληρωθούν από δύο φορές; Τι εννοώ: Έστω 100 τμ νόμιμα το κάθε διαμέρισμα του κάθε ορόφου. Έστω ότι κάθε διαμέρισμα υπερβαίνει την κάλυψη της άδειας κατά τα ίδια 5 τμ. Φαντάζομαι πως ναι, επειδή οι δύο ιδιοκτήτες έκαναν την ίδια παράβαση, απλά αν πχ ένας ήταν ο ιδιοκτήτης όλης της οικοδομής, το αντίστοιχο πρόστιμο για την υπέρβαση κάλυψης θα την πλήρωνε μία φορά. Σωστά το καταλαβαίνω; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.