Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημοσθένης.

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Δημοσθένης.

  1. Ε, τότε το διήμερο θα το πω two day summit, τι λές;
  2. Καλησπέρα σας. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τη μεταφορά/μετάφραση των όρων ημερίδα - (επιστημονικό) διήμερο κατάφερα να βρω μόνο τους όρους meeting και workshop ή και weekend, που νομίζω δεν ανταποκρίνονται και τόσο πολύ σε αυτόν καθ' αυτόν τον όρο. Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να με διαφωτίσει με την απόδοση αυτών των όρων στην αγγλική; Ευχαριστώ
  3. Καλά τα πες. Τουλάχιστον με τη βασιλεία όλοι οι Έλληνες θρέφαμε έναν κηφήνα, τώρα δε μαζεύονται...
  4. akius ωραία πράματα. Εγώ νόμιζα ότι η Γιαννοπούλου έβαλε τον Ρούκουνα, αλλά τέλος πάντων. Σου χω και ένα νέο που δε θα το περίμενες... βάλαν και την κόρη τους μέσα....όλε(αλλά στη γεωδαισία). Ο Σίδερης πάντως είναι τρομερός επιστήμονας (πατέρας κ γιός) και το αξίζει. Υ.Γ. δεν είμαι διπλωματικός του...
  5. Αξιολογήσαν την ποσότητα των φοιτητών και την ποιότητα των εγκαταστάσεων και κάτι έγινε.... (akius ποιοί καθηγητές ήταν αυτοί οι μάγκες; )
  6. Συμφωνώ, αλλά φένεται αρκετά αληθοφανές το σκηνικό και μου έκανε εντύπωση το πόσο εύκολα αστόχησε
  7. agra: να έχεις ύφος θυμωμένου... αχχααχαχ πολύ καλό. όντως ισχύει, πιάνει. το καλοκαίρι που δούλευα σε μια οικοδομή είχαμε ένα επιβλέποντα που ήταν όλη την ώρα σαν να του βρίσανε τίποτα.. τον ''φοβόμασταν'' όλοι μέχρι που του πιάσαμε λίγο λίγο τη κουβέντα και τον χαβαλέ και τον σπάσαμε.. Τέλος πάντων καλή αρχή στη Νίκη και να χεις τα Μάτια και τα Αυτιά ανοιχτά. ( να σαι διακριτική με τις παρουσίες ) Της εταιρείας είσαι;
  8. Γενικά μέχρι να καταλάβουμε εδώ πέρα ότι το ατομικό συμφέρον προάγεται μέσω του δημοσίου συμφέροντος θα μένουμε πίσω και δεν θα γίνεται τίποτα σοβαρό. Γι αυτό και αν πληρώναμε έστω και κάποιο μικρό ποσό ο Ελληνάρας θα το ένιωθε καλύτερα, όταν του το σπάγαν και του έκλειναν τη σχολή και γενικότερα θα αντιμετώπιζαμε τα πανεπιστήμια με κάποια μεγαλύτερη σοβαρότητα. Κάπου αναφέρθηκε ότι ο κύριος καθηγητής απομακρύνετε απ τους φοιτητές με τις άπόψεις του.Εγώ πάντως αν είχα τέτοιο καθηγητή θα τον εκτιμούσα περισσότερο με αυτά τα γραφόμενά του. (αυτό ήταν να βγει πριν το μήνυμα της myri)
  9. Δυστυχώς φίλε Archytas δεν κάνει πλάκα.Στις συνελεύσεις μας απασχολεί οποιοδήποτε θέμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και κάθε πρόβλημα που υπάρχει στον πλανήτη γη, εκτός απ τα δικά μας. Τώρα για την πρακτική άσκηση δε το συζητώ.Δούλεψα παλαιότερα σε μια εταιρία με δομικά υλικά και με ένα μήνα έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να μάθω ΠΟΤΕ στη σχολή και μαζί με τις γνωριμίες με μηχανικούς και τεχνίτες, κατάλαβα ότι η πρακτική προ του πτυχίου είναι μια εμπειρία που απαιτείται να έχει κανείς πριν βρει στην αγορά.
  10. Βέβαια το ''έλα'' το δικό τους δεν είναι και τόσο εύκολο.Δηλαδή: γαι να βγάλεις καλό βαθμό απολυτηρίου Λυκείου πρέπει να διαβάζεις από το δημοτικό.(Για τη Γερμανία τουλάχιστον) Στην 6η δημοτικού γίνονται οι εξετάσεις διαχωρισμού για το ποιοι θα πάνε γυμνάσιο και ποιοί στα επαλ.Στον τελικό βαθμό απολυτηρίου (το γυμνάσιο είναι εξατάξιο) συνυπολογίζονται κατά κάποιο ποσοστό όλα τα 6 χρόνια.Και το κυριότερο εκεί οι καθηγητές βαθμολογούν ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ. Εδώ ήδη όλοι παίρνουν 20 φανταστείτε να περνούσαμε με τον βαθμό απολυτηρίου τι θα γινόταν, ειδικά με τους γνωστούς λαμόγιους ειδιαιτερατζίδες. Τώρα για το πανεπιστήμιο να κόβεσε στο 5ο έτος για ένα μάθημα είναι λίγο σκληρό, αλλά έτσι καλλιεργούν το είδος των ανθρώπων που θα έρθουν στα πράγματα αύριο μεθαύριο. Σίγουρα πάντως χρειαζόμαστε και εδώ μια κάποια ρέγουλα ας πούμε με τα μαθήματα. Για το πολύ σοβαρό ζήτημα των πολλών εισακτέων και εξακτέων κατ επέκταση, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη να συγχωνευθούν σχολές παρακλάδια, να κλείσουν άλλες άσχετες και άτοπες με την Ελληνική πραγματικότητα και κυρίως όπως γράψαν και άλλοι πιο πριν να μειωθούν οι θέσεις των φοιτητών σε κάθε τμήμα.Για να ανασάνει επιτέλους λίγο η αγορά και να έχουμε και εμείς περισσότερες ελπίδες όταν βγούμε να βρούμε καμιά δουλειά στο αντικείμενό μας.
  11. Ένα άλλο παράδειγμα: ετών 32, μεγαλοπαραταξιακός και ιδιοκτήτης cafe-bar με 15 γράμματα.Τί είναι; Αιώνιος φοιτητής Πότε έρχεται στη σχολή; Μα στις συνελεύσεις και στις εκλογές. Αυτός και άλλοι τέτοιοι δε θα πάρουν ΠΟΤΕ πτυχίο, γιατί θα χάσουν τα ''κονέ'' και άρα κόσμο στο μαγαζί.Τελικά όντως κάποιοι μένουν αιώνιοι για οικονομικούς λόγους.Με τους φοιτητές γίνονται οι καλύτερες bisness τελικά. Και κάτι άλλο, γιατί να επιτρέπεται αυτοί να ψηφίζουν και να επιρεάζουν τη σχολή μου και εμένα; Ίσως για τα συμφέροντα των παρατάξεων...;
  12. Και δυστυχώς είμαστε πίσω στο κυριότερο- την νοοτροπία ( φοιτητές και καθηγητές ).Δηλαδή δεν αντιμετωπίζει κανείς τη σχολή με σεβασμό και σοβαρότητα, ίσως γιατί ξέρουμε ότι δεν παράγουμε ουσιαστικό έργο εκεί, σε αντίθεση με έξω.Τώρα για την ποιότητα γνώσεων δεν γνωρίζω.Ξέρω όμως (από φίλους ) για τη δουλειά που ρίχνουν και για αυτό και πάνε μπροστά άλλωστε. Λυπάμαι και πάλι που το αναφέρω, αλλά η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένα μεγάλο πανηγύρι στην Ελλάδα (δεν είναι προπαγάνδα - το ζω καθημερινά). Και για τις παρατάξεις: ''Γνωρίζεται ότι η ενεργή συμμετοχή των φοιτητών σε όλες τις δραστηριότητες των πανεπιστημίων μακροπρόθεσμα μόνο οφέλη δημιουργεί (διαφάνεια, περιορισμός αυθαιρεσιών...'' Π.χ. πρόεδρος παράταξης (μεγάλης εννοείται) με λευκή κόλλα μόνο με ονομ/μο 10 σε όλα τα μαθήματα, γραμματείς και φαρισαίοι κανένα 7ράκι και λοιποί ακόλουθοι το τιμημένο 5 πάντα με τον ελάχιστο κόπο. ''Έξοδα'' λειτουργικά πάντα για τον σύλλογο φοιτητών 12.376 ευρώ. Κοινωνικό όφελος: αφίσες σε κάθε τοίχο της σχολής, δωρεάν ποτό πριν τις εκλογές, εκδρομούλες και ότι περισσεύει στην τσέπη του προεδρείου κάθε παράταξης, έτσι για το καλό.. Γι αυτό, έξω τα κομματόσκυλα απ τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα.
  13. Και το χειρότερο είναι ότι αντί να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, παρατηρείται μια πτώση του ιδρύματος ανάλογη της χιλιομετρικής αποστάσεως από την Αθήνα και του πληθυσμού της πόλης που βρίσκονται.Δηλαδή ανάλογα με την απόσταση από το κέντρο λήψης αποφάσεων και ανάλογα με των αριθμό βουλευτών που βγάζει ο κάθε τόπος... Και έτσι καταντήσαμε να είμαστε 100 χρόνια πισω από το εξωτερικό και καμιά 10αριά το ένα Ελληνικό πανεπιστήμιο από το άλλο. Για του λόγου το αληθές (http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2010/results) η Αθήνα στη θέση 286, το auth 401-500, η Πάτρα 501-600 και το duth στα χαμένα.
  14. Κατ΄ αρχήν εννοείται ότι τα ΜΜΕ εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα και σίγουρα ο χρόνος των ειδήσεων δεν είναι τυχαίος.Τώρα για τα πανεπιστήμιά μας και εμένα δε μου αρέσει που είναι στον πάτο και για αυτό ίσως καλά κάνουμε και τα απαξιώνουμε μήπως και πάρουν πρέφα οι διάφοροι διοικούντες και κατέχοντες και αλλάξει τίποτα επιτέλους σε αυτήν την χώρα. -Στο εξωτερικό τουλάχιστον συμβαίνει σε ένα δύο άτομα (γιος χορηγού ή κυβερνήτη) εδώ η λαμογιά ανδρώνεται μέσω κάθε κολητού του κολητού του κουμπάρου του ξαδέλφου.Ας το σταματήσουμε επιτέλους αυτό το πράμα (και όχι φτάνει πια ). -Σίγουρα δεν έχουν οι φοιτητές στο Χάρβαρντ μεγαλύτερο IQ από εμάς αλλά εκεί υπάρχει οργάνωση, τάξη και άλλα που σε βάζουν σε μια σειρά και σε κάνουν να παράγεις...Εδώ τα μυαλά τα ''τρώνε οι καφετέριες και τα μπαράκια'' (Bill Papadopoulos). Συμφωνώ στα τελευταία επί της αξιολόγησης και επαυξάνω ειδικά στο 3.
  15. Οι μηχανολόγοι πάντως, έχω την εντύπωση, ότι έχουν πολύ καλή απορρόφηση από την αγορά εργασίας, 1ον λόγω του ότι το πτυχίο τους έχει τεράστιο πεδίο εφαρμογών και 2ον έχουν μικρό αριθμό σχολών(νομίζω 2), δηλαδή γίνονται ανάρπαστοι(όπως οι τοπογράφοι)
  16. Από την παραπάνω ιστιοσελίδα: ''Ο έγχρωμος σοβάς με κεραμάλευρο - το κουρασάνι, είναι ο σοβάς που αντικαθιστά το τελευταίο χέρι του σοβά. Μπαίνει στον κλασικό σοβά, αντί για την μαρμαροκονία, μετά από το πεταχτό και το 'χοντρό χέρι'. Το προϊόν έχει γίνει με την ανάμιξη κεραμάλευρου, υδράσβεστου,θηραϊκής γης-ποζολάνης και χαλαζιακής άμμου. Αυτή η ανάμιξη γίνεται εργαστηριακά...'' Χρησιμοποιείται ακόμα η θηραϊκή γη;Μήπως εννοεί κάτι άλλο;
  17. Το συνέδριο ("Bringing nature back to town") διοργανώθηκε στην Στουγκάρδη της Γερμανίας στις 25 Μαίου 2009.Επειδή, στο forum έχουμε και κάποιους που, αν δεν κάνω λάθος, ζουν στη Γερμανία θα ήταν καλό να μας πουν κάποια πράγματα περί αυτού. Τελικά, δεν υπάρχει κανείς που να πήγε ή να άκουσε τίποτα για αυτό; (Έχω δημοσιεύσει και σε λάθος κατηγορία, αν γίνεται ας μεταφερθεί)
  18. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
  19. Σοβαρά;Δεν το γνώριζα, ήξερα μόνο για τα φωτοβολταϊκά τους.
  20. Γειά σας.''Νέα'' μέθοδο, λοιπόν ''ανακάλυψαν'' στην Αμερική για να παράγουν ηλ. ρεύμα:Κάλυψαν μια τεράστια έκταση με διαφανή πολυκαρβονυλικά και στο μέσον της έστησαν έναν κυλινδρικό ''πύργο'' 300μ.(μπουρί), ο οποίος περιέχει μια τουρμπίνα.Αυτά τα διαφανή πλαστικά απέχουν από το έδαφος 2μ και κοντά στον πύργο 5μ.Έτσι, λοιπόν έχουμε μια τεράστια μάζα αέρα που όταν ζεσταθεί θα ''θέλει'' να ανεβεί προς τα πάνω και διερχόμενη από την τουρμπίνα θα την κινεί και θα έχουμε ρεύμα.Απλό και πρακτικό.
  21. Καλησπέρα.Σε διάφορα κτίρια έχω δει τοίχους με τούβλα οι οποίοι άλλοτε έχουν ένα οριζόντιο σενάζ, άλλοτε 2 και άλλοτε κανένα.Τι γίνεται;Επίσης αυτά κάποιες φορές ήταν περιμετρικά της κατασκευής και κάποιες όχι.Εν ολίγοις ξέρετε πότε βάζουμε ορ. σενάζ εκτός από τις πόρτες(πρέκια) και τα παράθυρα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.σ. Αν δημοσίευσα σε λάθος κατηγορία ας μεταφερθεί το θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.