Μετάβαση στο περιεχόμενο

SotirisP.

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SotirisP.

  1. Σε νέα κατασκευή έγινε ο αρχικός έλεγχος από τον ελεγκτή δόμησης στην φάση της θεμελίωσης. Θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να γίνει αίτημα για ελεγκτή δόμησης για τις πισίνες, που περιλαμβάνονται στην Ο.Α., αλλά για κατασκευαστικούς λόγους θα γίνουν μετά την σκυροδέτηση της θεμελίωσης. Γνωρίζετε τι προβλέπει η νομοθεσία γι' αυτό και που μπορώ να το βρω;
  2. Σχετικά με τη συζήτηση για την αγκύρωση του οπλισμού των δοκών στους ακραίους κόμβους (και στη θεμελίωση), θα ήθελα την άποψή σας στο παρακάτω ζήτημα που συναντώ σε οικοδομές από αρκετά συνεργεία. Έχω έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση με σιδεράδες όταν έχουν να τοποθετήσουν ένα σίδερο μεγάλης διατομής άρα και με άγκιστρο >35cm. "Δεν περνάει το σίδερο, θα πρέπει να κόψω το τσέρκι, όλοι βάζουν άγκιστρο max20cm για να μπορεί να περάσει από τσέρκι" είναι μερικές από τις κουβέντες που ακούω συχνά από τους μάστορες κατά την εφαρμογή. Με προβληματίζει το θέμα της εφαρμογής και θα βοηθούσε η άποψή σας επ' αυτού. Ευχαριστώ πολύ!
  3. Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω σε αυτό το θέμα αυτή την ερώτηση, ωστόσο γνωρίζετε ποια είναι η ελάχιστη διάμετρος συνδετήρα που μπορεί να μπει σε θεμελίωση πεδιλοδοκών; Συνήθως μπαίνει Φ10/10 έως Φ10/20 στις συνδετήριες δοκούς. Υπάρχει κάποια αναφορά στον κανονισμό για ελάχιστο οπλισμό; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.