Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikosar

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nikosar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Αν και παλαιότερα έχω εφαρμόσει την παραπάνω διαδικασία, σήμερα είμαι σε αντιπαράθεση με άλλη Πολεοδομία για το άρθρο 94. Μπορώ να επικαλεστώ τα παραπάνω, δηλαδή είναι κάποια Εγκύκλιος που μπορώ να βρω? Ευχαριστώ
  2. καλησπέρα σας, έχω την περίπτωση βιοτεχνικού κτιρίου αρτοποιίας εκτός σχεδίου. Όταν έκανα την αυτοψία διαπίστωσα ότι το μεγαλύτερο τμήμα του ακαλύπτου έχει μετατραπεί σε κτήμα εκδηλώσεων. Το κτήμα δεν περιλαμβάνει κλειστούς χώρους και λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Ο ιδιοκτήτης μου επέδειξε μάλιστα την άδεια λειτουργίας του (γνωστοποίηση έναρξης λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος). Το κτήμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει 3 μεγάλες πέργκολες με bar στις οποίες βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματα, πισίνα μικρού βάθους, πίστα χορού με ιστούς φωτισμού ηχείων, κτλ, μεγάλο χτιστό BBQ και κάποιες διαμορφώσεις, σκάλες, κτλ. Οι μοναδικοί κλειστοί χώροι είναι ένα αυθαιρετο κτίριο WC. Το κτίριο της αδείας παραμένει βιοτεχνικό και λειτουργεί ανεξάρτητα από το κτήμα. 1. Από τη στιγμή που το κτήμα έχει άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειον. ενδιαφέροντος, δηλ. οι παραπάνω κατασκευές δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πχ εξυπηρετούν τους εργαζόμενους της βιοτεχνίας, θεωρείτε ότι έχω μεικτή πλέον χρήση στο ακίνητο (βιοτεχνική+κατάστημα) ? 2. Οι αυθαίρετες κατασκευές (επέκταση βιοτεχνικού κτιρίου) και κατασκευές που αφορούν στο κτήμα (πέργκολες και κτίσμα WC) πώς θα δηλωθούν? θα δηλωθεί το κουτάκι της αλλαγής χρήσης στο σύστημα του ΤΕΕ? δηλαδή θα συγκρίνω με τα πολεοδομικά μεγέθη βιοτεχνίας ή καταστήματος (600μ2 για εκτός σχεδίου). 3. για τη μεταβίβαση του ακινήτου υπάρχει άλλου είδους πρόβλημα από το γεγονός ότι υπάρχει διπλοεγγραφή, δηλ. το ακίνητο είναι δηλωμένο και στο Υπ. Ανάπτυξης ως βιομηχανικό αλλά και στο Δήμο ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αφορά στον ακάλυπτο χώρο), χωρίς ο ένας φορέας να γνωρίζει για τον άλλο? Ευχαριστώ
  3. Ευχαριστώ πολύ! πρακτικά φούρνος στο ισόγειο μέχρι 150μ2 ή οποιαδήποτε άλλη χρήση επιτρέπεται στην αμιγούς κατοικίας (το βιοτεχνικό το χάσαμε). Οι Α, Β, όροφοι θα πρέπει να αλλάξουν σε κατοικία.
  4. καλησπέρα σας, σε κτίριο εντός σχεδίου το οποίο έχει οικοδ. άδεια για εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας ( βιοτεχνικό με άδεια λειτουργίας από το Υπ. Ανάπτυξης) έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια τη λειτουργία του. Το 2009 οι χρήσεις γης στην περιοχή άλλαξαν σε αμιγούς κατοικίας. Μπορεί σήμερα το ακίνητο να αδειοδοτηθεί εκ νέου ως εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας από το Υπ. Ανάπτυξης? Θεωρώ πώς όχι. Υπάρχει κάποιο παραθυράκι πχ να ρευματοδοτείται οπότε να φαίνεται ότι λειτουργεί μέχρι σήμερα? Αν δεν δύναται να επαναλειτουργήσει, φαντάζομαι θα πρέπει να αλλάξει χρήση σε μια απ' τις επιτρ. στην αμιγούς κατοικίας. Ευχαριστώ,
  5. Μόνο και μόνο επειδή είναι κενό χρήσης και έχει απομακρυνθεί ο εξοπλισμός εγώ το δέχομαι νόμιμο, εκτός και αν έχεις παράβαση διαμερισμάτωσης.
  6. με το ΦΕΚ του 1985 δεν υπάρχει δυσμενέστερη χρήση (είτε βιομηχανικό, είτε κατάστημα σου λέει Σ.Δ.=0,50). Το ΦΕΚ ανέβασε μεν για τα καταστήματα, μίκρυνε όμως για όλες τις υπόλοιπες χρήσεις συμπ. και της νόμιμης. Αν καταλαβαίνω καλά συνάδελφε, όπως τα λές, θα μπορούσα να είχα κατάστημα μέχρι 3.750μ2 ? και το υπόλοιπο κτίριο (με νόμιμη χρήση βιομηχανικό) το αγνοείς? Προσωπικά θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω κατάστημα 3.750 αν όλο το κτίριο ήταν 3.750, χωρίς όμως να είμαι και σίγουρος. Με το πρώτο ερώτημα τι κάνουμε?
  7. Στην περιοχή ισχύουν ειδικοί όροι δόμησης (για το 0,50). Το 1972 έχει βγάλει άδεια με κάλυψη 80% και ύψος 2 ορόφους (2*4.000). Η άδεια του 72 είναι σωστή (έλεγξα τα όμορα). Με τα άλλα τι κάνουμε?
  8. Καλησπέρα σε όλους. είμαι σε εκτός σχεδίου περιοχή σε βιομηχανικό ακίνητο με Ο.Α του 1972 περίπου 8.000μ2. Κατά το χρόνο έκδοσης της Ο.Α. για καταστήματα ίσχυε μέγιστο εμβαδό 600μ2. Το 1985 εκδίδεται ΦΕΚ το οποίο λέει ότι στην περιοχή εκτός από βιομηχανικά κτίρια επιτρέπονται κατ' εξαίρεση και εμπορικά καταστήματα (εκθεσιακοί χώροι) με δυσμενέστερους όρους δόμησης σε σχέση με την αρχική άδεια (με το ΦΕΚ αυτό βιομηχανικά και καταστήματα έχουν ίδιο Σ.Δ.=0,50 αντιστοιχεί σε 3.750μ2 δόμηση). Σήμερα έχει μετατραπεί τμήμα του εργοστασίου (οριζόντια ιδιοκτησία 1.200μ2) σε κατάστημα. Η αλλαγή χρήσης υλοποιήθηκε το 2008. 1. Σαν χρήση το εμπορικό κατάστημα θεωρώ ότι επιτρέπεται στην περιοχή, σωστά? (τι εννοεί το ΦΕΚ όταν γράφει κατ' εξαίρεση επιτρέπονται εμπορικά καταστήματα, χωρίς να ορίζει ποία είναι αυτή η εξαίρεση, σ.σ. σε ερώτηση στην Πολεοδομία, ούτε αυτή γνώριζε να απαντήσει). Επίσης τι εννοεί εμπορικά καταστήματα και σε παρένθεση εκθεσιακοί χώροι? 2. Ως παράβαση τι δηλώνω: έχω αλλαγή χρήσης (να τσεκάρω το κουτάκι και 1.200μ2) ή πάω αλλαγή χρήσης με αναλυτικό? Ευχαριστώ
  9. Συνάδελφοι καλημέρα, για πείτε μου λίγο τη γνώμη σας για αυτό: 4. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής, όπως αυτή αναφέρεται στην παράγραφο 1, παρέχεται έκπτωση είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συ- νολικού ποσού του προστίμου. 5. Σε περίπτωση καταβολής ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού ποσού του προστίμου, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα της ημερομηνίας υπαγωγής, όπως αυτή αναφέρεται στην παράγραφο 1, παρέχεται έκπτωση δέκα τοις εκατό (10%) επί του συνολικού ποσού του προστίμου. Υποθέτουμε ότι πληρώνουμε το παράβολο την 1-4-2018, άρα έχω προθεσμία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα (31-5-2018) για την έκπτωση του 20%. Αν παρέλθει η προθεσμία τι γίνεται? Ρωτάω με την έννοια ότι το σύστημα έχει κολλήσει και δεν προχωρά μέχρι να πληρωθεί το πρόστιμο. Έστω ότι πληρώνεται εκπρόθεσμα (υποχρεωτικά το ποσό με την έκπτωση του 20%, ως έχει υπολογιστεί), μετά θα μου βγάλει νέο συμπληρωματικό πρόστιμο και αν ναι με τι κριτήρια? (άποψη μου είναι ότι σύστημα δεν είναι ρυθμισμένο να αντιλαμβάνεται την προθεσμία μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, οπότε και εκπρόθεσμος να είσαι και πάλι έχεις την έκπτωση και η δήλωση ολοκληρώνεται χωρίς επιπλέον πρόστιμο)
  10. Σωστό! (άλλωστε το προβλέπει σαν διαδικασία το ΤΕΕ στις οδηγίες), απλά η ερώτηση μου είναι αν κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία: "Εάν δεν προσκομίζεται η παραίτηση του πρώτου μηχανικού, ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης πρέπει να αναφέρει τους λόγους που ζητά την αντικατάστασή του. Το ΤΕΕ κοινοποιεί στον πρώτο μηχανικό το αίτημα αντικατάστασης, με το οποίο ζητά σχετική ενημέρωση και προχωρεί στην αντικατάσταση, εφόσον ο μηχανικός δεν προβάλει ειδικούς λόγους που μπορεί να συντρέχουν κατά περίπτωση. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την διασφάλιση όλων των εμπλεκομένων από μελλοντικά προβλήματα", πόσο γρήγορα προχωρά από πλευράς ΤΕΕ με δεδομένο ότι ο πελάτης θέλει άμεσα βεβαίωση μηχανικού για να μεταβιβάσει?
  11. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, 1. αυτό που βρήκα στο ΤΕΕ είναι: Εάν δεν προσκομίζεται η παραίτηση του πρώτου μηχανικού, ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης πρέπει να αναφέρει τους λόγους που ζητά την αντικατάστασή του. Το ΤΕΕ κοινοποιεί στον πρώτο μηχανικό το αίτημα αντικατάστασης, με το οποίο ζητά σχετική ενημέρωση και προχωρεί στην αντικατάσταση, εφόσον ο μηχανικός δεν προβάλει ειδικούς λόγους που μπορεί να συντρέχουν κατά περίπτωση. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την διασφάλιση όλων των εμπλεκομένων από μελλοντικά προβλήματα. Δεν ξέρω πόσο χρονοβόρο είναι στην πράξη. 2. το ¨όχι" γενικά δεν μου είναι προφανές, εκτός και αν προκύπτει από το παραπάνω! Το σκέφτηκα σαν λύση, ίσως όχι την καλύτερη ή την ασφαλέστερη, ενδεχομένως όμως λύση!
  12. Καλημέρα παιδιά, παρακαλώ τη γνώμη σας, Πελάτης μου έχει τακτοποιήσει το ακίνητο του με το μηχανικό του (εξοφλημένα πρόστιμα, ανεβασμένα όλα τα αρχεία, κανονικά πληρωμένος ο μηχανικός και όλα βάσει νόμου). Ο πελάτης με φωνάζει (για άσχετο λόγο) να κάνω αυτοψία στο ακίνητο του και διαπιστώνω ότι στην υπαγωγή υπάρχουν λάθη και παραλείψεις. Ενημερώνω τον πελάτη και μου λέει ότι θέλει να μου αναθέσει τη διόρθωση της υπαγωγής. 1. ο παλιός μηχανικός δεν παραιτείται και δεν δέχεται να μεταφερθεί η δήλωση του στη δικιά μου πλατφόρμα. 2. να ανοίξω νέα υπαγωγή και να κάνω συμψηφισμό προστίμων (από 4178 σε 4178) με τα παραστατικά πληρωμών που θα μου προσκομίσει ο πελάτης, είναι σωστό? (και αν ναι, συμψηφίζω και το παράβολο ως μέρος του προστίμου?).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.