Μετάβαση στο περιεχόμενο

SDSOLUNAC

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://nenadengineering.com/

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΚΥΠΡΟΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SDSOLUNAC's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φίλε μου Γιώργο, Σε ευχαριστώ για την άποψη σου ,το εκτιμώ ιδιαίτερα . Ωστόσο Θα προτημουσα πρωτα να ακούσω τις απόψεις και τις κριτικές των συνάδελφων πριν να καταλήξω στο τελικό άρθρο . ----Συγχώνεψη---- Αν ο νόμος στην Ελλάδα που προσδιορίζει κατά απόλυτο τρόπο τις βασικές υποχρεώσεις ως προς τα θέματα ηλεκτροπληξίας δεν καλύπτει τούτα τα σημεία μήπως είναι ο καιρός να τα συμπεριλάβει .
  2. Για αποφυγή τραυματισμού ή θανάτου από ηλεκτροπληξία στο Εργοταξιο κατα την διαδικασια εκτελεσης του εργου ο εργοδότης /ο αυτοεργοδοτούμενος /ο ιδιοκτήτης του υποστατικού οφείλει να διασφαλίζει ότι: • Όλα τα μεταλλικά μέρη της ηλεκτρικής εγκα¬τάστασης ή των μηχανημάτων, όπως οι μεταλλικές σωλήνες, ο μεταλλικός σκελετός, τα προστατευτικά καλύμματα γειώνονται. • Όλες οι μεταλλικές εγκαταστάσεις (σωλήνες νερού, μεταλλικές βρύσες, ντεπόζιτα νερού) και ο μεταλλικός εξοπλισμός (μεταλλικοί πάγκοι), που λόγω κάποιας βλάβης ή καταστροφής της μόνωσης δυνατόν να βρεθούν υπό τάση, γειώνονται. • Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ο ηλεκτρικός εξοπλισμός, τα ηλεκτρικά μηχανήματα και οι ηλεκτρικές συσκευές συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. • Πραγματοποιείται οπτικός έλεγχος των ηλεκτρικών συσκευών, ρευματοληπτών (πριζών), ρευματοδοτών και επεκτάσεων καλωδίων σε συστηματική βάση. • Παρέχεται εκπαίδευση στους εργοδοτούμενους όσον αφορά τους κινδύνους που δυνατόν να δημιουργηθούν από τον ηλεκτρισμό. • Παρέχονται τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας στους εργοδοτούμενους, όπως λαστιχένια γάντια, παπούτσια με μονωτικές σόλες και γυαλιά ασφαλείας. • Τα ηλεκτρικά κυκλώματα που τροφοδοτούν ρευματοδό¬τες, φορητές ή κινητές συσκευές ή εξοπλισμό εργασίας, εφοδιάζονται με αυτόματους διακόπτες διαρροής (Residual Current Devices RCDs) υψηλής ευαισθησίας, τουλάχιστον 30mA ή και μικρότερης . • Η σήμανση κάθε ηλεκτρικού κυκλώματος μέσα στους πίνακες διανομής ηλεκτρισμού να επισημαίνεται με κατάλληλες πινακίδες ή με άλλα μέσα. Η κάθε ασφάλεια ή ο κάθε αυτόματος μικροδιακόπτης (MCB), μέσα στους πίνακες διανομής, πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη πινακίδα ή άλλο μέσο, ώστε να καθορίζεται με σαφήνεια η ταυτότητα του εξοπλισμού ή του ηλεκτρικού κυκλώματος, που τροφοδοτείται από αυτήν/αυτόν. • Η πρόσβαση στους πίνακες διανομής και στα σημεία ελέγχου των μηχανημάτων είναι μονίμως ελεύθερη για σκοπούς συντήρησης ή καθαρισμού, καθώς και για αποκοπή της ηλεκτρικής παροχής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή προγραμματισμένης συντήρησης/επισκευής. • Η επιδιόρθωση και συντήρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων γίνεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ
  3. Είναι ενημερωτικό υλικό και στο τέλος γραφεί και η ερώτηση/ανησυχίες μου . Το μήνυμα και η ηλεκτροπληξία έχουν άμεσα σχέση με την ασφάλεια στο εργοτάξιο ; Tι πρέπει να κάνουμε στο εργοτάξιο και τι δεν πρέπει να κάνουμε ;
  4. Το θέμα των ηλεκτροπληξια σε χειριστές μηχανων γίνεται όλο και πιο σημαντικό καθώς οι προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Τα στατικά σοκ προκαλούν δυσφορία αλλά δεν είναι επικίνδυνα εκτός κι αν δημιουργούν αντίδραση. Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες. Επαγωγική φόρτιση Στην περίπτωση που χειριστής βρίσκεται στο ηλεκτρικό πεδίο ενός φορτισμένου σώματος, όπως ένα ρολό φιλμ, τότε το σώμα αυτού θα φορτιστεί από επαγωγή. Το φορτίο αυτό θα παραμείνει στο σώμα του χειριστή εάν αυτός φοράει μονωμένα παπούτσια, μέχρις ότου ακουμπήσει ένα γειωμένο κομμάτι μιας μηχανής. Τότε το φορτίο θα διοχετευθεί στη γη και ο χειριστής θα υποστεί σοκ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο χειριστής ακουμπά φορτισμένα αντικείμενα και υλικά. Το φορτίο συσσωρεύεται στο σώμα του, εφόσον αυτός δεν είναι γειωμένος και εκφορτίζεται βίαια στη γη όταν ακουμπήσει γειωμένη επιφάνεια. Ηλεκτρικά σοκ από αντικείμενα Είναι πιθανό αλλά όχι σύνηθες, ένας χειριστής να υποστεί σοκ από την επαφή με φορτισμένο υλικό. Εάν στο τύμπανο περιέλιξης, είχε συσσωρευτεί μεγάλο φορτίο, τότε τα δάχτυλα του χειριστή θα το συγκέντρωναν έως ότου να ξεπεράσει κάποια τιμή κατωφλίου και να εκφορτιστεί βίαια. Ακόμα, ένα μεταλλικό αντικείμενο που βρίσκεται σε ηλεκτρικό πεδίο και δεν είναι γειωμένο, μπορεί να φορτιστεί από επαγωγή. Επειδή το αντικείμενο αυτό είναι αγώγιμο, το φορτίο θα διοχετευτεί στον χειριστή που θα το ακουμπήσει.
  5. Ηλεκτροπληξία Αίτιες Τα ατυχήματα από την ηλεκτροπληξία μπορεί να προκληθούν λόγω: · Παράλειψης τήρησης βασικών κανόνων ηλεκτρικής ασφάλειας, όταν διεξά­γονται εργασίες πάνω σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό ή κοντά σε καλώδια ή αγωγούς που βρίσκονται υπό τάση. · 'Έλλειψης συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, μηχανών και συσκευών. · Απότομης διακοπής διέλευσης ηλεκτρικού ρεύματος . · Κατεστραμμένης μόνωσης καλωδίων. · Yπερθέρμανσης κυκλώματων ή υλικών λόγω υπερφόρτωσης (τροφοδο­σίας μεγαλύτερου αριθμό ηλεκτρικών συσκευών από τον προβλεπόμενο). · Yπερθέρμανσης καλωδίων λόγω χαλαρών συνδέσμων και επαφών. · Φθαρμένους ρευματοδότες (πρίζες) ή ρευματολήπτες . · Εκρηξης λόγω υπερβολικής θερμοκρασίας λειτουργίας ηλεκτρικού εξοπλισμού (λαμπτήρες, φούρνοι). · Συσσώρευσης λαδιού ή/και σκόνης στους ηλεκτροκινητήρες με αποτέλεσμα την εμπόδιση της ψύξης τους. · Σπινθήρα , κυρίως σε χώρους όπου αποθηκεύονται εύφλεκτες ουσίες λόγω στατικού ηλεκτρισμού. Για αποφυγή τραυματισμού ή θανάτου από ηλεκτροπληξία ο εργοδότης /ο αυτοεργοδοτούμενος /ο ιδιοκτήτης του υποστατικού τι οφείλει να κανει ;
  6. Όλα τα εξαρτήματα συναγερμού πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 50131. Σε όλα τα εξαρτήματα που πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου, τους αποδίδεται ένας βαθμός ασφάλειας (με σφραγίδα στο προϊόν ή περιλαμβάνεται στο εγχειρίδιο χρήσης). Ο γενικός βαθμός ασφαλείας του συναγερμού δεν μπορεί να είναι υψηλότερος από το βαθμό του υλικού με το χαμηλότερο βαθμό, που περιλαμβάνεται εντός του εγκαταστημένου συστήματος. Οι εγκαταστάτες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν τη ποιότητα όλων των υλικών σε κάθε σύστημα συναγερμού που εγκαθιστούν. Αυτό γίνεται καλύτερα με τη διατήρηση των πιστοποιητικών κατασκευαστών στο αρχείο τους. Εάν το πιστοποιητικό του υλικού δεν περιλαμβάνει τον βαθμό και την κατηγορία (και δεν βρίσκεται εντυπωμένο στο υλικό), οι πληροφορίες αυτές πρέπει να ζητούνται από τον κατασκευαστή.
  7. Μπουτόν Πανικού (Panic Button) με κλειδί επαναφοράς χρησημοπείται να μην επανέρχεται το μπουτόν πανικού παρά μόνο από τον ιδιοκτήτη. Ιδανικό για καταστήματα, γραφεία αλλά και οικιακή χρήση. Έυκολη λειτουργία για ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από ηλικιωμένους ή μικρά παιδιά.
  8. Οι κανονισμοί δεν απαγορεύουν τη μείξη υλικών που προέρχονται από διαφορετικές βαθμίδες. Οταν σε μια εγκατάσταση υψηλής βαθμίδας χρησιμοποιηθούν υλικά χαμηλότερης βαθμίδας, η εγκατάσταση υποβιβάζεται άμεσα.
  9. Τελικά χωρίς το όργανο και τις μετρήσεις είναι δύσκολο να είμαστε σίγουρη που έχουμε το λάθος .
  10. Eχουμε δυο λύσεις 1. Κάνουμε εγκατάσταση ενός νέου sfp cat.6 καλωδίου και μετρούμε απώλειες και παραμένει το καλώδιο κοντά στο ασανσέρ 2 Κάνουμε εγκατάσταση ενός νέου utp cat.6 καλωδίου μακριά από το ασανσέρ .
  11. Στην Κύπρο οπού είναι το ΤΤ σύστημα 1.Κάνουμε υπολογισμούς για κάθε αγωγό προσγειώσης για κάθε κύκλωμα . 2.Κάνουμε υπολογισμούς και για την αντίσταση του ηλεκτροδίου . Αν έχουμε επιλέξει αυτόματο με 300μΑ τότε το ηλεκτρόδιο γειώσης δεν πρέπει να είναι πάνω από 166Ω (Σύνθετη αντίσταση του βρόχου βλάβης προς τη Γη) . 3.Όλες οι προσγειώσεις ,σωλήνες θέρμανσης και νερού τερματίζουν πάνω σε μπάρα προσγειώσης και στην συνεχεία ενώνονται στο ηλεκτρόδιο γειώσεις .
  12. Ποια είναι τα προβλήματα που συναντούμε στους χρήστες των Συστημάτων Συναγερμών και πώς αντιμετωπίζονται ; 1. Ψεύτικοι ηχητικοί συναγερμοί λόγο της χαμηλής στάθμης μπαταρίας της σειρήνας ( φροντίζουμε την αντικατάστασή της μπαταρίας όταν αυτό είναι απαραίτητο ) 2. Ψεύτικοι συναγερμοί λόγο της κακής εφαρμογής των μαγνητικών επαφών στις πόρτες ,παράθυρα ( Σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε εφαρμογή των μαγνητικών επαφών στις πόρτες και παράθυρα ) 3. Ψεύτικοι συναγερμοί λόγο των ανιχνευτών που είναι τοποθετημένοι σε σημεία κοντά στο παράθυρα, πόρτες ή εστίες θερμότητας (τζάκι, καλοριφέρ) οπού τα ρεύματα αέρα ,φως μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή τους δίνοντας λανθασμένους συναγερμούς ( αλλαγή θέσεων ανιχνευτών , χρησιμοποίηση διαφόρων οπτικών φίλτρων ή εφαρμογή νέων ανιχνευτών που καλύπτουν αυτά τα χαρακτηριστικά) 4. Ψεύτικοι συναγερμοί λόγο κατοικίδιων ζώων (ρύθμιση ευαισθησίας και ύψους ανιχνευτών ή εφαρμογή των ανιχνευτών με την προστασία από κατοικίδια ζώα ) ​Εσείς τι λέτε ;
  13. Στα σημερινά δεδομένα μπορεί να εφαρμοστεί το σύστημα grade 3 και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό χώρο ποια είναι η εμπειρία σας ;
  14. Ποια προβλήματα παρουσιάζουν τα ασύρματα κουμπιά πανικού. Η λειτουργιά τους επηρεάζεται από παρεμβολές . Σε ποιες περιπτώσεις είναι κάλο να χρησιμοποιήσουμε τα κουμπιά πανικού με κλειδί .
  15. Χαίρεται σε όλους ! Συμφωνώ μαζί σας , ωστόσο υποστηρίζω την άποψη του ΑΜΗχαΝου το θέμα να γίνει sticky. Σκέφτηκα ότι το τελικό προϊόν μελέτες-βοηθήματα θα ήταν κάλο να περιλαμβάνει και τις πολύτιμες παρατηρείς/εμπειρίες σας πάνω στο θέμα αυτό !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.