Μετάβαση στο περιεχόμενο

SDSOLUNAC

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by SDSOLUNAC

  1. Φίλε μου Γιώργο, Σε ευχαριστώ για την άποψη σου ,το εκτιμώ ιδιαίτερα . Ωστόσο Θα προτημουσα πρωτα να ακούσω τις απόψεις και τις κριτικές των συνάδελφων πριν να καταλήξω στο τελικό άρθρο . ----Συγχώνεψη---- Αν ο νόμος στην Ελλάδα που προσδιορίζει κατά απόλυτο τρόπο τις βασικές υποχρεώσεις ως προς τα θέματα ηλεκτροπληξίας δεν καλύπτει τούτα τα σημεία μήπως είναι ο καιρός να τα συμπεριλάβει .
  2. Για αποφυγή τραυματισμού ή θανάτου από ηλεκτροπληξία στο Εργοταξιο κατα την διαδικασια εκτελεσης του εργου ο εργοδότης /ο αυτοεργοδοτούμενος /ο ιδιοκτήτης του υποστατικού οφείλει να διασφαλίζει ότι: • Όλα τα μεταλλικά μέρη της ηλεκτρικής εγκα¬τάστασης ή των μηχανημάτων, όπως οι μεταλλικές σωλήνες, ο μεταλλικός σκελετός, τα προστατευτικά καλύμματα γειώνονται. • Όλες οι μεταλλικές εγκαταστάσεις (σωλήνες νερού, μεταλλικές βρύσες, ντεπόζιτα νερού) και ο μεταλλικός εξοπλισμός (μεταλλικοί πάγκοι), που λόγω κάποιας βλάβης ή καταστροφής της μόνωσης δυνατόν να βρεθούν υπό τάση, γειώνονται. • Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ο ηλεκτρικός εξοπλισμός, τα ηλεκτρικά μηχανήματα και οι ηλεκτρικές συσκευές συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα. • Πραγματοποιείται οπτικός έλεγχος των ηλεκτρικών συσκευών, ρευματοληπτών (πριζών), ρευματοδοτών και επεκτάσεων καλωδίων σε συστηματική βάση. • Παρέχεται εκπαίδευση στους εργοδοτούμενους όσον αφορά τους κινδύνους που δυνατόν να δημιουργηθούν από τον ηλεκτρισμό. • Παρέχονται τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας στους εργοδοτούμενους, όπως λαστιχένια γάντια, παπούτσια με μονωτικές σόλες και γυαλιά ασφαλείας. • Τα ηλεκτρικά κυκλώματα που τροφοδοτούν ρευματοδό¬τες, φορητές ή κινητές συσκευές ή εξοπλισμό εργασίας, εφοδιάζονται με αυτόματους διακόπτες διαρροής (Residual Current Devices RCDs) υψηλής ευαισθησίας, τουλάχιστον 30mA ή και μικρότερης . • Η σήμανση κάθε ηλεκτρικού κυκλώματος μέσα στους πίνακες διανομής ηλεκτρισμού να επισημαίνεται με κατάλληλες πινακίδες ή με άλλα μέσα. Η κάθε ασφάλεια ή ο κάθε αυτόματος μικροδιακόπτης (MCB), μέσα στους πίνακες διανομής, πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη πινακίδα ή άλλο μέσο, ώστε να καθορίζεται με σαφήνεια η ταυτότητα του εξοπλισμού ή του ηλεκτρικού κυκλώματος, που τροφοδοτείται από αυτήν/αυτόν. • Η πρόσβαση στους πίνακες διανομής και στα σημεία ελέγχου των μηχανημάτων είναι μονίμως ελεύθερη για σκοπούς συντήρησης ή καθαρισμού, καθώς και για αποκοπή της ηλεκτρικής παροχής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή προγραμματισμένης συντήρησης/επισκευής. • Η επιδιόρθωση και συντήρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων γίνεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ
  3. Είναι ενημερωτικό υλικό και στο τέλος γραφεί και η ερώτηση/ανησυχίες μου . Το μήνυμα και η ηλεκτροπληξία έχουν άμεσα σχέση με την ασφάλεια στο εργοτάξιο ; Tι πρέπει να κάνουμε στο εργοτάξιο και τι δεν πρέπει να κάνουμε ;
  4. Το θέμα των ηλεκτροπληξια σε χειριστές μηχανων γίνεται όλο και πιο σημαντικό καθώς οι προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία. Τα στατικά σοκ προκαλούν δυσφορία αλλά δεν είναι επικίνδυνα εκτός κι αν δημιουργούν αντίδραση. Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες. Επαγωγική φόρτιση Στην περίπτωση που χειριστής βρίσκεται στο ηλεκτρικό πεδίο ενός φορτισμένου σώματος, όπως ένα ρολό φιλμ, τότε το σώμα αυτού θα φορτιστεί από επαγωγή. Το φορτίο αυτό θα παραμείνει στο σώμα του χειριστή εάν αυτός φοράει μονωμένα παπούτσια, μέχρις ότου ακουμπήσει ένα γειωμένο κομμάτι μιας μηχανής. Τότε το φορτίο θα διοχετευθεί στη γη και ο χειριστής θα υποστεί σοκ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο χειριστής ακουμπά φορτισμένα αντικείμενα και υλικά. Το φορτίο συσσωρεύεται στο σώμα του, εφόσον αυτός δεν είναι γειωμένος και εκφορτίζεται βίαια στη γη όταν ακουμπήσει γειωμένη επιφάνεια. Ηλεκτρικά σοκ από αντικείμενα Είναι πιθανό αλλά όχι σύνηθες, ένας χειριστής να υποστεί σοκ από την επαφή με φορτισμένο υλικό. Εάν στο τύμπανο περιέλιξης, είχε συσσωρευτεί μεγάλο φορτίο, τότε τα δάχτυλα του χειριστή θα το συγκέντρωναν έως ότου να ξεπεράσει κάποια τιμή κατωφλίου και να εκφορτιστεί βίαια. Ακόμα, ένα μεταλλικό αντικείμενο που βρίσκεται σε ηλεκτρικό πεδίο και δεν είναι γειωμένο, μπορεί να φορτιστεί από επαγωγή. Επειδή το αντικείμενο αυτό είναι αγώγιμο, το φορτίο θα διοχετευτεί στον χειριστή που θα το ακουμπήσει.
  5. Ηλεκτροπληξία Αίτιες Τα ατυχήματα από την ηλεκτροπληξία μπορεί να προκληθούν λόγω: · Παράλειψης τήρησης βασικών κανόνων ηλεκτρικής ασφάλειας, όταν διεξά­γονται εργασίες πάνω σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό ή κοντά σε καλώδια ή αγωγούς που βρίσκονται υπό τάση. · 'Έλλειψης συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, μηχανών και συσκευών. · Απότομης διακοπής διέλευσης ηλεκτρικού ρεύματος . · Κατεστραμμένης μόνωσης καλωδίων. · Yπερθέρμανσης κυκλώματων ή υλικών λόγω υπερφόρτωσης (τροφοδο­σίας μεγαλύτερου αριθμό ηλεκτρικών συσκευών από τον προβλεπόμενο). · Yπερθέρμανσης καλωδίων λόγω χαλαρών συνδέσμων και επαφών. · Φθαρμένους ρευματοδότες (πρίζες) ή ρευματολήπτες . · Εκρηξης λόγω υπερβολικής θερμοκρασίας λειτουργίας ηλεκτρικού εξοπλισμού (λαμπτήρες, φούρνοι). · Συσσώρευσης λαδιού ή/και σκόνης στους ηλεκτροκινητήρες με αποτέλεσμα την εμπόδιση της ψύξης τους. · Σπινθήρα , κυρίως σε χώρους όπου αποθηκεύονται εύφλεκτες ουσίες λόγω στατικού ηλεκτρισμού. Για αποφυγή τραυματισμού ή θανάτου από ηλεκτροπληξία ο εργοδότης /ο αυτοεργοδοτούμενος /ο ιδιοκτήτης του υποστατικού τι οφείλει να κανει ;
  6. Όλα τα εξαρτήματα συναγερμού πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 50131. Σε όλα τα εξαρτήματα που πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου, τους αποδίδεται ένας βαθμός ασφάλειας (με σφραγίδα στο προϊόν ή περιλαμβάνεται στο εγχειρίδιο χρήσης). Ο γενικός βαθμός ασφαλείας του συναγερμού δεν μπορεί να είναι υψηλότερος από το βαθμό του υλικού με το χαμηλότερο βαθμό, που περιλαμβάνεται εντός του εγκαταστημένου συστήματος. Οι εγκαταστάτες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν τη ποιότητα όλων των υλικών σε κάθε σύστημα συναγερμού που εγκαθιστούν. Αυτό γίνεται καλύτερα με τη διατήρηση των πιστοποιητικών κατασκευαστών στο αρχείο τους. Εάν το πιστοποιητικό του υλικού δεν περιλαμβάνει τον βαθμό και την κατηγορία (και δεν βρίσκεται εντυπωμένο στο υλικό), οι πληροφορίες αυτές πρέπει να ζητούνται από τον κατασκευαστή.
  7. Μπουτόν Πανικού (Panic Button) με κλειδί επαναφοράς χρησημοπείται να μην επανέρχεται το μπουτόν πανικού παρά μόνο από τον ιδιοκτήτη. Ιδανικό για καταστήματα, γραφεία αλλά και οικιακή χρήση. Έυκολη λειτουργία για ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης από ηλικιωμένους ή μικρά παιδιά.
  8. Οι κανονισμοί δεν απαγορεύουν τη μείξη υλικών που προέρχονται από διαφορετικές βαθμίδες. Οταν σε μια εγκατάσταση υψηλής βαθμίδας χρησιμοποιηθούν υλικά χαμηλότερης βαθμίδας, η εγκατάσταση υποβιβάζεται άμεσα.
  9. Τελικά χωρίς το όργανο και τις μετρήσεις είναι δύσκολο να είμαστε σίγουρη που έχουμε το λάθος .
  10. Eχουμε δυο λύσεις 1. Κάνουμε εγκατάσταση ενός νέου sfp cat.6 καλωδίου και μετρούμε απώλειες και παραμένει το καλώδιο κοντά στο ασανσέρ 2 Κάνουμε εγκατάσταση ενός νέου utp cat.6 καλωδίου μακριά από το ασανσέρ .
  11. Στην Κύπρο οπού είναι το ΤΤ σύστημα 1.Κάνουμε υπολογισμούς για κάθε αγωγό προσγειώσης για κάθε κύκλωμα . 2.Κάνουμε υπολογισμούς και για την αντίσταση του ηλεκτροδίου . Αν έχουμε επιλέξει αυτόματο με 300μΑ τότε το ηλεκτρόδιο γειώσης δεν πρέπει να είναι πάνω από 166Ω (Σύνθετη αντίσταση του βρόχου βλάβης προς τη Γη) . 3.Όλες οι προσγειώσεις ,σωλήνες θέρμανσης και νερού τερματίζουν πάνω σε μπάρα προσγειώσης και στην συνεχεία ενώνονται στο ηλεκτρόδιο γειώσεις .
  12. Ποια είναι τα προβλήματα που συναντούμε στους χρήστες των Συστημάτων Συναγερμών και πώς αντιμετωπίζονται ; 1. Ψεύτικοι ηχητικοί συναγερμοί λόγο της χαμηλής στάθμης μπαταρίας της σειρήνας ( φροντίζουμε την αντικατάστασή της μπαταρίας όταν αυτό είναι απαραίτητο ) 2. Ψεύτικοι συναγερμοί λόγο της κακής εφαρμογής των μαγνητικών επαφών στις πόρτες ,παράθυρα ( Σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε εφαρμογή των μαγνητικών επαφών στις πόρτες και παράθυρα ) 3. Ψεύτικοι συναγερμοί λόγο των ανιχνευτών που είναι τοποθετημένοι σε σημεία κοντά στο παράθυρα, πόρτες ή εστίες θερμότητας (τζάκι, καλοριφέρ) οπού τα ρεύματα αέρα ,φως μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή τους δίνοντας λανθασμένους συναγερμούς ( αλλαγή θέσεων ανιχνευτών , χρησιμοποίηση διαφόρων οπτικών φίλτρων ή εφαρμογή νέων ανιχνευτών που καλύπτουν αυτά τα χαρακτηριστικά) 4. Ψεύτικοι συναγερμοί λόγο κατοικίδιων ζώων (ρύθμιση ευαισθησίας και ύψους ανιχνευτών ή εφαρμογή των ανιχνευτών με την προστασία από κατοικίδια ζώα ) ​Εσείς τι λέτε ;
  13. Στα σημερινά δεδομένα μπορεί να εφαρμοστεί το σύστημα grade 3 και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό χώρο ποια είναι η εμπειρία σας ;
  14. Ποια προβλήματα παρουσιάζουν τα ασύρματα κουμπιά πανικού. Η λειτουργιά τους επηρεάζεται από παρεμβολές . Σε ποιες περιπτώσεις είναι κάλο να χρησιμοποιήσουμε τα κουμπιά πανικού με κλειδί .
  15. Χαίρεται σε όλους ! Συμφωνώ μαζί σας , ωστόσο υποστηρίζω την άποψη του ΑΜΗχαΝου το θέμα να γίνει sticky. Σκέφτηκα ότι το τελικό προϊόν μελέτες-βοηθήματα θα ήταν κάλο να περιλαμβάνει και τις πολύτιμες παρατηρείς/εμπειρίες σας πάνω στο θέμα αυτό !
  16. Τρόποι συνδέσης και επικοινωνίας του κουμπιού πανικού με το προσωπικό ασφάλειας : 1. Επικοινωνία με τον Κέντρο Παρακολούθησης Συναγερμού που βρίσκεται εκτός εγκατάστασης: Στις μικρές επιχειρήσεις όπου το προσωπικό ασφαλείας δεν βρίσκεται στην εγκατάσταση οπού τοποθετούνται τα κουμπιά πανικού ,τα κουμπιά πανικού στέλνουν σήματα πανικού στον πίνακα συναγερμού ο όποιός στέλνει το σήμα στο κέντρο παρακολούθησης. 2. Επικοινωνία προς ένα Κέντρο Ελέγχου που βρίσκεται στην εγκατάσταση: Στις μεγάλες εταιρείες όπου το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται στην εγκατάσταση τα κουμπιά πανικού στέλνουν σήματα πανικού στο κέντρο ελέγχου το οποία μεταδίδει τα σήματα πανικού στους τοπικούς φύλακες ασφάλειας και / ή την αστυνομία. 3. Επικοινωνία προς Προσωπικό Ασφαλείας με την χρήση GSM δικτιού : Στις ορισμένες μικρές επιχειρήσεις ή άτομα που δεν έχουν επί τόπου τοπικούς φύλακες ασφάλειας επιλέγουν να ειδοποιούν προσωπικό ασφαλείας όταν ένα κουμπί πανικού πατηθεί. Συνήθως χρησιμοποιούν GSM αυτομάτους τηλεφωνητές που στέλνουν μηνύματα φωνής, μηνύματα κειμένου . 4. Επικοινωνία προς Προσωπικό Ασφαλείας με την χρήση Red Panic Button: Με την χρήση του Red Panic Button εφαρμογή δίνεται δυνατότητα στους χρήστες iPhones and iPad να αποστέλνονται μήνυμα πανικού και να ειδοποιούν προσωπικό ασφαλείας μέσω GPS/Network ή Wifi με την μονή προϋπόθεσή ύπαρξης σύνδεσης στο διαδίκτυο. 5. Επικοινωνία προς Προσωπικό Ασφαλείας με την χρήση ePanic Button: Τέλος με την χρήση του ePanic Button σαν ένα κουμπί πληκτρολογίου ενός Η/Υ δίνεται δυνατότητα στους χρήστες να αποστέλλονται τα μηνύματα στο προσωπικό ασφαλείας .
  17. "Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές μορφές κουμπιών πανικού. Αυτά που μπορούν να έχουν ένα μόνο κουμπί, δύο κουμπιά που πρέπει να πιέζονται ταυτόχρονα " Ο βασικός διαχωρισμός αν θα χρησιμοποιήσουμε τα κουμπιά πανικού με ένα η με δυο κουμπιά εξαρτάται και από τον τύπο εισβολέα (πχ μεθυσμένος περαστικός ή ληστής )
  18. Εαν χρειάζεσαι μόνο φως σίγουρα η πιο φθηνή λύση είναι κάτι Philips σύστημα με φωτοβολταϊκά μέχρι 6 ώρες φως σίγουρα !
  19. Σε μερικές περιοχές όπως είναι η Κύπρος ,το να μην είναι καλή σύνδεση του ουδέτερου και να έχει πρόβλημα η DEI πολλές φόρες μπορεί να προκαλέσει και τέτοιες εκρήξεις .
  20. Θα έλεγα όχι εάν είναι μόνο η ενεργοποίηση της μηχανής !
  21. Από τους τύπους των μαγνητικών επαφών πάντα εισάγουμε την εταιρία **************** Εσείς τι λέτε ; Σε παρακαλώ σταμάτα τη διαφήμιση της Εταιρείας σας. ilias
  22. Μαγνητική Επαφή Η μαγνητική επαφή χρησιμοποιείται κυρίως για την προστασία παραθύρων και θυρών . Αποτελείται από δύο τμήματα: την επαφή και τον μαγνήτη. Η επαφή φέρνει καλώδια σύνδεσης και τοποθετείται σε σταθερό σημείο (κούφωμα πόρτας ή παραθύρου), ενώ ο μαγνήτης τοποθετείται πάνω στην πόρτα ή στο παράθυρο . Η επαφή λειτουργεί ως διακόπτης (on-off) είτε κανονικά κλειστός (normal closed) είτε κανονικά ανοικτός (normal open). Όταν πλησιάσει ο μαγνήτης στην επαφή, ο διακόπτης κλείνει ή ανοίγει αντίστοιχα . Πχ.Όταν έχουμε την επαφή τύπου ΝC (normal close) ο μαγνήτης δεν αφήνει να ανοίξει η επαφή . Όταν το διάκενο της πόρτας γίνει μεγαλύτερο από μια απόσταση ο μαγνήτης σταμάτα να επηρεάζει την επαφή και στέλνεται το σήμα προς τον πινάκα έλεγχου από 1 σε 0 . Το διάκενο της μαγνητικής επαφή συνήθως επιλέγεται έτσι ώστε να ξεκινά ο συναγερμός μεταξύ μισής και μιας ίντσας κατά το άνοιγμα της πόρτας . Διακρίνουμε τους μεταλλικούς ,πλαστικούς και αλουμινίου μαγνητικές επαφές οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν είτε επιφανειακά είτε χωστά. Τι πρέπει να Προσέξουμε ! Κακή προσαρμογή των πορτών ή των παραθύρων (που προκαλείται με τον χρόνο ή από ακατάλληλη εγκατάσταση) και ακραίες καιρικές συνθήκες οι οποίες προκαλούν υπερβολική κίνηση των πορτών ή των παραθύρων είναι η κύρια αιτία πρόκλησης ψευδών συναγερμών.
  23. Η προτυποποίηση στη ασφαλεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συχνά βασίζονταν στα πρότυπα της σειράς IEC 839 από τη δεκαετία του 1980 ή σε πρότυπα που έχουν δημιουργηθεί από ειδικούς σε κάθε χώρα. Από τη δεκαετία του 1990, o CELENEC, ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ανανέωσε μια σειρά βασικών προτύπων για τη συστημάτων ασφαλείας, τη σειρά ΕΝ50131. Τα πρότυπα ΕΝ50131 περιλαμβάνει εκδόσεις (Φύλλα), τα οποία περιγράφουν τα διάφορα τμήματα όπως είναι : • EN50131-1 – Γενιές Απαιτήσεις • EN50131-2 – Ανιχνευτές • EN50131-3 – Σήμανση του Πίνακα Ελέγχου και Πληκτρολογίου • EN50313-4 – Σήμανση στις Βλάβες • EN50131-5 – Συνδέσεις των Υποτιμημάτων • EN50131-6 – Τροφοδοσία • EN50131-7 – Applications Guidelines Τα νέα πρότυπα, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το σχεδιασμό του συστήματος ασφαλείας καθώς και την εγκατάσταση .Ο πρωταρχικός στόχος της ήταν να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη σωστή λειτουργία στις μονάδες συναγερμού, τροφοδοτικά, σειρήνες και ανιχνευτές όπως και την επιλογή επαρκείς βαθμίδων ασφαλείας σε συνάρτηση με την εκτίμηση κινδύνου ληστείας. Η κατηγοριοποίηση σε βαθμίδες εμφανίζεται σε όλα τα φύλλα του προτύπου, παρουσιάζοντας διαφορετικές απαιτήσεις για τις μονάδες συναγερμών, τα τροφοδοτικά, τους ανιχνευτές κτλ. Αυτός ο διαχωρισμός γίνεται κυρίως λόγω του ολοένα και αυξανόμενου οπλοστασίου διαθέσιμων μέσων των επίδοξων ληστών που απαιτεί πιο προηγμένες μεθόδους προστασίας ενάντια στην προσπάθεια των ληστών να πειράξουν ή να προκαλέσουν βλάβη στο σύστημα. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαθμίδα ασφαλείας, τόσο πιο αυστηρές είναι οι απαιτήσεις σχετικά με την αξιοπιστία ορισμένων μερών του συστήματος και τη δυνατότητα λειτουργίας υπό αντίξοες συνθήκες. Ένας οδηγός για να διευκολύνει τους σχεδιαστές συστημάτων να επιλέξουν την κατάλληλη βαθμίδα συστήματος για τον εκτιμώμενο κίνδυνο είναι το φύλλο / TS 50131-7, το οποίο περιλαμβάνει πρακτικές οδηγίες σχετικά με τις εφαρμογές συγκεκριμένων βαθμίδων συστημάτων συναγερμού. Πριν το 2009, το σύστημα προτύπων EN 50131 δεν περιλάμβαναν φύλλα απαιτήσεων για τις μονάδες συναγερμού. Αν και ήδη από το 2003 υπήρχε ένα φύλλο τεχνικών προδιαγραφών CLC. Το 2009, ο CELENEC εξέδωσε το πρότυπο EN 50131 που έλειπε, το οποίο ρυθμίζει λεπτομερώς τη συμπεριφορά των μονάδων ανάλογα με την απαιτούμενη βαθμίδα ασφαλείας. Αυτό το πρότυπο παρουσιάζει απαιτήσεις μεταξύ άλλων για τη λειτουργία των μονάδων συναγερμού, το περιβάλλον χρήστη και τις προφυλάξεις ασφαλείας ενάντια στην παρέμβαση τρίτων στο σύστημα. Επηρεάζει τη συμπεριφορά της μονάδας σε ότι αφορά την χρήση και τον εγκαταστάτη.
  24. Mπουτόν πανικού Αποτελεί στοιχείο εισόδου του συστήματος και λειτουργεί επικουρικά με το κυρίως σύστημα ασφάλειας . Όταν παρατηρηθεί κάποια ύποπτη κίνηση, η οποία δηλώνει πιθανή εισβολή, ο ιδιοκτήτης πατά το μπουτόν και η κεντρική μονάδα ενεργοποιείται, δίνοντας την εντολή ότι γίνεται ληστεία μη αντιληπτό από τα άτομα που βρίσκονται στο χώρο .Δεν δίνεται σήμα στη σειρήνα να ηχήσει. Η συνηθέστερη χρήση του είναι σε επαγγελματικούς χώρους, στους οποίους η είσοδος προσώπων είναι σχετικά ανεξέλεγκτη. Συνήθως χρησιμοποιείται στις τράπεζες και στις δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν οικονομικές συναλλαγές με το κοινόν: · Γραφεία ρεσεψιονίστ στη είσοδο κτιρίων. · Σταθμούς ασφαλείας και σημεία ελέγχου. · Ναυτιλία / περιοχές υποδοχής. · Σημεία εξυπηρέτησης πελατών. · Σημεία ταμειακών μηχανών. · Χώροι όπου μετρητά λαμβάνονται, επεξεργάζονται ή αποθηκεύονται. · Δωμάτια συνεντεύξεων στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. · Σουίτες γραφείων προέδρων εταιρειών . · Μέρη όπου οι αντιπαραθέσεις με το κοινό είναι πιθανό να συμβούν. Τα κουμπιά πανικού συνήθως εγκαθίστανται σε τέτοιες θέσεις όπου μπορείς εύκολα να τα προσεγγίσεις .Συνήθως εγκαθίστανται στην κάτω πλευρά ενός γραφείου ή πάγκου εργασίας. Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές μορφές κουμπιών πανικού. Αυτά που μπορούν να έχουν ένα μόνο κουμπί, δύο κουμπιά που πρέπει να πιέζονται ταυτόχρονα, συσκευές που πρέπει να συμπιεστούν και συσκευές που ενεργοποιούνται από ένα πόδι ή το γόνατο. Υπάρχουν επίσης συσκευές που μπορούν συγκεκαλυμμένα να ενεργοποιούνται όταν μετρητά ή ένα προϊόν αφαιρείται κατά την διάρκεια μιας ληστείας. Τα κουμπιά πανικού μπορεί να είναι ο ενσύρματου ή ασύρματου τύπου. Τα ενσύρματα κουμπιά πανικού συνδέονται μέσω ενός καλωδίου, είναι πολύ αξιόπιστα. Τα ασύρματα κουμπιά πανικού χρησιμοποιούν ένα ραδιοφωνικό πομπό μικρής εμβέλειας είναι εύκολα στην εγκατάσταση . Ένας υπάλληλος μπορεί να μεταφέρει μαζί του το ασύρματο μπουτόν πανικού και να πραγματοποιήσει έλεγχο των εγκαταστάσεων. Τα ασύρματα κουμπιά πανικού απαιτούν μπαταρίες και πρέπει να ελέγχονται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν σωστά. Το σύστημα συναγερμού πανικού θα πρέπει να συνδέεται με το σύστημα παρακολούθησης βίντεο για την παροχή σε πραγματικό χρόνο καταγραφής, όταν ένα κουμπί πανικού πατηθεί.
  25. Πάντα το να μοιράζεις τις εμπειρίες και να μαθαίνεις από τους συνάδελφους είναι μια ευχάριστη διαδικασία !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.