Μετάβαση στο περιεχόμενο

ghoulis

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ghoulis

  1. Συνάδελφοι καλημέρα Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στο οποίο θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ο πελάτης μου έχει ένα κτίριο το οποίο μπορώ να αποδείξω την ύπαρξη του προ του 1955 (ίσως είναι και παλαιότερο) και κείται εντός οικισμού προ του 1923. Θέλω ουσιαστικά να πάρω το νόμιμο περίγραμμα ούτως ώστε να κατεδαφιστεί ο άνω όροφος και να ξαναφτιαχτεί. Ο τοίχος λοιπόν του σπιτιού σε κάποιο σημείο έχει απόσταση 0,70 m από το όριο του οικοπέδου και ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου είπε ότι δεν είναι νομίμως υφιστάμενο διότι δεν τηρεί την απόσταση του ενός μέτρου. Γνωρίζετε αν υπήρχε κάποια τέτοια πρόβλεψη στο ΓΟΚ του 29 γιατί φαντάζομαι ότι αυτές είναι οι πολεοδομικές διατάξεις που στη χειρότερη ίσχυαν κατά το χρόνο ανέγερσης του.
  2. Ερχεται το ξυλο που λεγαμε...Δινοντας ομως βεβαιωση για μη υπαρξη αυθαιρεσιων ή ρυθμισμενων τελος παντων μηπως δεν πηγαινει απο το συστημα αμοιβων με ελαχιστη αμοιβη αυτα τα σχεδον 2000 ? και ερωτω γιατι δε γινομουνα κομμωτρια?
  3. Εχω κι εγω σχετικη ερωτηση ρε παιδια αν μπορειτε να με βοηθησετε: Σε τριωροφο εκανα δηλωση αυθαιρετων για να κανει συσταση οριζοντιων ο ιδιοκτητης και να τα μεταβιβασει στα παιδια του. Ο συμβολαιογραφος τωρα περα απο τη δηλωση του ολου κτιριου ζηταει και βεβαιωση για καθε οριζοντια ωστε να υπαρχει ο μοναδικος αριθμος ακινητου. Τι κανω τωρα, πρεπει να πληρωσει ο ιδιοκτητης ξανα (εμενα, φανταζομαι η αυθαιρεσια που υπηρχε καλυπτεται απο την προηγουμενη δηλωση) για να του βγαλω αυτα?Πως του το λεω χωρις να φαω ξυλο ή εχει αδικο ο συμβολαιογραφος?
  4. Για κυρια και μοναδικη κατοικια ομως,ετσι?
  5. Ναι μαλλον προς τα εκει παει το θεμα απλως το απεφευγα γιατι ειναι αρκετα μπερδεμενο (ασε που ειναι εκτος μοδας οι αδειες...) Ευχαριστω για τις απαντησεις!
  6. @IOANNA εγω συμφωνω μαζι σου αλλα ειτε επιλεξεις ΥΔ ειτε οχι το προστιμο υπολογιζεται το ιδιο (...πολυ, σαν να εχεις)...δεν παει οπως στην υπερβαση υψους που παει με 1,20 εαν εχεις ΥΔ και με 0,20 εαν δεν εχεις γι'αυτο μπερδεαπογοητευομαι....
  7. Επειδη κανω μια μικρη σκεψη να αυτοκτονησω...για πειτε ρε παιδια αν εχετε αποψη: Σε χωρο που ειχε βγει αρχικα αδεια για ξενοδοχειο μετα αλλαξε σε επιπλωμενα διαμερισματα με εγκεκριμενη δομηση 950 τμ πραγματοποιηθηκαν τελικα τα 550 περιπου. Επειδη δεν απαιτουταν πλεον reception αυτη διαμορφωθηκε σε καταστηματα και οβελιστηριο(για να ειμαι ειλικρινης τωρα γινεται οβελιστηριο). Καλα ως εδω? αν παω να δηλωσω αλλαγη χρησης βαζοντας τα 100 τμ που εχουν νομιμως ανεγερθει κι εχουν αλλαξει χρηση θα πρεπει να τα πληρωσει σαν υπερβαση δομησης και επι 1,4 ?Δεν υπαρχει δηλαδη μια προβλεψη αντιστοιχη της υπερβασης υψους επι κατα τ'αλλα νομιμως ανεγερθεντος κτιριου που παει με 0,20 (κι οχι 1,20 αφου δεν εχει ΥΔ) τα καταλαβα καλα? Να παω ν'αυτοκτονησω οταν θα παρει ο καημενος ο πελατης?(εχω κι αλλους λογους...αυτη ειναι μια απο τις σταγονες)
  8. @polimixanos 1. Συμφωνω 2&4. και ξεμπαζωμα και υπερβαση υψους(?)γιατι σε αυτο ειχα ψιλομπερδευτει.Ασε που η σταθμη του ισογειου ειναι ειτε 0,00 ειτε 0,80 ειτε 2,70 αναλογως το ξεμπαζωμα (πιο σωστα ΜΗ μπαζωμα) που εχει υποστει (και εκει που δεν εχει 2,70 δεν περναει και το επιτρεπομενο υψος τελικα) 3. Ναι ειναι και συμφωνω 5. Θα τους δωσω συγχαρητηρια αφου τους δειρω ολους για τις λωλαδες που εχουν κανει (θα μου πεις βγαινει το μεροκαματο..αλλα γαμα τα) Α ναι, ευχαριστω για την απαντηση!!!
  9. εχω μια παρομοια περιπτωση και ελπιζω οτι ισως με βοηθησετε γιατι το κεφαλι μου ειναι σαλατα (χωριατικη οχι καμια γκλαμουρατη...) Σε κτιριο εντος οικισμου προβλεποταν δυο οροφοι χωρις υπογειο. Στην πραξη κατασκευαστηκε και υπογειο το οποιο απο τη μια μερια εχει ξεμπαζωθει. Ολο το κτιριο πλεον εχει υπερβαση υψους στα επιτρεπομενα ορια(αλλα διαφορο της αδειας) απο τις 3 πλευρες και πανω απο το επιτρεπομενο στη μια μερια με το ξεμπαζωμα. Και απορω (με την καρδια μου) την υπερβαση υψους θα τη βαλω στο υπογειο?Στον πανω οροφο?Σε ολους?(δε συμφερει) (Σημαντικη λεπτομερεια : καθε επιπεδο ειναι ξεχωριστη οριζοντια) ή θα βαλω αναλυτικο για ξεμπαζωμα του υπογειου(που ομως δεν υπηρχε στην ΟΑ οποτε μαλλον οχι) ή να ανοιξω ενα μπακαλικο που περιπου τετοια δουλεια κανω τελικα. Α και κατι αλλο οι Η/Χ κλεισμενοι μπαινουν σαν ΥΔ με 0,5?(συμφωνα με Λεμπεση αν και πλεον νομιζω οτι εχω απωλεσει την ικανοτητα να κατανοω οτι διαβαζω) Ευχαριστω προκαταβολικα!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.