Μετάβαση στο περιεχόμενο

sattva

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sattva's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Παύλο ναι πολύ σωστά!! Με μια διόρθωση προυφίσταται του 64, οχι του 62. Και δύο τελευταίες ερωτήσεις, συγγνώμη είμαι καινούργια στο ελεύθερο επάγγελμα. Από το δευτευρεύον επαρχιακό κρατάω 15μ από τον ΑΞΟΝΑ και όχι από το όριο, σωστά? Επίσης έχω στο ένα πλάγιο όριο αγροτικό δρόμο μη χαρακτηρισμένο/αναγνωρισμένο, τον θεωρώ απλό όριο και όχι οδό έτσι? Ο βασικός μου άξονας είναι αναγνωρισμένος από Νομάρχη.
  2. συγγνώμη για τα όρη, από κεκτημένη ταχύτητα. Λοιπόν το πρόσωπό μου είναι 42μ μικρότερο από 45, δλδ και το βάθος 56μ μεγαλύτερο από 50μ δλδ, άρα να φανταστώ κρατάω πλάγιες 5μ και οπίσθια 15μ?
  3. Γεια σας! Έχω εκτός σχεδίου οικόπεδο 1700τμ με πρόσωπο 42μ και βάθος 56μ. Στο πρόσωπο έχω αναγνωρισμένη με ΦΕΚ επαρχιακή οδό, άρα κρατάω απόσταση 15μ. Τι απόσταση κρατάω από πλάγια και οπίσθια όρη? 2.5 ή 5.0μ? Το οικόπεδό μου είναι κατά παρέκκλιση άρτιο ως προυπάρχον του 64, άρα είμαι υποπερίπτωση ββ. Παρόλα αυτά πρόκειται για χαμηλό κτίριο, μέχρι 8.5μ οπότε ίσως με αυτό τον όρο μπορώ να διατηρήσω απόσταση 2.5μ?
  4. Γεια σας! Σε κατοικία τουλ. 40τμ μπορώ να τη σπάσω σε δύο ορόφους πχ 40 συν 12τμ πανω οροφος εφόσον δεν φτάνω τα 60τμ? Ή υποχρεούμαι να βρίσκομαι μόνο σε έναν όροφο? Απλά μου περισσεύει δόμηση χωρίς όμως να φτάνω και τα 60 παρά λίγο...
  5. δεν είναι λίγο παράλογο το ΕΣΠΑ να ζητάει τουλ. 3 επιπλωμένες κατοικίες των 40τμ δλδ 120τμ το σύνολο σε μιν. 4 στρέμματα, στην ουσία αποκλείει εντελώς τους ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων και προωθεί μόνο μεγάλες εγκαταστάσεις...
  6. Γεια σας! Συγγνώμη αν ρωτάω κάτι που θεωρείται δεδομένο, όμως σύμφωνα με τον Ν.4759, αρθρο 40, παρ.1ζ "ζ) έχουν ελάχιστο εμβαδόν τέσσερις χιλιάδες (4.000) τ.μ., όταν επ’ αυτών ανεγείρονται τουριστικές εγκαταστάσεις." αυτό σημαίνει ότι το ΕΣΠΑ που προβλέπει τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες κατ'ελάχιστο 3 που δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας, μπορούν αν ανεγείρονται μόνο σε οικόπεδο μιν. 4 στρεμμάτων? δηλαδή αυτές οι επιπλωμένες κατοικίες σε όλους τους όρους δόμησης υποκρίνονται ότι είναι κατοικίες αλλά θέτουν ένα επιπλέον μόνο κριτήριο που είναι το ελάχιστο εμβαδόν οικοπέδου? εν ολίγοις ο πελάτης μου που έχει εκτός σχεδίου άρτιο κατά παρέκκλιση οικόπεδο 885τμ δεν μπορεί να μπει στο ΕΣΠΑ με τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες??
  7. να συμπληρωσω οτι τα δύο καταστήματα είναι μεσοτοιχία.
  8. Γεια σας, Έχω μία ερώτηση. Ο πελάτης μου μισθώνει δύο καταστήματα (ΚΥΕ) που ανήκουν σε διαφορετικές πολυκατοικίες (άρα και ιδιοκτησίες). Θα μπορούσε να χρησιμοποιεί κοινό ρολόι ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και για τα δύο; Ή υποχρεωτικά το κάθε κατάστημα πρέπει να τηρεί την αυτονομία του; (συγγνώμη δεν ξέρω σε ποια κατηγορία να θέσω το ερώτημά μου) Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου μεταφέρθηκε στην σωστή ενότητα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  9. όχι έχει μεταβληθεί κατά 0.32τμ δηλαδή λιγότερ του 1τμ που είναι το 2% των 50.6τμ. Άρα δε χρειάζεται καν τακτοποίηση εννοείτε? Σε αυτή την περίπτωση στην κάτοψη της ΕΕΜΚ εκείνο το σημείο το δείχνω όπως στην αποτύπωση ή όπως στην οικ. άδεια?? ιδού το ερώτημα επίσης βλέπω ότι ο Νόμος έχει ενημερωθεί και το όριο πλέον έχει ανέβει στο 5% που είμαι μέσα και σε εμβαδό και σε εξωτερικό περίγραμμα θεωρώ.
  10. Καλημέρα! Σε διαμέρισμα με οικ. άδεια του '65 μετά από αποτύπωση παρατήρησα αύξηση του εμβαδού κατά 0.62τμ σε σύνολο δόμησης 50.6τμ δλδ 0.01% η οποία όμως πραγματοποιείται με αλλαγή περιγράμματος κτιρίου στην πίσω όψη (προς τον ακάλυπτο), η μετατόπιση είναι περίπου 25εκ. εξωτερικού τοίχου προς τα έξω. Στην ίδια όψη έχω μετατόπιση παραθύρου από έναν τοίχο στον κάθετο αυτού σε απόσταση εντός ενός μέτρου. ΕΡΩΤΗΣΗ: Η αγοραπωλησία έχει πραγματοποιηθεί εντός του 2023 με την οικ. άδεια του '65 χωρίς τακτοποίηση. Από τα παραπάνω εικάζω ότι το ακίνητο ανήκει στην κατηγορία 3 | μικρές αυθαιρεσίες του ν.4495/2017. Θέλω να εκδώσω άδεια για ΕΕΜΚ για τις ανάγκες ολικής ανακαίνισης. Οφείλω να κάνω πρώτα την τακτοποίηση? Η τακτοποίηση γίνεται μέσω του e-άδειες ή αυτοπροσώπως στην πολεοδομία που ανήκει το ακίνητο? Ευχαριστώ!! Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  11. Από νομικής άποψης το κατανοώ, από εμπειρική άποψη ρωτάω αν γνωρίζει κανείς κάτι γιατί έτσι κι αλλιώς δεν προσπαθώ να αλλοιώσω με κάποιον τρόπο κάτι αξιόλογο. Η υπάρχουσα κάτοψη είναι τραγική και θα βελιωθεί αισθητά με την αλλαγή εισόδου, όπως και η διάνοιξη ανοιγμάτων θα φέρει πολύ φως στο εσωτερικό.
  12. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Γεια σας συνάδελφοι! Στο πλαίσιο ανακαίνισης διαμερίσματος ρετιρέ σε πολυκατοικία του '65 με τον πελάτη έχουμε καταλήξει σε πρόταση που Α | Θέλουμε διαπλάτυνση (κατά μήκος και καθ'ύψος) κάποιων ανοιγμάτων στην κύρια όψη Β | Προτείνουμε αλλαγή θέσης εισόδου του διαμερίσματος (σε διαφορετικό τοίχο από αυτόν που βρίσκεται τώρα) Προφανώς τα παραπάνω θα πρέπει να φαίνονται στην ΕΕΜΚ και ξέρω πως απαιτείται η συγκατάθεση του 67% των συνιδιοκτητών. Επειδή όπως ξέρετε θα είναι ακραία δύσκολο να συμφωνήσουν, θα μπορούσαμε να δώσουμε μια υπέυθυνη δήλωση από τον ιδιοκτήτη που να επιβεβαιώνει τη συγκατάθεση. Ποια προβλήματα πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν. Έχετε εμπειρία από παρόμοιες περιπτώσεις και πώς τις αντιμετωπίσατε? Ευχαριστώ για την κατανόηση!! Νέα συνάδελφος στο ελεύθερο επάγγελμα!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.