Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgadis

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

giorgadis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ήταν επικασιτερομενος χαλκός άρα δε έχεις πρόβλημα Ηλεκτρολυσης ή οξυδωσης. Είναι ακριβή λύση μπορεις να χρησιμοποιήσεις απλή ταινία γειωσης κ απλό αγωγό φ8. Παρακαλώ, μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Δυσχαιρένει την παρακολούθηση της ροής της συζήτησης. Βλέπε και κανόνες συμμετοχής Ευχαριστώ, miltos
  2. Μέχρι 5 KWp μπορείς να βάλεις ένα αναστροφέα.Από κει και πάνω πας αναγκαστικά σε 3 φασική παροχή.Είτε με τριφασικό μετατροπέα έιτε με 3 μετατροπεις. Πρεπει να υπάρχει ισοκατανομή στις φάσεις όμως αν πάς με την λύση των 3 μετατροπέων η ΔΕΗ δέχεται μέχρι 20% ασσυμετρία στις φάσεις αλλά έιναι και ανάλογα την περιοχή. Το πόσα πλαίσια θα βάλεις στο κάθε μετατροπέα εξαρτάται ανάλογα το είδος και το μοντέλο του μετατροπέα και του πλαισίου και βάσει των χαρακτηριστικών τους και όχι ανάλογα σε ποια μεριά της σκεπής είναι τοποθετημένα. Έτσι και αλλιώς και στην άλλη μεριά της σκεπής να είναι τραβάς τα καλώδια με το DC μέχρι τους μετατροπείς. Το ίδιο ισχύει και για τις δύρικτες σκεπές. Βρίσκεις πόσα πλαίσια πάνε ανα μετατροπέα τους στερεώνεις σε μία γωνία και τραβάς καλώδια.
  3. Τα πάνελ έχουν ειδικους ακροδεκτες που συνδέονται μεταξύ τους και δεν έρχεσαι σε επαφή με γυμνό καλώδιο. Πρώτα τα πάνελ μεταξύ τους να φτιάξεις τις στοιχειοσειρές και μετα τις στοιχειοσειρές με τον μετατροπέα κ τέλος τον μετατροπέα με το δίκτυο.
  4. mitrousis: Σε ενα 80KWp στην Κρητη με Πασαλόπηξη.. Ταινία γείωσης περιμετρικά των πασάλων σε απόσταση 1 μετρο από τους πασάλους και συνδέουμε τους περιμετρικούς πασάλους με την ταινία γείωσης. Αυτό που γλυτώνεις είναι ότι οι ακίδες για την αντικεραυνική προστασία του πάρκου μπορεί να συνδεθεί στις βάσεις στήριξης εφόσον συνδέονται αγώγιμα με τους πασάλους. _____ |:::::: | |:::::: | |:::::: | |:::::: | ------ Ελπίζω να βοήθησα.
  5. Για την υπευθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη θέλουν μαζι και μια βεβαίωση από την εφορία...Τι Βεβαίωση ειναι αυτή και τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να την παρω απο την εφορία; Κανεις δεν ξερει για την θεώρηση της εφορίας στην Υπευθυνη Δηλωση Ηλεκτρολογου Εγκαταστατη για την ηλεκτροδοτηση ΦΒ παρκων; (Ειναι Η Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (Υ.Δ.Ε.) που θα προσκομιστεί (υπ΄ αριθ. 12 του εντύπου αίτησης), θα συνοδεύεται από βεβαίωση της αρμόδιας ΔΟΥ).
  6. Ειναι τυπικο τι πάνελ και τι μετατροπεις θα βάλεις. Τα προχωράς όλα με τα τυπικά. Μετά παίρνεις άδεια μικρής κλίμακας από πολαιοδομία και μετά πας ΔΕΗ.
  7. Κατάλαβα..Έχει στο φορουμ παρόμοια θέματα να διαβάσω.Θα πάω να ρωτήσω και τον λογιστή της εταιρίας.Ευχαριστώ πολύ..
  8. Οι συναδελφοι μου που τελειώσαμε μαζι και γω δηλαδη μεχρι πριν μερικες μερες νομιζαμε οτι η ΕΕΤΕΜ για εμας του ΤΕΙ ειναι το αντιστοιχο ΤΕΕ για του Πανεπιστημειου..Θα το πω σε καθε νεο μηχανικο του ειδους μου να γραφτει. Δηλαδη να κανω έναρξη επαγγελματος σαν μηχανικος και θα ασφαλιζομαι στο ικα; Δεν μπορω απο οτι καταλαβα..Εγω για αρχη θα κατσω να μαθω τα κολπα στο γραφειο που δουλευω απο τους αλλους μηχανικους και για αρχη θα παω ΕΕΤΕΜ να γραφτώ.. Πρεπει να παω πουθενα αλλου να γραφτώ οσο θα ειμαι στο γραφειο σαν υπαλληλος; Δηλαδη να παω ''Βιοτεχνικό Επιμελητήριο - Εμπορικό'' η ''Διεύθυνση βιομηχανίας'';;
  9. Ευχαριστω τωρα καταλαβα θα παω να γραφτώ αμεσα.Νομιζω ειναι 30 ευρω το χρόνο και αλλα 30 αν θες καποια βεβαιωση δεν ειναι πολλα για ολο το χρονο.
  10. Έχω τελειώσει προσφατα από ΤΕΙ ηλεκτρολογιας και εδω και 1 μηνα δουλεύω σε μια εταιρία με φωτοβολταικα. Κανω μελέτες περι φωτοβολταικών αλλα η εταιρία έχει αλλο μηχανικό που τις ελέγχει και τις υπογράφει.Στην ουσία εργαζομαι σαν απλος υπαλληλος με το βασικο μισθο και λιγο παραπάνω. Θέλω καποιον εμπειρο να με κατευθύνει και να μην κανω βιαστικές κινήσεις. Με συμφερει να γραφτώ στο ΕΕΤΕΜ σαν μηχανικος; Βασικά σκέφτομαι να κατσω στην εταιρία μεχρι να βρώ κατι καλυτερο. Τι ενέργειες πρεπει να κανω; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.