Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikosdi

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

nikosdi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. jja, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τυχεροί όσοι δήλωσαν με τον 3843 τις αλλαγές χρήσης στα υπόγεια λοιπόν!
  2. Παύλο σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Και η δική μου προσέγγιση για το υπόγειο είναι προς το μειωμένο συντελεστή λόγω του περιμετρικού μπαζώματος. Απλά είναι και αυτή η διατύπωση στην εγκυκλιο 4 που μπερδεύει τα πράγματα λέγοντας "να εχει υλοποιηθεί στη στάθμη της άδειας" ο χωρος του υπόγειου για να κανουμε χρήση του μειωμενου συντελεστή. Ελπίζω να βοήθησα στη συζήτηση και για άλλους συναδέλφους.
  3. Αξιότιμοι συνάδελφοι, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο η άδεια προέβλεπε την κατασκευή κατοικίας με ημιυπόγειο (στάθμη οροφής υπογείου +0,80μ από τον περιβάλλοντα χώρο). Στην πράξη έγινε πριν την κατασκευή της κατοικίας συνολική υπερύψωση του αγροτεμαχίου (ώστε να απομακρυνθεί η κατασκευή από τον υδροφορέα) κατα +1,50μ. Στη συνέχεια υλοποιήθηκε η κατοικία ορθή στην τομή της αλλά με κύρια χρήση και στο ημιυπόγειο. Περιμετρικά τέλος δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες επιχωματώσεις για να βρεθεί η οροφή του υπογείου στο +0,80μ από τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά βρίσκεται στο +1,50μ απο αυτόν (υλοποιήθηκε δηλαδή επίχωση 0,80μ και υπολείπεται 0,70μ σε σχέση με την άδεια). Το ερώτημα αφορά: α) το κατα πόσο η αλλαγή χρήσης του ημιυπογείου θα υπολογιστεί ως υπέρβαση δόμησης με τον μειωτικό συντελεστή ή λόγο της υπερύψωσης (+1,50μ) κάτω απο τη θεμελίωση του κτηρίου έχει χαθεί αυτό το δικαίωμα. Το ημιυπόγειο παραμένει περιμετρικά εγκυβοτισμένο σε επίχωση 0,80μ. β) η υπέρβαση ύψους που έχει συντελεστεί (+1,50μ) θα καταχωρηθεί στη στάθμη του ημιυπογείου ή του ανωγείου; Επισημαίνω ότι το καθολικό μπάζωμα κάτω από το αγροτεμάχιο, η επίχωση των 0,80μ που έχει υλοποιηθεί και των 0,70μ που δεν εχει υλοποιηθεί θα καταχωρηθεί μέσω αναλυτικού προυπολογισμού.
  4. Αξιότιμοι συνάδελφοι, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο η άδεια προέβλεπε την κατασκευή κατοικίας με ημιυπόγειο (στάθμη οροφής υπογείου +0,80μ από τον περιβάλλοντα χώρο). Στην πράξη έγινε πριν την κατασκευή της κατοικίας συνολική υπερύψωση του αγροτεμαχίου (ώστε να απομακρυνθεί η κατασκευή από τον υδροφορέα) κατα +1,50μ. Στη συνέχεια υλοποιήθηκε η κατοικία ορθή στην τομή της αλλά με κύρια χρήση και στο ημιυπόγειο. Περιμετρικά τέλος δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες επιχωματώσεις για να βρεθεί η οροφή του υπογείου στο +0,80μ από τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά βρίσκεται στο +1,50μ απο αυτόν (υλοποιήθηκε δηλαδή επίχωση 0,80μ και υπολείπεται 0,70μ σε σχέση με την άδεια). Το ερώτημα αφορά: α) το κατα πόσο η αλλαγή χρήσης του ημιυπογείου θα υπολογιστεί ως υπέρβαση δόμησης με τον μειωτικό συντελεστή ή λόγο της υπερύψωσης (+1,50μ) κάτω απο τη θεμελίωση του κτηρίου έχει χαθεί αυτό το δικαίωμα. Το ημιυπόγειο παραμένει περιμετρικά εγκυβοτισμένο σε επίχωση 0,80μ. β) η υπέρβαση ύψους που έχει συντελεστεί (+1,50μ) θα καταχωρηθεί στη στάθμη του ημιυπογείου ή του ανωγείου; Επισημαίνω ότι το καθολικό μπάζωμα κάτω από το αγροτεμάχιο, η επίχωση των 0,80μ που έχει υλοποιηθεί και των 0,70μ που δεν εχει υλοποιηθεί θα καταχωρηθεί μέσω αναλυτικού προυπολογισμού.
  5. Αξιότιμοι συνάδελφοι, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο η άδεια προέβλεπε την κατασκευή κατοικίας με ημιυπόγειο (στάθμη οροφής υπογείου +0,80μ από τον περιβάλλοντα χώρο). Στην πράξη έγινε πριν την κατασκευή της κατοικίας συνολική υπερύψωση του αγροτεμαχίου (ώστε να απομακρυνθεί η κατασκευή από τον υδροφορέα) κατα +1,50μ. Στη συνέχεια υλοποιήθηκε η κατοικία ορθή στην τομή της αλλά με κύρια χρήση και στο ημιυπόγειο. Περιμετρικά τέλος δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες επιχωματώσεις για να βρεθεί η οροφή του υπογείου στο +0,80μ από τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά βρίσκεται στο +1,50μ απο αυτόν (υλοποιήθηκε δηλαδή επίχωση 0,80μ και υπολείπεται 0,70μ σε σχέση με την άδεια). Το ερώτημα αφορά: α) το κατα πόσο η αλλαγή χρήσης του ημιυπογείου θα υπολογιστεί ως υπέρβαση δόμησης με τον μειωτικό συντελεστή ή λόγο της υπερύψωσης (+1,50μ) κάτω απο τη θεμελίωση του κτηρίου έχει χαθεί αυτό το δικαίωμα. Το ημιυπόγειο παραμένει περιμετρικά εγκυβοτισμένο σε επίχωση 0,80μ. β) η υπέρβαση ύψους που έχει συντελεστεί (+1,50μ) θα καταχωρηθεί στη στάθμη του ημιυπογείου ή του ανωγείου; Επισημαίνω ότι το καθολικό μπάζωμα κάτω από το αγροτεμάχιο, η επίχωση των 0,80μ που έχει υλοποιηθεί και των 0,70μ που δεν εχει υλοποιηθεί θα καταχωρηθεί μέσω αναλυτικού προυπολογισμού.
  6. Συνάδελφοι, σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο με οικοδομική άδεια, πριν την κατασκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε καθολική υπερύψωση του αγροτεμαχίου κατά περίπου 2,00μ. (αυτή γίνεται κατανοητή σε σχέση με τη στάθμη του διπλανού αγροτεμαχίου) Στη συνέχεια έγινε η εκσκαφή και η τοποθέτηση του κτιρίου στα μεγέθη και με τα ύψη ορόφων και στέγης της άδειας. Πέρα από τον υπολογισμό των χωματουργικών για το καθολικό μπάζωμα (αναλυτικός) το ότι το κτίριο έχει βρεθεί να είναι τοποθετημένο +2.00μ από την αρχική πρόβλεψη της άδειας θα πρέπει να υπολογιστεί ως υπέρβαση ύψους ή απλά μπορεί να θεωρηθεί ως υπέρβαση λόγω χωματουργικών όπως τα ξεμπαζώματα; Ευχαριστώ Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. yian
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.