Jump to content

dred_13

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dred_13

 1. Time Left: 5 hours and 55 minutes

  • WANTED
  • NEW

  Χαίρετε, είμαι Πολιτικός Μηχανικός Π.Ε. (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο τομέα Ενέργεια και Περιβάλλον) και αναζητώ εργασία σε κατασκευαστική εταιρεία ή τεχνικό γραφείο στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Διαθέτω αναγνωρισμένο δίπλωμα Π.Μ. (εγγεγραμμένος στο μητρώο Μηχανικών ΤΕΕ), δίπλωμα οδήγησης και κάρτα ανεργίας σε ισχύ. Άριστη γνώση AutoCAD 2D, Word, Excel, Adobe Acrobat XI Pro, γραφιστικής και χρήσης social media. Καλή Γνώση Ν.4495/17 με εμπειρία σε ΥΔΟΜ, ΝΟΚ, ΓΟΚ κλπ. και αποτυπώσεων-οδεύσεις-επιμετρήσεων και μελέτη-σύνταξη τοπογραφικών. Για περισσότερες πληροφορίες ή/και αποστολή βιογραφικού παρακαλώ σε pm ή στο email: [email protected] Σας ευχαριστώ θερμά.

  NO VALUE SPECIFIED

 2. Καλησπέρα, δεν είχα δηλώσει συμψηφισμό στην εκκαθάριση του 2019, οπότε περίμενα όλο το ποσό στην Εθνική. Σήμερα καταβλήθηκαν στην Εθνική μόνο τα 864,03. 204ευρώ γιατί κρατήθηκαν; ξέρει κανείς; έχει συμβεί σε κανέναν άλλον να μην του έχει έρθει όλο το ποσό ως επιστροφή; υ.γ. 204ευρώ πλήρωνα κάθε μήνα λόγω κάτω 5ετίας, που τελείωσε τον Οκτώμβρη, ενώ πλέον έρχεται 288.
 3. Καλήμερα, μετά από την εκκαθάριση του 2019 βγαίνω με επιστροφή κοντά 1000€. Θα ήθελα αυτά τα χρήματα να τα πάρω, και όχι να κάνω συμψηφισμό ώστε να είμαι με πιστωτικό υπόλοιπο. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα και πως γίνεται; γιατί μέσα στον εφκα, στην εμφάνιση της εκκαθάρισης του 2019, μου εφανίζει μόνο το κουμπάκι για "Δήλωση Συμψηφισμού".
 4. 1/2017 με 9/2017 και 11/2018 με 10/2019 ήμουν μισθωτός. Ασφάλεια υγείας ήθελα (να βάλω μέσα και το παιδί κυρίως) και για αυτό συνέχιζα να πληρώνω. Μου είχαν πει από ΤΣΜΕΔΕ κάπου το 2018 ότι θα έπρεπε να είχα κάνει αίτηση για προαιρετική ασφάλιση, αλλά έχουν κάνει και άλλοι και ΚΑΜΙΑ δεν έχει ακόμα εγκριθεί. Ακόμα και πριν μέρες που πήγα, το ίδιο μου είπαν. Όπως μου ανέφεραν (όπως το λέει και ο νόμος) ότι τα ασφάλιστρα υγείας δεν επιστρέφονται (και πολύ λογικό), ενώ τα σύνταξης αν κάποια στιγμή πιάσουν το φάκελό μου για έλεγχο θα επιστραφούν πίσω. Δεν χάνονται αυτά οπότε και δεν με νοιάζει. Η επιλογή να ανοίξω βιβλία δεν παίζει σαν δυνατό σενάριο, καθώς χάνω την κάρτα ανεργίας. Από ΤΣΜΕΔΕ Πάτρας, μου έδωσαν το χαρτί της αίτησης, στο οποίο είτε θα ζητάω να έχω προαιρετική ασφάλιση (με κάθε επιφύλαξη αν τελικά αναγνωριστούν οι εισφορές σύνταξης κάποιααααα στιγμή) είτε όχι. Φυσικά για περισσότερη πληροφορία με παρέπεμψαν στα κεντρικά Αθήνα! Ακόμα περιμένω να απαντήσει κάποιος στα email μου. Σε αντίθεση με το ΕΤΕΑΕΠ, όσο και αν ακούγεται εξωγήινο, με πήρε τηλέφωνο ένα παλικάρι για email που είχα στείλει, και μου διόρθωσε και τις ημερομηνίες που ήμουν μισθωτός και τον υπόλοιπο χρόνο τον έκανε Άνεργος, γιατί κι εκεί μου ερχόντουσαν κανονικά τα ειδοποιητήρια (τα οποία όμως δεν πλήρωνα).
 5. Από τηλεφωνική επικοινωνία με έναν από ΕΤΕΑΕΠ μου είπε ότι ετοιμάζονται τα κοινά ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ+ΕΤΕΑΕΠ. Υπομονή.
 6. Ποτέ δεν είχα ανοίξει βιβλία. Κάποια διαστήματα ήμουν μισθωτός και τίποτα περισσότερο.
 7. Εμένα μου έρχεται κανονικά ειδοποιητήριο ως άνεργος και πληρώνω κανονικά εφκα. Και ετεαεπ έρχεται αλλά αυτό δεν το πληρώνω.
 8. Σε προηγούμενο ποστ μου, είχα αναφέρει ότι δεν μου ήρθε ποτέ το ειδοποιητήριο για το μήνα Φεβρουάριο. Να ενημερώσω για όσους είχαν το ίδιο θέμα, ότι σήμερα είδα ειδοποιητήριο για τον Μάρτιο. Για τον Φεβρουάριο με ξέχασαν. Τι να πω...
 9. Ναι είχα, αλλά ήταν μέσα Δεκεμβρίου με μέσα Ιανουαρίου. Απλώς δεν ήμουν δηλωμένος σαν μηχανικός στη δουλειά εκεί. Του Ιανουαρίου ήρθε κανονικά.
 10. Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός. Δεν μου έχει βγάλει καν κάποιο ποσό να πληρώσω.
 11. @Vassia_H ναι ξέρω ότι On air είναι το ειδοποιητήριο του Φεβρουαρίου. Αλλά σε εμένα δεν έχει εμφανιστεί. Και ρωτάω μήπως σε κάποιον άλλο συνάδελφο δεν του έχει έρθει ώστε να περιμένω, διαφορετικά να κάνω κάτι να δω τι γίνεται.
 12. Καλησπέρα και Καλό Πάσχα σε όλους. Μήπως σε κάποιον συνάδελφο, δεν του έχει έρθει το ειδοποιητήριο του ΕΦΚΑ για τον μήνα Φεβρουάριο, όπως σε εμένα;
 13. Τι εννοείς ότι ο ΕΦΚΑ μου στέρησε 1-2 χρόνια ασφάλισης, και τα οποία δεν μπορώ να αναπληρώσω; Το χρονικό διάστημα που δεν δούλευα, πλήρωνα μόνος μου. Αν τελικά ο ΕΦΚΑ δεν αναγνωρίζει τα συντάξιμα δεν τρέχει κάτι, ας δώσει πίσω αυτές τις εισφορές και όλα οκ. Εκτός αν εννοείς ότι ΔΕΝ θα μου αναγνωρίσει και τα συντάξιμα των μηνών μου δούλευα ως μισθωτός. Κάτι το οποίο δεν νομίζω να συμβεί, διότι με τις εκκαθαρίσεις, μου γύρισαν χρήματα πίσω, καθώς πλήρωνα κανονικά τους μήνες στον ΕΦΚΑ όταν δούλευα ως μισθωτός. Απλώς το ερώτημα είναι, συνεχίζω να πληρώνω κανονικά τον ΕΦΚΑ (για να έχω υγειονομική κάλυψη που θέλω για μένα και την οικογένεια που έχω μαζί μου) και τα συντάξιμα ας μου επιστραφούν κάποια στιγμή στο μέλλον; Γιατί αν τελικά δεν μου αναγνωρίζονται τα συντάξιμα, κάπως θα πρέπει να σταματήσουν να μου έρχονται κάθε μήνα εισφορές κάθε μήνα και να πάω να κάνω μία ιδιωτική ασφάλιση υγείας τουλάχιστον (μέχρι να ξανά βρω μία δουλειά ή να ανοίξω βιβλία). Και μέσα στο μπάχαλο αυτό, έχουμε και τον ΕΤΕΑΕΠ να έρχεται κάθε μήνα. Και θα ενσωματωθεί στον ΕΦΚΑ (σε ενιαίο μπιλιετάκι) κάθε μήνα, δλδ αυξημένες εισφορές. Ενώ μέχρι τώρα δεν έδινα σημασία στο ΕΤΕΑΕΠ και το έχω αφήσει έτσι, όλα απλήρωτα (από το 2017 και μετά).
 14. @Athina Είμαι κι εγώ στην ίδια περίπτωση με εσένα (δεν έχω κάνει ποτέ έναρξη επαγγέλματος από το 2015 που είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ) με τη διαφορά ότι έχω δουλέψει μετά το 2017 18 μήνες ως μισθωτός. Όλα τα μηνιαία ποσά του ΕΦΚΑ είναι πληρωμένα. Δεν έχω κάνει την αίτηση για την προαιρετική ασφάλιση. Ασφαλιστική κατηγορία μου έβγαλε να δηλώσω και δήλωσα. Πριν 1-2 μήνες που πέρασα από το ΤΣΜΕΔΕ Πάτρας, μου είπε η κοπέλα εκεί ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνω. Και ότι θα μου επιστραφούν πίσω τα συντάξιμα και μόνο. Για περισσότερα μου είπε να στείλω email στα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ, Αθήνα. Σε κάτι email που έστειλα πρόσφατα, μπας και πάρω απάντηση, δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Αν μάθεις κάτι νεότερο ή και κανείς άλλος ας μας ενημερώσει, όπως θα κάνω κι εγώ. Εγώ ήθελα επίσης να σε ρωτήσω, τι έχεις κάνει και με το ΕΤΕΑΕΠ. Το πληρώνεις κανονικά κι αυτό όπως τον ΕΦΚΑ κάθε μήνα;
 15. Καλησπέρα στην κοινότητα, πληρώνω κανονικά εισφορές ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ σαν Πολιτικός Μηχανικός (χωρίς έναρξη επαγγέλματος). Αναμένεται να εργαστώ σαν υπάλληλος ένα τρίμηνο σε ιδιωτική εταιρία (εστίασης) χωρίς όμως να δηλωθώ σαν Πολιτικός Μηχανικός. Γνωρίζει κανείς αν θα ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ αυτόματα για αυτό, ώστε να μην μου έρθει να πληρώσω για τους τρεις μήνες αυτούς εισφορές αφού θα τις πληρώσεις ο εργοδότης; χρειάζεται να ενημερώσω το τοπικό ΤΣΜΕΔΕ είτε πριν την εργασία είτε μετά; γιατί θα ήθελα να έρχονται κανονικά το ΕΦΚΑ μετά το πέρας του τριμήνου αυτού. Ή μήπως θα έρθει κανονικά το εφκα μου και πρέπει να το πληρώσω, και όταν φανεί στο σύστημα (σε κάποια εκκαθάριση) ότι για τους 3 μήνες αυτούς ένα μέρος του ποσού θα έχει πληρωθεί από τον εργοδότη και θα έχω πιστωτικό υπόλοιπό αφού τους 3 μήνες θα τους έχω πληρώσει ήδη; Τέλος, να υποθέσω ότι το ΕΤΕΑΕΠ δεν επιβάλλεται να το πληρώσει ο εργοδότης και θα συνεχίζω να το πληρώνω μόνος μου;
 16. Μια απο τα ίδια ειμαι κι εγώ, καθώς είχα κάποιους μήνες ως μισθωτος το 2017 και το 2018. Και συνεχίζω το 2019 να ειμαι μισθωτος εως το καλοκαίρι. Σε ερώτησή με mail στο ΕΤΕΑΕΠ μου απάντησαν με copy paste το κειμενάκι που έχεις αναφέρει κι εσύ που προτρέπει να μην καταβληθούν οι εισφορές. Υποψιάζομαι οτι αναφέρεται στους μισθωτούς που ηταν σε ΟΛΟ το 2017, 2018 μισθωτοί και εξακολουθούν να ειναι μισθωτοί στο τρέχον έτος. Αυτοί ναι, δεν πρέπει να πληρώσουν τίποτα. Αφού οι εισφορές αυτές έχουν ήδη καταβληθεί και συνεχίζονται να καταβαλλονται κάθε μήνα. Προσωπικά (οπως έγινε και με το ΕΦΚΑ) θα πληρώνω καθε μηνα τα ειδοποιητηρια, και θα ελπίζω να γίνει γρήγορα η εκκαθάριση του 2017 και του 2018. Μολις γίνει η εκκαθάριση θα βγω με πιστωτικό υπόλοιπο. Όπως έγινε και με τον εφκα, που πλήρωνα κανονικά το 2017 τα ειδοποιητηρια και οταν έγινε η εκκαθάριση του 2017 βγηκα με πιστωτικό υπόλοιπο. Φυσικά αναμένω ακομα την εκκαθάριση του 2018. Το κρίσιμο σημείο ειναι αν θα γίνει η εκκαθάριση του 2017 και 2018 και θα φανούν οτι κάποιοι μήνες ειναι πληρωμένοι απο τον εργοδότη αυτόματα ή αν θα πρέπει εμείς να τους στείλουμε τα αποδεικτικά και να το διορθώσουν αυτοί. Σε σχετική ερώτηση που τους ειχα κάνει με mail δεν μου απάντησαν πάνω σε αυτό.
 17. Γνωρίζεις κάνεις αν ειναι υποχρεωτική η πληρωμή της επικουρικής και του εφάπαξ στην περίπτωση που πληρώνω τον εφκα (κυρια και υγείας) για να εχω κυρίως ιατρό φαρμακευτική καλυψη, χωρίς όμως να είμαι μισθωτος και χωρίς να έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος στην εφορία;;;
 18. Κι εμένα το ίδιο. Το 2017 είχα 8 μήνες ως μισθωτός, αλλά το ΕΤΕΑΕΠ δεν το βλέπει. Αν περιμένουμε να περάσουν πάλι 2 χρόνια σωθήκαμε.
 19. Καλησπέρα συνάδελφοι, σχετικά με το πρόβλημά μου, πήγα σήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ και σε 1 λεπτάκι μέσα μου ενεργοποίησαν την ασφάλιση (μέχρι 29/2/2020) όπως επίσης και της γυναίκας μου που την έχω μαζί μου. Τέλος καλά λοιπόν. Γιατί μου παρουσιάστηκε το πρόβλημα, όπως και σε άλλους, δεν μου είπαν. Απλώς εξεπλάγησαν.
 20. Τώρα δεν είμαι άνεργος. Ειμαι σε 8μημο κοινωφελές. Η ασφαλιστική ικανότητά του θα φανεί στον ΕΦΚΑ όταν θα γίνει η εκκαθάριση του 2019! Δλδ τέλη του 2020. Πάντως τα πράγματα τα βλέπω πολύ απλά εγώ. Πληρώνω κάθε μήνα τις εισφορές μου (υγειας και σύνταξης) και απαιτώ να ειμαι ασφαλισμένος. Αλλιώς τα λεφτά μου πίσω. Γιατί το κάνουν περίπλοκο δεν καταλαβαίνω.
 21. Προτείνεις να πάω ΕΦΚΑ ή ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή; Ευχαριστώ και για τις απαντήσεις σου
 22. Τα διάβασα οκ. Αλλα αφού πλήρωνα κανονικά εισφορές το 2018, γιατί να μου διακοπεί η ασφάλισή μου; τι την θέλουν την αίτησή μου για ασφάλιση; αφού πληρώνω! Κι έχω και έγκυο γυναίκα που την έχω βάλει σε μένα, και είναι απαραίτητη η ασφάλιση! Έλεος... Ελπίζω να είναι λάθος του συστήματος και Δευτέρα πρωι να το δω διορθωμένο.
 23. Δεν έχω κάνει αίτηση για προαιρετική ασφάλιση γιατί δεν ήξερα καν τι ειναι αυτό και γιατί χρειάζεται (πρώτη φορά το άκουσα από σένα στο προηγούμενο ποστ σου!). Ήμουν κανονικά ασφαλισμένος από το 2015. Απλώς όταν περάσαμε στο ΕΦΚΑ και στη δυνατότητα να μην είναι υποχρεωτική η ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ με την άδεια ασκησης επαγγέλματος, συνέχισα κανονικά να πληρώνω τις μηνιαίες εισφορές μου.
 24. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς γιατί το σύστημα στο ΕΦΚΑ και ΑΤΛΑΣ με βγάζει ανασφάλιστο, έχοντας πληρώσει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές για το 2018 και δεν χρωστώ τίποτα, καθώς έχω και πιστωτικό υπόλοιπο; Έναρξη επαγγέλματος δεν έχω κάνει, και στο 2018 δεν είχα καμία εργασία ως μισθωτός.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.