Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexandrosDia

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by alexandrosDia

  1. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι (μη ολοκληρωμένες ΤΟΤΕΕ, ενεργιακοί επιθεωρητές κλπ) για να ζητηθεί αναστολή εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ πχ έως 31/12/2010. Πολύ εσπευσμένα και ανοργάνωτα δεν τέθηκε σε εφαρμογή? Πέστα (τερρυ) χρυσόστομε! Δεν χρειάζεται πολύ φιλοσοφία ή επιχειρηματολογία (αν και θα μπορούσε να μιλάει κανείς για ώρες) για να καταλάβει ότι ισχύουν όπως τα λές!
  2. Αν ρίξτε μια ματιά στην ιστιοσελίδα του ΥΠΕΚΑ αναφέρει επι λέξη: ...και παραστατικό αμοιβής μηχανικού όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κώδικα ελάχιστων αμοιβών του ΤΕΕ... άρα ελάχιστη αμοιβή +23%, +10%,+3%,+2,048% δηλ 1102,05+419,31=1521,36 ευρουδάκια μια χαρά πχ. για τον Μάριο .... που είναι πελάτης μου με 3,36τ.μ. κλεισμένο ηχ.! συν βέβαια το πρόστιμο. Παίζεται μεγάλο παιχνίδι με τις καταθέσεις των αμοιβών και το ΤΕΕ δεν θα χάσει αυτή την ευκαιρία! Ο νοών νοήτω όποιος δεν έχει φαντασία πεθαίνει από έκπληξη! (Μάης '68).
  3. Λάθος αγαπητέ Δημήτρη! Πρώτον: το 2,048% παρακρατείται από το ΤΕΕ και οχι από την ΕΤΕ Δεύτερον και σπουδαιότερο: η εκμετάλευση των χρημάτων μας για 14 ημέρες δεν γίνεται από την ΕΤΕ αλλά από το ΤΕΕ δηλ. βλέπε Αττικής. Με την ευκαιρία θέτω τα παρακάτω ερωτήματα ενωπιων των συναδέλφων. Έστω ότι από τους 120.000 μηχανικούς οι 20.000 καταθέτουν αμοιβή 5.000 ευρώ ο καθένας. Έχουμε λοιπόν 20.000Χ5.000 ίσον ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! Παραμένουν ανενεργά αυτά τα λευτά? Αν τα είχατε εσείς στην διαθεσή σας για 14 ή για 10 ημέρες τι θα κάνετε θα τα αφίνατε να κοιμούνται? Μπορώ να υπολογίσω τι ποσό και για πόσες ημέρες το έχω στην διαθεσή μου χωρίς να λογαριάζω τις τυχόν μελλοντικές εισρροές? Έχει ακούσει κανείς για συναλλαγές τριών έως πέντε ημερών στην διατραπεζική? Πόσο υπολογίζετε την ετήσια απόδοση αυτής της πρακτικά ανεξάντλητης "δεξαμενής"? Εγώ υπολογίζω περί τα ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!! Γιατί επιβιώνει η Αττικής σ' ένα τέτοιον ανελέητο ανταγωνισμό στο τραπεζικό περιβάλλον την στιγμή που είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα (όχι μόνο ρευστότητας) που αντιμετοπίζουν "κολλοσοί" του κλάδου? Μήπως ο παραπάνω πολλαπλασιασμός είναι επιεικής? Που πάνε τέλοσπάντων αυτά τα λευτά? Τέλος επειδή, σαν ταπεινός αδαής στα οικονομικά, έθεσα πολλά ερωτηματικά κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη!!!
  4. Είναι γνωστό ότι έχουν βραβευθεί έργα όχι τόσο για την αρχιτεκτονική σύληψη, όσο για τον εμπνευσμένο συνδιασμό των στατικών με την αρχιτεκτονική επύλιση. Προσωπικά δεν με ενοχλεί ο όρος 'οδηγίες'. Σε τελευταία ανάλυση κάθε εφαρμοσμένη αρχιτεκτονική σύνθεση οφείλει να εμπεριέχει και την στατική επίλυση έστω και 'όχι' εμπνευσμένη αλλά οποσδήποτε αξιόπιστη και σύμφωνα με τους κανόνες ή τους κανονισμούς. Ψάχνω να βρώ το θέμα (τις 'οδηγίες') να το κατεβάσω και δεν το βρίσκω! Μπορεί να βοηθήσει κανένας? --------------------------------------------------------------------------------------------------- Και τα λαγούμια είνει ασφαλή και αφού προέχει η αφάλεια θα πρότεινες να ζεί? κόσμος σ' αυτά?
  5. Καταρχήν το ΣτΕ έχει δίκιο! Ο λόγος είναι απλός. ΔΕΝ μπορεί να δημιουργείται ρυμοτομοκό σχέδιο από του ιδιώτες. Η εποχή που ο Νομάρχης έβγαινε στο μπαλκόνι και αποφάσισε την επέκταση ορίων οικισμού μέχρι στη καλύβα πχ του μαστροθόδωρου επέρασε ανεπιστρεπτί! Τα δικαστήρια λένε και έχουν δίκιο, έχουμε κύριε συντεταγμένη πολιτεία με τα υπουργεία της εν προκειμένω το ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) που θα δημιουργήσει τις μελέτες, τους νέους δρόμους, (δηλ ρυμοτομικό) κοινόχρηστους χώρους, χρήσεις κλπ με λίγα λόγια πολεοδομική μελέτη επέκτασης ή για το θέμα μας τοπική πολεοδομική μελέτη. Γιατί όταν τα δικαστήρια επιδικάζουν (δρόμους) πρόσβασης σε τυφλά αγροτικά αλλά και αστικά ακίνητα δεν θεωρούνται ποτέ δρόμοι αλλά δουλείς διόδου έστω και αν έχει πλήρώσει αποζημίωση ο ενάγων? Ακριβώς για μα αποφύγουν δημιουργία ρυμοτομικού (δρόμος) από του ιδιώτες μέσω των δικαστηρίων. Τέλος θέλω να σχολιάσω ότι το ΠΔ ΦΕΚ181/Δ/1985 ισχύει σε ΟΛΑ ΤΟΥ τα άρθρα έως τροποποιηθεί ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΔ (αυτό ισχύει σε μια ευνομούμενη πολιτεία στην Ελλάδα άραγε?). ΚΑΝΕΝΑ ΠΔ ή μέρος αυτού δεν καταργείται με αποφάσεις δικαστηρίων (που είναι νομολογία και ΟΧΙ νόμοι) πολύ δε περισσότερο με εγκυκλίους υπουργών (πχ η εγκ 1/2010 της 'δική μας' κας Μπιρμίλω) γιατι πουθενά, δεν ξέρω για εδώ στην Ελλάδα, ο υπουργός δεν αντικαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες (μπορεί και εκατοντάδες) διατάξεις σε ΠΔ/τα αλλά και σε νόμους ( θυμηθείται το αρθρο 9 του ΓΟΚ που κατά τάλλα ισχύει ακόμα!) που κρίνονται αντισυνταγματικές εκ των υστέρων δείχνει την νομική ασχετοσύνη και ανευθυνότητα των συντακτών.
  6. αν μπείς στο ΥΠΕΚΑ.gr (πρώην ΠΕΧΩΔΕ) θα την βρείς αμέσως
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.