Jump to content

neo_s_7

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About neo_s_7

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Τοποθεσία
  Αθηνα
 1. Έκανα αίτηση για μετατροπή από ολοκληρωμένη υπαγωγή σε προσωρινή. Πάτησα το κουμπάκι "Εισαγωγή", φτάνει αυτό η πρέπει να κάνω και υποβολή (το φακελλάκι πάνω δεξιά)? . Θα παρακαλούσα όποιος έχει ξανακάνει την διαδικασία και ξέρει ας μου πεί. Ευχαριστώ
 2. Και μάλιστα το υπολογίζει σαν <50% δηλ. με συντελεστή1.
 3. Ναι. Υπολογίζει κανονικά. Αφού το πλήρωσαν οι άνθρωποι..
 4. Τα υπολόγισα και πλήρωσαν πρόστιμο. Απλώς εκεί που έχει τις επιλογές , χωρίς υπέρβαση, <50%, >50%, έβαλα χωρίς υπέρβαση. Το πρόστιμο μπήκε κανονικά.
 5. Θεώρησα ότι έγινε μεν υπέρβαση δόμησης με την έννοια ότι έγινε αυθαίρετη κατασκευή αλλά χωρίς να υπαρβαίνει την υπολοιπόμενη δόμηση δίότι είχα υπόλοιπο συντεκλεστή.
 6. Ευχαρισώ συνάδελφε. Ημουνα πραγματικά στα όρια της ψυχικής μου αντοχής. Με ανακούφισες πραγματικά. Και δεν παραδέχομαι στον εαυτό μου τόσο βλακώδη λάθη. Ευχαριστώ τι άλλο να πώ?
 7. Θεώρησα τις υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης όχι σε σχέση με της άδειας αλλά της επιτρεπόμενης. Το είπα στους ιδιοκτήτες οι οποίοι είναι διατεθιμένοι να το αλλάξουμε με νοιγμα της δήλωσης. Παιδιά δεν χωράει πλάκα. Εχω εφιάλτες.
 8. Συνάδελφοι έκανα λάθος σε μια δήλωση και το πήρα τώρα χαμπάρι μετά από 2 μήνες. Είναι σε ολοκληρωμένη υπαγωγή. Πίνω χαπάκια για να κοιμηθώ. Σαν να έχω κάνει έγκλημα. Βοήθεια τι να κάνω?
 9. Σίγουρα ο νόμος ως προς τα σχέδια που πρέπει να παραδώσουμε είναι ασαφής. Εγώ είχα ρωτήσει υπουργείο και ΤΕΕ στην αρχή και μου είχαν πεί πως έχουμε την δυνατότητα να δηλώσουμε τις αυθαιρεσίες σε σχέδια αποτύπωσης. Εξ' άλλου ο νόμος υποτίθεται πως στόχο έχει την απεικόνηση της πραγματικής κατάστασης των ακινήτων. Με βάση τα προηγούμενα συνέταξα μια δήλωση με επιφλάνειες μετρημένες στα σχέδια αποτύπωσης. Και με βάση αυτές τις επιφάνειες έγινε και μια πράξη συμβολαιογραφική. Αυτό έκρινα σκόπιμο για το δεδομένο ακίνητο (που εκτός των άλλων είχε σχεδιαστεί με ΤΑΥ και τρίγωνο!!!!). Θέλω να πώ πως σχεδόν κάθε ακίνητο είναι μια ειδική περίπτωση. Στην Β φάση θα δώσω τα σχέδια άδειας με παράθεση τις κατόψεις αποτύπωσης. Νομίζω πως έτσι είμαι σωστός και απέναντι στους ανθρώπους που μου ανέθεσαν την δουλειά και στο κράτος το οποίο και μια πραγματική κατάσταση θα έχει και έλεγχο άμεσο θα μπορεί να κάνει.
 10. Υπάρχει και το άλλο. Στο λογισμικό που έφτιαξαν οι σοφοί του ΤΕΕ (συγγνώμη συνάδελφοι) δεν υπάρχει κουτάκι για υπαγωγή κτιρίου στην νομιμοποίηση. Το ρώτησα στο υπουργείο και μου είπαν πως θα μπει σε λίγο καιρό !!!!!!. Το άλλο το κουφό με τις Ερωταπαντήσεις. Διαβάστε στο ΣΤ΄μέρος την απάντηση που δίνεται στην πρώτη ερώτηση. Καταλαβαίνετε τίποτα? Εγώ όχι. Άραγε ανανέωσαν το λογισμικό τους με του ς καινούργιους τροποποιημένους Συντελεστές?. Δεν ξέρω πια τι να πώ. Αυτός ο νόμος πρέπει να ξαναγραφτεί από την αρχή.
 11. Αν είναι έτσι θα πρέπει να εντάξω το νομιμοποιήσιμο τμήμα στο άρθρο 26 παρ.2(νομιμοποίηση) που σημαίνει πως για να κάνει κάποιος μεταβίβαση θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση. Εάν λοιπόν θέλει να την κάνει κάποιος άμεσα δεν μπορεί (υπ όψην ότι οι αντικειμενικές θα ανέβουν). Εξάλλου ο νόμος λέει πως "μπορείς" να νεντάξεις τμήμα κτιρίου στην νομιμοποίηση δηλ. αν θέλεις το νομιμοποιείς αν δεν θέλεις το δηλώνεις αυθαίρετο.
 12. Έχω μια επιπλέον απορία που δεν έχω δει κάπου κάποια απάντηση (μπορεί μνα μου έχει διαφύγει). Εάν έχω υπόλοιπο Σ.Δ. και κάλυψης και θέλω να τα κρατήσω για αργότερα έχω την δυνατότητα να μήν τα αφαιρέσω από την δήλωση αυθαιρέτου?. Παράδειγμα ΥΠΟΛΟΙΠΟ Σ.Δ. 40τμ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ 80τμ. Ειμαι υποχρεωμένος στην υπέρβαση δόμησης δηλ. πεδίο 5 του φύλλου καταγραφής) να δηλώσω 80-40=40τμ? η μπορώ να δηλώσω και τα 80 ώστε τα υπόλοιπα να τα χρησιμοποιήσω αργότερα?.. Στο υπουργείο και στο ΤΕΕ μου είπαν ότι έχω την δυνατότητα αυτή, αλλά δεν τους έχω καμμία εμπιστοσύνη. Καμμία θετική απάντηση? Ευχαριστώ.
 13. Συνάδελφοι το θέμα με ενδιαφέρει. Κι εγώ έχω υπόψην πως σκάλες έως 1,5μ δεν μετράνε. Όμως έψαξα τον ΓΟΚ και δεν βρήκα τέτοια διάταξη. Αντίθετα το άρθρο 17 διευκρινίζει πως σκάλες επιτρέπονται εάν είναι αναγκαίες λόγω διαμόρφωσης για την πρόσβαση στο κτίριο, χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο ύψος.
 14. Για τις αμοιβές δείτε και διεύθυνση http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/dieukriniseis.pdf. Πολύ σημαντική.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.