Μετάβαση στο περιεχόμενο

jaisopos

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jaisopos

  1. Και φυσικά να συμπληρώσεις την Νεα ΥΔΕ και όχι την παλιά η οποία είχε παράταση συμπλήρωσης μέχρι σήμερα. Η παλιά φόρμα ΥΔΕ μπορούσε να υπογραφεί μέχρι και σήμερα..
  2. Στο ΤΕΒΕ θα ζητήσεις Διακοπή λόγω επιλογής Ασφάλισης στο ΙΚΑ. κάθε χρόνο θα είσαι υποχρεωμένος να παρουσιάζεις απο το ΙΚΑ αναλυτική κατάσταση ενσήμων και μια βεβαίωση απο την εταιρεια οτι σε απασχολεί ακόμη. Απο την στιγμή που δεν θα εχεις ΙΚΑ αυτόματα θα πρέπει να πληρώσεις ασφάλιση στο ΤΕΒΕ. Ολα αυτά εαν είσαι Νέος Ασφαλισμένος ( Μετά το 1993 πρώτο ενσημο)
  3. Ο υπάλληλος του ΟΤΕ σου έδωσε τις προδιαγραφές εισαγωγής για 12-24 ζεύγη. Σε αυτή την κατηγορία στα επίτοιχα τμήματα θα πρέπει να οδεύεις- μιλάμε πάντα για την εισαγωγή- με 1 1/2 '' σιδηροσωλήνα γαλβανιζέ ή πλαστικό σωλήνα Φ50. Οι ίδιες διαστάσεις ισχύουν σε αυτή την κατηγορία και για υπόγεια τμήματα. Η διάσταση του κατανεμητή που πρέπει να τοποθετήσεις είναι 25Χ40Χ10 (μέχρι 20 γραμμών) Ολα τα παραπάνω προβλέπονται - σύντομα μπορεί να εχουμε αλλαγές- απο τον Κανονισμό Εσωτερικών Τηλ/κων Δικτύων Οικοδομών του ΟΤΕ. Παρακαλώ, σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής, μην προσθέτετε νέο μήνυμα, όταν το τελευταίο μήνυμα είναι το δικό σας. Αυτό γίνεται για λόγους εξοικονόμησης χώρου στον server και διατήρησης του bandwidth Ευχαριστώ CostasV
  4. Τα '' θερμοσυστελόμενα'' που περιγράφετε ονομάζονται Μουφες Στεγανοποίησης ή στην Αργκό Χελώνες και παράγονται απο 3Μ και Raycap. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα την διατομή του καλωδίου. Π.χ Αλλη για ΝΥΥ 3χ4 και άλλη για 3χ10. Προτού ΄΄γεμίσεις λοιπον την μούφα κάνεις την ένωση και τοποθετείς ταινία υψηλής μόνωσης( λάστιχο και όχι την απλή pvc) σε κάθε ένωση. Έπειτα γεμίζεις με την χυτορητίνη και σφραγίζεις. .
  5. Για νομαρχιακό σε πρώτη φάση στην Νομαρχία σου και μετα την τριετή ( απο κτηση πτυχίου) προυπηρεσια ή πεντεατή (μηχανικους ΤΕ) στο ΥΠΕΧΩΔΕ
  6. Ευχαριστω με κάλυψες Χάρη. Προφανώς και θέλεις να μην υπάρχουν οι τεχνολόγοι στο επάγγελμα αλλά τι να κάνεις που δεν μπορει να γινει και αυτο.. Και πές στον ξαδερφο μπαρμπα του κουνιάδου τι ακριβως έχεις στο ΤΕΙ οτι έχει μεγάλη ευθύνη για οσα συμβαίνουν στον κλάδο.. Ετσι να του πεις...
  7. Φίλε Χαρη μιλαμε για ΤΕΙ 2916 έτος 2008 και εσύ μου λές γιατί φτιαχθηκαν τα ΚΑΤΕΕ. Δεν είναι ο πρόγονος των ΤΕΙ αλλα μια σχολή που ήδη υπήρχε και συνεδεσαν τα επαγγελματικα δικαιωματα μας με αυτων μεχρι να ανακοινωθουν των ΤΕΙ. Τώρα με το΄΄Στα μικρά τεχνικά έργα που δεν υπάρχει εργοδηγός το ρόλο αυτό τον αναλαμβάνει ο τεχνολόγος μηχανικός'' δεν ξέρω που το έχεις βρει γραμμένο. Οι μηχανικοί βρίσκονται σε όλα τα σταδια και τα κλιμακια της κατασκευης του εργου. Ασχετα εαν ο τεχνολογος εχει δυνατοτητα περιορισμένη. Χάρη να εχεις υποψην σου οτι και με τον καινουριο νόμο πλεον της Μαριεττας τα ΤΕΙ ειναι ΑΕΙ.Με τον καινούριο νόμο περι ερευνας και ελευθερων μεταπτυχιακων γίνεται και αυτο. Και κάτι ακομη Χάρη.. Δηλαδη προτείνεις οι συναδελφοι μου οι οποίοι εκπονούν άδειες να μην έχουν κανένα δικαίωμα υπογραφής και αυτο να γίνεται Μονον απο τους Πολυτεχνίου? Καλά κατάλαβα?
  8. Εφόσον έχει προβλεφθεί παροχή ΓΠ 5χ1,5+1,5 ζητάς απο ΔΕΗ επάυξηση ισχύος και ανανεώνεις την παλιά ΥΔΕ ( έντυπο ΔΕΗ) με νέα που φαίνονται οι τροποποιήσεις στην εγκατάστεση σου. Αλλιώς ολα τα άλλα και νέα παροχή..
  9. Πραγματικά απορώ όταν βλέπω επιστήμονες ανθρώπους να διαπληκτίζονται για πράγματα τα οποία σε πολύ λίγο καιρό θα είναι παρελθόν. Θεωρώ ότι κανένας συνάδελφος Μηχανικός ΤΕ δεν θα ήθελε το πτυχίο και το δίπλωμα της Πολυτεχνικής σχολής Ισότιμα και αντίστοιχα. Θα ήταν τουλάχιστον Άδικο. Το μόνο που ζητά ο κάθε συνάδελφος είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα που όριζε η πολιτεία με τον ιδρυτικό νόμο τον ΤΕΙ. Αυτά και τίποτα παραπάνω. Δικαίωμα στην εργασία του. Τώρα όσον αφορά το διώροφο που διάβασα παραπάνω να γνωρίζουν οι εκλεκτοί συνάδελφοι ότι ο τότε Υπουργός από την μία ψήφισε την έκδοση επαγγ. δικαιωμάτων για τους Πολ.Μηχ/κους ΤΕ και από την άλλη υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία καλούσε τις Πολεοδομίες να μην εφαρμόσουν. Με λίγα λόγια άλλοι εφήρμοζαν και άλλοι πάλι όχι.. Μια χαρά. Με την απόφαση του ΣΤΕ οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι βρέθηκαν στην δυσμενή θέση να έχουν πρόβλημα να περνούν άδειες τους σε πολλές πολεοδομίες με αποτέλεσμα την οικονομική και ψυχολογική τους εξαθλίωση. Δεν είναι και λίγο να ζεις 12 χρόνια με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο να στήνεις γραφείο και μετά να μην μπορείς να υπογράψεις ούτε τα αυτονόητα.. Επίσης εάν παρατηρήσατε πάντα τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΤΕΙ έχουν ταβάνι. Των Πολυτεχνείων ΟΧΙ. Των ΤΕΙ δεν έχουν δικαίωμα έρευνας. Των Πολυτεχνείων Έχουν. Και καλώς έχουν. Γνωρίζει κανείς πόσοι είναι οι τομείς που μπορεί να εκτελέσει επάγγελμα Μηχανικού ο καθένας? Αρκετοί. Και εκεί είναι κύριοι οι διαφορές μας. Εσείς έχετε την δυνατότητα να εκτελέσετε το επάγγελμα σε όλους τους τομείς ενώ εμείς ΟΧΙ. Δεν είμαστε ο σύνδεσμος μεταξύ εργάτη και Μηχανικού. Αυτός είναι ο Εργοδηγός. Είμαστε Μηχανικοί που κατά κόρον εξασκούμε επάγγελμα στο πεδίο. Είμαστε οι διπλανοί συνάδελφοι σας και πιθανόν οι συνεργάτες σας. Ακούγεται ότι ενόψει των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων η Διοικούσα σκέπτεται να εντάξει τους Μηχ/κους ΤΕ στο ΤΕΕ σε παράλληλο κλάδο. Το έχει ακούσει κανείς αυτό? Εάν ισχύει τα θερμά μου συγχαρητήρια! Γιατί μόνον με αυτό τον τρόπο θα περιχαρακωθεί ο κλάδος από τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τότε ο αντίπαλος ΔΕΝ θα είναι τα ΤΕΙ γιατί εξάλλου δεν είναι και το ίδιο πράγμα με το Πολυτεχνείο αλλά το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο το οποίο θα είναι Ακριβώς το ίδιο με αυτό. Αναφέρει συνάδελφος παραπάνω ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ θα πηγαίνουν για ένα χρόνο Αγγλία και μετά ίσα επαγγ. Δικαιώματα. Συνάδελφε κατ’ αρχήν δεν θα χρειάζεται. Διότι μέχρι να γίνει νόμος θα έχει ιδρυθεί σε Ιδ. Πανεπιστήμιο σε Πολυτεχνικό κλάδο. Και τότε και εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα με στέλνει σε ΤΕΙ αλλά σε College.. Ζητώ συγνώμη εάν κούρασα και προς Θεού δεν θέλω να θίξω κανέναν. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε το Πολυτεχνείο ούτε το ΤΕΙ. Η Πολιτεία είναι το πρόβλημα που δεν έχει κάνει διακριτούς ρόλους και επαγγελματικά δικαιώματα για κάθε σχολή που φρόντισαν να φτιάξουν ως όφειλαν και ακόμη δουλεύει η αγορά με νόμους του 30 και Βασιλικά Διατάγματα. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.