Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βασίλης Β

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος-Μηχ/γος Μηχ/κος

Βασίλης Β's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ βοηθητικό. Μήπως υπάρχουν και ενδεικτικά (σαν template) σχέδια και πίνακες υπολογισμών; Ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλημέρα σας, Πρόσφατα υλοποίησα μία έκθεση λειτουργίας αποχετευτικού σε υφιστάμενο εξοπλισμό βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Το ακίνητο είχε βόθρους που καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν με βιολογικό φίλτρο με απόρριψη των υγρών αποβλήτων υπεδάφια βάση κανονισμού (ΦΕΚ 138/Β/24-2-65) - Περί διαθέσεως λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων - όπως με ενημέρωσε ο εργολάβος και ο υδραυλικός προφορικά. Το σχέδιο υπεδάφιας διάθεσης λυμάτων (μιας και δεν μελέτησα ούτε υλοποίηση εγώ το έργο) το ζητάω από τον εργολάβο ή από την αντιπροσωπία του φίλτρου όπου και έδωσε τις οδηγίες; Ευχαριστώ. Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  3. Πρέπει κατ αρχήν να δεις πόσα σκέλη έχει το πρόβλημά σου. 1. Χωροταξικό: Δεν υπάρχει πάνελ με αυτές τις διαστάσεις που ζητάς (απ΄όσο ξέρω). Πρέπει να το κατασκευάσεις μόνος σου. 2. Φορτία: Τι φορτίο τραβάνε τα LED; Θα έλεγα καλύτερα τι τάση, μιας και είμαστε σε DC, δεν μπορούμε να παίξουμε με την τάση εύκολα με έναν ΜΤ. Απ όσο γνωρίζω, διατάξεις σαν αυτή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις δίνονται σαν τελικό προϊόν για λειτουργία σε 12 V καθ ότι έχουν ενσωματωμένες αντιστάσεις (τάση λειτουργίας LED 3-5V). Λύσεις: Μεταφορά με υψηλή τάση είναι δύσκολο να κάνεις, γιατί όλοι οι σταθεροποιητές τάσης έχουν κάποιο φάσμα λειτουργίας σε τάση και ρεύμα. Δεν μπορείς να δώσεις 300V και να βγάλεις 12V. Άρα θα χρειαστείς inverter και η πορεία της ισχύος σου θα είναι η εξής: υψηλή DC από πάνελ -> inverter (DC-AC)-> ΜΤ (υποβιβασμός τάσης στο επιθυμητό επίπεδο) -> ανόρθωση (AC-DC) που σημαίνει Πολύ Ακριβό. Μία λύση που θα πρότεινα είναι: α) να δεις κατά πόσον είναι δυνατόν το φορτίο σου να πλησιάσει την πηγή σου. β) να παίξεις με το φορτίο σου. Αντί να παραλληλίσεις όλα τα LED, κάνε έναν γρήγορο υπολογισμό πτώσης τάσης ανά Χ αριθμό LED, και συνέδεσε τμήματα της ταινίας σου εν σειρά. Έτσι μπορείς να δουλέψεις και σε αρκετά υψηλή τάση μεταφοράς και με λίγα ενεργά στοιχειά (ρυθμιστές), αρκεί να βρεις στα μεγέθη που πρέπει. Θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά πιστεύω ότι μπορείς να βρεις την άκρη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.