Μετάβαση στο περιεχόμενο

'nastasia

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

'nastasia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δίκιο έχεις σ αυτό, αλλά τελικώς μάλλον θα γίνει και δεύτερο συμβόλαιο από έναν αδερφό στον άλλο..και μάλλον χρειάζεται... Οπότε ξαναδιατυπώνω την ερώτηση μου, στην περίπτωση που απαιτείται βεβαίωση μηχανικού για το ότι το κτίριο προυπάρχει του 55 (άρα εμπίπτει σε μία από τις εξαιρέσεις του νόμου 4014), και δεδομένου ότι υπάρχει συμβόλαιο του 53, είναι υποχρεωτικό να κάνω όλη τη διαδικασία που ζητάει η πολεοδομία? Η μπορώ απλά να συμπληρώσω τη βεβαίωση με βάση (για παραδειγμα) παλιότερο συμβόλαιο? ΑΝ δεν υπήρχε συμβόλαιο φαντάζομαι θα ήταν υποχρεωτική όλη η διαδικασία.Σωστά?
  2. Στο νόμο 4014 περί αυθαιρέτων (άρθρο 23, παράγραφος 4) αναφέρεται ότι "Σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή που συντάσσεται......επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικου με τις οποίες δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα.....οι εγκατεστημένες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου " (Δεν παραθέτω όλο το κέιμενο χάρην συντομίας. ) Μία από τις εξαιρέσεις είναι τα προυφιστάμενα του '55. Άρα χρειάζεται βεβαίωση μηχανικού? Θα πρέπει να έχει προηγηθει η νομιμοποίηση- πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος προ 55, άρα και όλη η διαδικασία που προβλέπεται από την πολεοδμία? (Επίσης απ όσο γνωρίζω υπάρχει και συμβόλαιο το οποίο έχει συνταχθεί το 1953...Με αυτό μπορεί να "βεβαιώνεται" η νομιμότητα?) (Πιθανώς αυτό το ζήτημα να έπρεπε να το θέσω στα περί αυθαιρέτων, αλλά είχα ξεκινήσει τη συζήτηση εδώ...)
  3. Γεια σας. Γνωρίζει κανείς γιατί ένας συμβολαιογράφος μπορεί να ζητήσει βεβαίωση μηχανικού ότι το κτίριο προυφίσταται του '55 σε μια απλή πράξη αποδοχής κληρονομιάς?Και αν τότε χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία, ή αρκεί μία Υ.Δ. Ο πελάτης δε θέλει να κάνει κάποια αλλαγή στη χρήση ούτε προσθήκη ουτε οποιαδήποτε επέμβαση.
  4. Απ όσο θυμάμαι, δεν ήταν δυνατόν να δεις τιμές σε προκαθορισμένες θέσεις στους πίνακες, τουλάχιστον όχι για τα εντατικά μεγέθη. Μόνο μέσω των διαγραμμάτων μπορούσες (που είναι λίγο ταλαιπωρία, ειδικά αν θες πολλές τιμές).
  5. Καλησπέρα. Έχω μία νέα κατασκευή υπόγειο- ισόγειο με πρόβλεψη για άλλον έναν όροφο. Έχω ξεκινήσει να την λύνω με ΕΑΚ-ΕΚΩΣ. Άλλος μηχανικός μου είπε ότι εφόσον έχω πρόβλεψη ορόφου, ίσως είναι καλύτερα να το λύσω κατευθείαν με Ευρωκώδικα, με βάση κάποιο κεφάλαιο..που ούτε γνωρίζω. Υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με τι γίνεται με πρόβλεψη ορόφων βάση ευρωκώδικα?
  6. Δε καλύπτεσαι με ΚΑΔ μηχανικού. Κάνεις επέκταση ανάλογα με τη θέση. Στην περίπτωση που αναφέρω, θα έπρεπε να κάνω επέκταση (δευτερεύουσα δραστηριότητα ερευνητής). Επιπλέον με τη συγκεκριμένη εταιρεία θα υπέγραφα σύμβαση έργου. Τελικά δεν το έκανα- για άλλους λόγους- απλά το αναφέρω σαν εναλλακτική (προφανώς όταν μπορεί να σε διευκολύνει η εταιρεία και εφόσον σε συμφέρει...)
  7. Γεια σας!! Η ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλάδους (κύρια σύνταξη, υγείας κλπ), και από τη στιγμή που γράφεσαι στο ΤΕΕ (άρα αυτομάτως και χωρίς επιλογή και στο ΤΣΜΕΔΕ) δε μπορείς να αλλάξεις ασφάλεια σε κανέναν από τους παραπάνω κλάδους. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης δε μπορεί να σε προσλάβει με ΙΚΑ (ούτε ένσημα στο ΙΚΑ,ούτε υγειονομική περίθαλψη), αλλά πρέπει να σου πληρώνει το ταμείο στο οποίο είσαι ασφαλισμένος. Αυτό ουσιαστικά στηρίζεται στο νόμο 2084 ο οποίος λέει ότι δε μπορείς να είσαι γραμμένος σε παραπάνω από ένα ασφαλιστικά ταμεία. Εναλλακτικά αν έχεις κάνει έναρξη στην εφορία μπορείς να δουλεύεις με απόδειξη παροχής υπηρεσιών όπου ο εργοδότης δε σε πληρώνει σα μισθωτό (άρα δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει εισφορές στο ΙΚΑ), και το ταμείο σου το πληρώνεις μόνος σου. *Αυτό το τελευταίο μου πρότειναν από μία εταιρεία δημοσκοπήσεων, καθώς και εγώ είμαι άνεργη και δεδομένης της κατάστασης ψάχνω και σε άσχετο αντικείμενο.... Ελπίζω να βοήθησα.........
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.