Μετάβαση στο περιεχόμενο

VSPIL7

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

VSPIL7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχει γίνει νεα στατική μελέτη με τα προβλεπόμενα φορτία για φροντιστήρια και είναι οκ. Να ρωτήσω κάτι τελευταίο. Στο ισόγειο είναι καταστήματα και στον α όροφο για τον οποίο γίνεται η δήλωση είναι το φροντιστήριο. Συνεπώς σαν επικρατούσα χρήση βάζουμε υπηρεσίες; αρα θέλει και ηλεκτρομηχανολογικη μελέτη απο μηχανολόγο η ηλεκτρολόγο;
  2. Στο κουτακι που λεει αλλαγή χρήσης βάζω ναι ή όχι?νομίζω πως βάζω όχι αφού από κύρια χρήση κατοικία πάει σε κύρια χρήση φροντιστήριο ή κάπου κάνω λάθος?
  3. Kαλησπέρα. Έχω την περίπτωση ενός κτιρίου το οποίο έχει μετακινηθεί ολόκληρο κατά 20 εκατοστά έξω από την Ο.Γ. ώστε η δόμησή του να είναι η ίδια. Στο τοπογραφικό της άδειας δεν υπάρχει πρασιά.Πως δηλώνεται η παράβαση αυτή?
  4. Καλησπέρα. Θα ήυελα τη βοήθειά σας. έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία Α΄ορόφου το οποίο έχει άδεια του 1990 σαν κατοικία. Η κατοικία έχει μετατραπεί σε φροντιστήριο. ο ιδιοκτήτης θέλει να δηλώσει με τον 4178 την αλλαγή χρήσης από κατοικία σε φροντιστήριο. Δεν υπάρχει άλλη παράβαση εκτός από την αλλαγή χρήσης. Πωσ δηλώνεται η αλλαγή χρήσης σε φύλλο καταγραφής. τι κατηγορία βάζουμε? Βάζουμε αλλαγή χρήσης ναι χωρίς υπέβαση δόμησης ? Στην επικρατούσα χρήση βάζουμε υπηρεσίες? Το πρ'οστομο υπολογίζεται με αναλυτικό προυπολογισμο?
  5. ΥΥ έχουμε μόνο στην περίπτωση που με την προσθήκη του υπογέιου έχουμε υπερβέι το νόμιμο ύψος της αδειας για όλο το κτίσμα , σωστά?
  6. Σε προηγούμενο post(342-343) που είναι ανάλογη περίπτωση ο Ιάσονας ειπε πως είναι ΥΔ με μειωτικό συντελεστή. Τι διαφορά υπάρχει?
  7. Καλησπέρα. Θα ήθελα μια διευκρίνηση. Σε ισόγεια κατοικία με άδεια στην οποία δεν υπάρχει υπόγειο , κατά την κατασκευή της οικοδομής προφανώς η θεμελίωση πήγε πιο κάτω και κατασκευάστηκε υπόγειο στο περίγραμμα του ισογείου. Το υπόγειο από τη 2 πλευρές η οροφή του είναι στο +0,80 από το διαμορφωμένο έδαφος ενώ στις άλλες είναι επί της ουσίας ισόγειο αφού το δάπεδο του είναι στο ύψος του εδάφους. Αυτό οφείλεται στο ότι στις πλευρές αυτές δεν έχει μπαζωθεί όπως στις άλλες πλευρές. Στην περίπτωση αυτή όλο το υπόγειο πάει με ΥΔ χωρίς μειωτικό συντελεστή?
  8. ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΡΙΤΣΗ ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΟΡΟΦΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ 4014. ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΤΕΒΙΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΟΡΟΦΟΥΣ. ΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ? ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ 4014. ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Εdit-Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, Manolis gon
  9. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ 57,65Μ2 ΕΒΑΛΑ 5765 ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 520.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 6000. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΕΝΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ? Αν και καταλαβαίνω την αγωνία του προβλήματός σου σε παρακαλώ να μη γράφεις με κεφαλαία γιατί απαγορεύονται.Αν μπορείς χρησιμοποίησε το Edit για να τα διορθώσεις.Ευχαριστώ. Manolis gon.
  10. Σε περίπτωση που έχει κτιστεί αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα με μπατικό τοίχο και επικάλυψη με κεραμίδια σαν τι θεωρείται αυθαιρεσία? είναι υπέρβαση δόμησης και υπέρβαση ύψους? με τη στατική επάρκεια τι γίνεται? χρειάζονται στατικοί υπολογισμοί για την αυθαίρετη αυτή κατασκευή? Καλώς ήλθες.Δεν γράφουμε με κεφαλαία.Συμπλήρωσε σε παρακαλώ την ειδικότητα στο προφίλ σου.Ευχαριστώ,Manolis gon
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.