Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsikos

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tsikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η ύπαρξη ΜΕΕΚ είναι υποχρεωτική σε όλες τις επιχειρήσεις. Μάλλον μπερδεύεστε με το Βιβλίο Υποδείξεων, το οποίο όντως δεν χρειάζεται αν Τ.Α. είναι ο ιδιοκτήτης. (Λογικό, σε ποιον να κάνει υποδείξεις στον εαυτό του xaniared φαντάζομαι πως μπορεί. Μελέτη είναι άλλωστε. Επίσης δεν νομίζω να προκύπτει απο κάπου πως όποιος είναι Τ.Α. σε μια επιχείρηση πρέπει Ο ΙΔΙΟΣ να έχει κάνει τη ΜΕΕΚ. Μπορεί εγώ π.χ. να αναλάβω αύριο μια επιχέιρηση και κάποιος συνάδελφος παλιότερα να είχε εκπονήσει ΜΕΕΚ, να τη διαβάσω και να συμφωνώ μαζί της και να κρίνω πως δεν χρειάζεται νέα ή να κρίνω πως έχει αλλάξει η παραγωγική διαδικασία και να την ενημερώσω.
  2. 1. Υπολογίζεις την ετήσια κατανάλωση ηλ. ενέργειας 2. Διαστασιολογείς-χωροθετείς ένα αυτόνομο Φ/Β σύστημα να καλύπτει την μισή από αυτήν την κατανάλωση 3. Διαστασιολογείς-χωροθετείς ένα διασυνδεμένο με την ίδια ονομαστική ισχύ όπως το προηγούμενο 4. Κάνεις οικονομοτεχνική μελέτη Και με βάση αυτά, μπορείς να κρίνεις αν είναι εφαρμόσιμο!
  3. Το θέμα είναι πως αν μετρήσεις την έξοδο με ένα απλό πολύμετρο θα δεις μόνο τάση ανοιχτού κυκλώματος. Για να δεις σημείο λειτουργίας πρέπει να υπάρχει φορτίο, κι αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις σε μη εγκατεστημένα πάνελ. Πρέπει να συνδεθεί σε όργανο που βγάζει Ι-V καμπύλη.
  4. Όσον αφορά μετρήσεις, μπορείς να κάνεις δύο πράγματα: 1) flash test όπου τεστάρεται το πάνελ σε συνθήκες STC (ακριβή λύση και δύσκολο να βρεις test bed, νομίζω το ΚΑΠΕ έχει) ή 2) να βρεις/νοικιάσεις μετρητικό μηχάνημα που βγάζει την καμπύλη I-V και την ανάγει σε STC. Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων συγκρίνεις με ονομαστική ισχύ. Για επισκευή με κανιβαλισμό ξέχασέ το, το πολύ-πολύ να αντικατασταθεί κανένα junction box και αυτό δύσκολα. Εγώ θα έκανα σίγουρα οπτικό έλεγχο στα πάνελ ένα-ένα, επίσης μεγάλη σημασία έχει και ποιας εταιρίας είναι γιατί εδώ που φτάσαμε κανείς δεν ξέρει ποιες θα έχουν επιβιώσει σε ένα εξάμηνο, τι εγγυήσεις εξοπλισμού και παραγωγής υπάρχουν κλπ. Τώρα για αξία μεταπώλησης, τι να σου πω..Εννοείς πάνελ μεταχειρισμένα με την έννοια πως έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκατάσταση; Αν ναι δύσκολα τα πράγματα..Αν πάλι είναι αχρησιμοποίητα κάτι γίνεται. Στη θέση σου πάντως θα προσπαθούσα να εξαντλήσω κάθε άλλο μέσο για να πληρωθώ. Καλή τύχη!
  5. Εννοείς για το θέμα με τα junction box συνάδελφε;
  6. Συναδελφε αν ειναι να αγχωνομαστε απο αυτα..ας αλλαξουμε δουλεια καλυτερα! Τελος παντων, ευχαριστω πολυ!
  7. Μπορεις να το εξηγησεις λιγο παραπανω αυτο σε παρακαλω;
  8. Συναδελφοι καλησπερα. Χτες το βραδυ στελνω βιογραφικο για θεση στην Ολλανδια, μεσω γραφειου recruiting στο Λονδινο. Με παιρνουν τηλεφωνο σημερα το πρωι για να μου ζητησουν επιπλεον πληροφοριες οπως τρεχοντα μισθο, για ποιο λογο επιθυμω να αλλαξω εργασια, αν ειμαι διατεθειμενος να μετακομισω και αν θα μετακομισω μονος. Η ερωτηση ομως που ειλικρινα με παραξενεψε ηταν ποτε ηταν η τελευταια φορα που περασα απο συνεντευξη, σε ποια εταιρια και με ποιον μιλησα στην εταιρια αυτη. Μαλιστα στο τελευταιο επεμεναν ιδιαιτερα και επειδη δεν θυμομουν το ονομα του ανθρωπου, μου εστειλαν μετα την κληση και e-mail ωστε να βρω το ονομα και να το στειλω. Θελω να πιστευω πως εχω καποιες μικρες πιθανοτητες αλλιως δεν θα εμπαιναν καν στον κοπο να τηλεφωνησουν. Αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι για ποιο λογο με ρωτησαν για την τελευταια συνεντευξη. Βλεπω ανθρωπους στο thread με μεγαλη εμπειρια στο εξωτερικο και θα ηθελα αν καποιος εχει καποια παρομοια εμπειρια να δωσει τα φωτα του η αν καποιος μπορει να σκεφτει μια πιθανη αιτιολογηση ας την αναφερει, γιατι ειλικρινα...θα σκασω!!! Ευχαριστω.
  9. Συνάδελφε σε σχέση με το χρέος που έχει αφήσει ο ενοικιαστής μην ανησυχείς, εφ'όσον είναι στο όνομά του η σύνδεση το χρέος βαραίνει αυτόν και η ΔΕΗ αυτόν θα κυνηγήσει. Σε περίπτωση που το νοικιάσεις σε κάποιον άλλο θα πληρώσεις μόνο την επανασύνδεση και το παλιό χρέος συνεχίζει να βαραίνει τον παλιό ενοικιαστή. Έτυχε παρόμοια περίπτωση σε κοντινό πρόσωπο οπότε έχω εμπειρία από πρώτο χέρι. Τώρα σχετικά με την παράνομη επανασύνδεση, δεν ξέρω. Προσωπικά θα πήγαινα στη ΔΕΗ πρωί-πρωί να το ρωτήσω, καθώς είναι οι μόνοι αρμόδιοι. Αν πας πάντως κάνε ένα κόπο και γράψε την απάντησή τους, πιστεύω θα ενδιαφέρει αρκετό κόσμο!
  10. :shock: Ενδεικτικά, ο μ.ο. χονδρικής τιμής 03/11 για a-Si είναι στα 1.01/Wp. Ίσως έχει να κάνει με το "πάγωμα" των αγορών Βρετανίας και Ιταλίας. Γνωστή κινέζικη εταιρεία-κολοσσός και από τους leader της αγοράς παγκοσμίως έκανε το 14% των πωλήσεών της το 2010 στην Ιταλία. Και σε μια αγορά fully comoditized όπως αυτή των Φ/Β πάνελ, δεν νομίζω να συμφέρει να γεμίζεις τις αποθήκες σου με πάνελ.
  11. Κατά τη γνώμη μου ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο, σκεφτείτε ότι το Μάιο του '09 η διεθνής τιμή για γερμανικά (πόλυ ή μόνο)κρυσταλλικά ήταν στα 2.62 Euros/W και το Μάρτιο του '11 στα 1.61..Αυτή η μεγάλη πτώση τιμών δεν είχε περάσει στον τελικό καταναλωτή, απλώς τώρα ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών (που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια) πιέζει τις τιμές προς τα κάτω.
  12. Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, μόνο όσες εταιρείες ενταχθούν στο μητρώο ΕΕΥ θα μπορούν να κάνουν εγκαταστάσεις Φ/Β συστημάτων..;
  13. Η οικοδομή έχει χτιστεί το 1989. Εργολάβος την έχτισε, με αντιπαροχή. Εγώ, με βάση τα όσα μου είπαν οι γονείς μου (4 ήμουν τότε!), υποψιάζομαι πως η κατανομή των δαπανών θέρμανσης έχει γίνει με βάση τα σώματα του κάθε διαμερίσματος .... Τώρα στα σχετικά με την Πολεοδομία (στην Πολεοδομία Καλαμαριάς υπάγεται το κτίριο), φαντάζομαι πως σαν ιδιοκτήτης ενός εκ των διαμερισμάτων, μπορώ να πάρω αντίγραφα των μελετών. Και πάμε στο δια ταύτα: αν βάλω μηχανολόγο να κάνει μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης και αποδειχθεί πως τόσα χρόνια η κατανομή δαπανών θέρμανσης ήταν λάθος, μπορώ να διεκδικήσω τα χρήματα που πλήρωνα άδικα;
  14. Καλησπέρα σας. Σε 7όροφη οικοδομή 20 διαμερισμάτων, το ένα εκ των δύο διαμερισμάτων του 7ου ορόφου, 112 m2, έχει 90 χιλιοστά επιβάρυνσης στον πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης. Την ίδια στιγμή, διαμέρισμα 4ου ορόφου, 120 m2, έχει 76 χιλιοστά επιβάρυνσης. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα σε άλλα threads, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα διαμερίσματα του πρώτου και του τελευταίου ορόφου πληρώνουν λιγότερα, εξαιτίας των θερμικών απωλειών της ταράτσας και του ισογείου, αντίστοιχα. Να σημειώσω επίσης πως δεν υπάρχει ούτε σύστημα ωρομέτρησης ή θερμιδομέτρησης. Κατά την άποψή μου, λοιπόν, με βάση αυτά που διάβασα εδώ και με βάση το νόμο που καθορίζει την κατανομή των δαπανών, κάπου υπάρχει πρόβλημα. Σωστά; Θα με βοηθούσε πολύ και η γνώμη κάποιου συναδέλφου με μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοια θέματα. Επί του πρακτέου τώρα. Εάν πάω στην πολεοδομία και ζητήσω την μελέτη θερμομόνωσης της οικοδομής, ως ιδιώτης, είναι υποχρεωμένοι να μου την δώσουν; Γιατί σκέφτομαι πριν το θέσω ως θέμα στη Γ.Σ. της οικοδομής ώστε να απευθυνθούμε σε κάποιον συνάδελφο μηχανολόγο, να τα υπολογίσω μόνος μου για να δω αν οι υποψίες μου έχουν βάση. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.