Μετάβαση στο περιεχόμενο

sermix

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
  1. μια μπερδεμένη κατάσταση! αρχικά(το 1973) είχαμε μια άδεια, εκτός σχεδίου σε οικόπεδο 12στρ με 12 κατοικίες εξ' αδιαιρέτου. την επόμενη χρονιά γίνεται νόμιμη κατάτμηση συμβολαιογραφικά και χωρίζονται 3 οικόπεδα των 4 στρ και σε΄κάθε οικόπεδο υπάρχουν έτσι 4 κατοικίες το 2009 γίνεται στο ένα εκ των οικοπέδων των 4 στρ και τις 4 κατοικίες, άτυπη κατάτμηση και χρήση του νόμου περί χρησικτησίας και οι 4 κατοικίες των 4 στρ διαιρούνται σε 4 κατοικίες του 1ος στρ η κάθε μία. ο συμβολαιογράφος ισχυρίζεται ότι αυτό είναι νόμιμο και ότι τώρα η κατάσταση που έχουμε είναι(για το κομμάτι που μας απασχολεί) 4 οικόπεδα, ανεξάρτητα και νόμιμα του ενός στρ το κάθε ένα. στον πελάτη μου ανήκει το ένα από αυτά και θέλει να τακτοποιήσει κάποιο αυθαίρετο κτίσμα. ελπίζω να έγινα σαφής. να ερωτήματα που με απασχολούν είναι: βασικά έχουμε μια περίπτωση εκτός σχεδίου κατάτμησης απο άρτιο και οικοδομήσιμο σε μη. πως πρέπει να το αντιμετωπίσουμε? σαν 1 οικόπεδο 1 στρέμματος με 1 αυθαίρετο κτίσμα και με οικοδομική άδεια? οπότε τοπογραφικό διάγραμμα κάλυψης κτλ γίνονται στο ένα στρέμμα? ή όλα αυτά είναι άτυπα και παράνομα και πάμε σε εξ' αδιαιρέτου 4 κατοικιών σε 4 στρ με κοινό τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης? η Μπούτου-Λεμπέση σε μία απο τις ερωτοαπαντήσεις (την 19 για ακρίβεια) λεέι: 19. ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ: Όταν από το εξαρτημένο τοπογραφικό προκύπτει ότι το γήπεδο είναι μικρότερο και δεν έχει την απαιτούμενη αρτιότητα για την έκδοση της άδειας που έχει, τότε θα πρέπει να δηλωθεί ολόκληρο το κτίριο ως αυθαίρετο και με άδεια. μήπως αυτή είναι η περίπτωσή μας? βέβαια εδώ υπάρχει η αμφιβολία του κατά πόσο η πράξη χρησικτησίας είναι έγκυρη σε αυτή την περίπτωση.
  2. γεια σας. αρκετός λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα λόγω ημιυπαίθριων και αυθαιρέτων για τις σοφίτες. γνωρίζει κανένας πότε μια σοφίτα μετράει στη δόμηση? πια είναι τα ελάχιστα/μέγιστα/μέση ύψη που πρέπει να διαθέτει ώστε να θεωρείται χώρος Κ.Χ.?
  3. χώρος πυλωτής δηλωμένος στα σχέδια σαν βοηθητικός χώρος(αποθήκη) μετατράπηκε σε χώρο κύριας χρήσης. η ερώτησή μου είναι όταν δηλώνουμε τα τετραγωνικά το δηλώνουμε σαν ακίνητο πρώτης κατοικίας, άλλης κατοικίας ή άλλη χρήση? από τι εξαρτάται αυτός ο ορισμός? ευχαριστω
  4. σορρυ για τις ερωτήσεις αλλά είναι λόγω άγνοιας. υπάρχει κάποιο έντυπο που συμπληρώνω για την εφορία για τον προκαταβλητέο φόρο 20%?
  5. γεια σας. είμαι μηχανικός και θέλω να κόψω μια απόδειξη σε συνάδελφο μηχανικό ως παροχη τεχνικων συμβουλών. σε αυτή την περίπτωση πια ειναι η διαδικασία? η κατάθεση πρέπει να γίνει στην τράπεζα?το ποσό είναι πάνω απο 1500ευρω. πληρώνω κανονικά το ΦΕΜ? ευχαριστώ.
  6. σε κατάστημα που δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος ή χώρος συνάθροισης κοινού γιατί να απαιτείται w.c ΑΜΕΑ?
  7. γεια σας παιδιά. σε εκτός σχεδίου, όπου υπάρχει κατάστημα(όχι υγειονομικού ενδιαφέροντος) θέλω να κάνω προσθήκη άλλου ισόγειου καταστήματος(και αυτό όχι υγειονομικού ενδιαφέροντος). τα δυο κτίρια θα είναι λειτουργικά ανεξάρτητα. στο υφιστάμενο κατάστημα υπάρχει εξωτερικό w.c. ερώτηση: μπορώ στο νέο κατάστημα να μην κάνω w.c αλλά να θεωρήσω οτι "εξυπηρετείται" από αυτό του υφισταμένου? στα εκτός σχεδίου για την απόσταση κτιρίων ισχύει πάντα το Δ=3+0,1Η? ευχαριστώ.
  8. παιδιά από πιο άρθρο προκύπτει ότι όταν δεν απαιτείται ανελκυστήρας τότε η απόσταση από τη θύρα του ανελκυστήρα ως τον απέναντι τοίχο μπορεί να γίνει όσο θέλουμε?
  9. το άρθρο 29 του κτιριοδομικου κανονισμού αναφέρει: 1. Σε κάθε νέο κτίριο όταν το δάπεδο ορόφου ή τμήματος ορόφου έχει διαφορά στάθμης μεγαλύτερη από 9μ. απ'την οριστική επιφάνεια του περιβάλλοντος εδάφους στη θέση από την οποία γίνεται η προσπέλαση στον υπόψη όροφο, επιβάλλεται η εγκατάσταση ενός τουλάχιστο ανελκυστήρα προσώπων με την επιφύλαξη της παρ.5 του άρθ.29 του Ν-1577/85 (ΓΟΚ). 1.2. Σε περίπτωση χώρου ενιαίας λειτουργίας που αναπτύσσεται σε περισσότερα από ένα επίπεδα και εξυπηρετείται με εσωτερική κλίμακα, για την εφαρμογή της προηγούμενης παρ. ελέγχεται η στάθμη του δαπέδου εισόδου σ' αυτόν. διαβάζοντας την 1.2 κατανοώ ότι σε μια τετραώροφη "μικτή"(πυλωτή,1ος όροφος και τριώροφη μεζονέτα) δεν απαιτείται ανελκυστήρας και συνεπώς μπορώ να πάω στο κάτω από το 1,50μ.
  10. ευχαριστώ. η περίπτωση μου αφορά οικοδομή η οποία όμως έχει πυλωτή, 1ο όροφο και το υπόλοιπο είναι τριώροφη μεζονέτα. η νομοθεσία επιβάλλει ανελκυστήρα για 3 ορόφους και πάνω. σωστά? εάν έχεις πχ έναν 1ο όροφο και μια διώροφη μεζονέτα από επάνω θεωρούνται σαν 2 ή σαν 3 όροφοι και συνεπώς χρειάζεται ή όχι ανελκυστήρας? φοβάμαι ότι τελικά είναι στην "καλή πρόθεση" του κάθε υπαλλήλου στην πολεοδομία.
  11. γεια σας. "Η ελάχιστη τελική καθαρή απόσταση της θύρας από τον απέναντι τοίχο ορίζεται στο 1,50m." αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις? ξέρει κάποιος εάν ισχύει το 1,20μ και σε ποιες περιπτώσεις? Δηλ σε μια ιδιόκτητη μεζονέτα πρέπει να είναι 1,50 ή μπορεί να γίνει και 1,20? ευχαριστώ
  12. καλημερα εχω στειλει ενα σχεδιο και η ερωτηση μου αφορα την παθητικη πυροπροστασια σε διαμερισμα πολυκατοικιας. τις οδευσεις διαφυγης ΑΒ και ΑΒΓ τις μετραμε και τις δυο απο σημεια του διαμερισματος μεχρι το πρωτο σκαλοπατι του κλιμακοστασιου ή αλλιως υπολογιζουμε την μια και αλλιως την αλλη? δευτερη ερωτηση: στην περιπτωση που εχουμε μια διοροφη κατοικια με εσωτερικη σκαλα η αποσταση ΑΒ για τον πανω οροφο ξεκιναει παλι απο ενα τυχαιο σημειο του οροφου και καταληγει στην εισοδο/εξοδο της μεζονετας στον ισογειο ή καταληγει στην αρχη του εσωτερικου κλιμακοστασιου στον πανω οροφο? ελπιζω να ειναι σαφη η διατυπωση των ερωτησεων μου. ευχαριστω εκ των προτερων. 1ΟΣ.pdf
  13. εχω παρει αριθμ. πρωτοκ. αλλα ακομα δεν εχει βγει το προστιμο. μαλλον αυτο θα κανω, θα παω πολεοδομια και θα τους εξηγησω και ελπιζω να καταλαβουν. σας ευχαριστω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.