Μετάβαση στο περιεχόμενο

amelie

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by amelie

  1. εγώ όσες φορές πήγα δεν πήρα κάποιο χαρτί πιστοποίησης εδώ αθήνα...περισσότερο για ενημέρωση.αλλά να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω να δίνεται κάποιο τέτοιο χαρτί αν και ομολογώ ότι δεν ρώτησα όταν πήγα.
  2. πρακτικά σε τίποτα μάλλον θεωρητικά απλά ξέρουν πόσα περίπου άτομα να αναμένουν ότι θα παραβρεθούν κ επίσης δηλώνοντας συμμετοχή επειδή αν θέλεις δίνεις προσωπικά στοιχεία και email μπορούν να σε ενημερώνουν και προσωπικά για άλλα σεμινάρια που θα ακολουθήσουν.
  3. χωρίς να είμαι σίγουρη νομίζω πως πρέπει να διαγραφείς από το ικα (εγώ αυτό έκανα) γιατί αλλιώς αν πας να γραφτείς στο τσμέδε χωρίς να το έχεις κάνει αυτό θα είσαι διπλοασφαλισμένος.τώρα για τα υπόλοιπα αγνοώ να σου απαντήσω.
  4. Τώρα κατάλαβα γιατί δεν απαντάει κανείς elenakot...η συζήτηση έχει επαναληφθεί. Δες εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=3775. Στην ερώτηση σου βέβαια δεν ξέρω να δώσω απάντηση.
  5. δεν χρειάζεται να μπεις σε άλλη σελίδα στο http://www.tee.gr θα δωθούν όλες οι οδηγίες και για τα περιφερειακά τμήματα.
  6. ρε συ μην αγχώνεσαι...έλεγχε την ιστοσελίδα του τεε και όποτε βγει ανακοίνωση απλά ακολουθείς τις διαδικασίες...δεν είναι τπτ τραγικό!εγώ νομίζω ότι βγήκε ανακοίνωση για να κάνω τα χαρτιά μου τέλη αυγούστου αρχές σεπτέμβρη και η εξέταση ήταν μέσα οκτώβρη. το τι χαρτιά απαιτούνται θα στο γράφει με κάθε λεπτομέρεια στην ανακοίνωση... Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Παράθεση κάνετε όταν θέλετε να κάνετε αναφορά σε τμήμα μιας δημοσίευσης ή να απαντήσετε σε δημοσίευση παλιότερη από την αμέσως προηγούμενη. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ, achille.
  7. εγώ έδωσα στην αθήνα τώρα την τελευταία φορά, είχα δηλώσει να εξεταστώ στη διπλωματική μου (είμαι δομοστατικός από το πανεπιστήμιο στην Ξάνθη αποφοίτησα) και με έβαλαν να πω μια περίληψη της διπλωματικής μου μου έκαναν μόνο μία ερώτηση πάνω στη διπλωματική και αυτό ήταν όλο!γενικά μάλλον εξαρτάται τα κέφια τους...τζάμπα είχα αγχωθεί πάντως. η κοπέλα που κάναμε μαζί διπλωματική εξετάστηκε στην Καβάλα και την κράτησαν περίπου ένα τέταρτο μέσα και τη ρωτούσαν ένα σωρό πράγματα (ψιλοάκυρα κατά τη γνώμη μου)...μία άκυρη ερώτηση ας πούμε είναι πόσα κιλά τσιμέντο ζυγίζει ένα σακί (!!!). Γενικά καβάλα ξέρω ότι συνήθως ζητάνε να οπλίσεις καμια κάτοψη σου κάνουν καμιά ερώτηση για αντισεισμικά κλπ. φυσικά και γίνεται...τελείωσα Ξάνθη και έδωσα Αθήνα.
  8. εγώ δεν ξέρω να σε βοηθήσω αλλά άσχετα με την ερώτηση σου καλό θα ήταν να τηρείς τους κανόνες και να μην γράφεις με αγγλικούς χαρακτήρες...
  9. θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η άποψη σας για το ανοιχτό πανεπιστήμιο και τα μεταπτυχιακά στον κλάδο μας (κυρίως πολιτικών μηχανικών) και αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία ή έχει ακούσει εντυπώσεις από κάποιον που έκανε μεταπτυχιακό με αυτό τον τρόπο. ερωτήματα βασικά είναι αν το μεταπτυχιακό αυτό είναι ισοδύναμο με τα μεταπτυχιακά που κάνεις σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο και αν είναι πρακτικό να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία (π.χ τι γίνεται αν έχεις απορίες, τα βιβλία έρχονται στην ώρα τους? κλπ) και γενικά κάθε πληροφορία σχετικά με ενδιαφέρει. ευχαριστώ.
  10. Γενικά προβληματίζομαι σε αυτό που λες και γω και ελπίζω και εύχομαι να έρθει μια μέρα που να μη μετανιώνω για τις επιλογές μου.Γιατί δεν είναι μόνο αν υπαρχει εξέλιξη αλλά και πόσο σε ενδιαφέρει το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι...άλλωστε το ξέρεις και συ από πρώτο χέρι ότι το φάσμα του πολιτικού μηχανικού είναι ευρύ...και δεν θέλω να νιώσω παγιδευμένη.Θα δείξει αρχή είναι ακόμη... Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές.
  11. ναι ναι κλασικά!και το αστείο ήταν προχτές που πήγα να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ!εκεί να δεις γκάφα...με ρώτησε η κυρία που με εξυπηρετούσε σε ανύποπτο χρόνο αν εργάζομαι και της απάντησα ναι σε μια εταιρία...οπότε επειδή στην Ελλάδα λειτουργούν όλα ρολόι αυτή φυσικά δεν καταλάβαινε γιατί εγώ μετά από 5 λεπτά τη ρώτησα από που θα πάρω φορολογική ενημερώτητα αφού έπρεπε να είμαι μισθωτή!
  12. Γιατί είσαι ψαρομένος.....γιατί ακούς ένα σωρό πράγματα για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στην αγορά εργασίας και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να υποστείς τα πάντα αν χρειαστεί αρκεί να έχεις μια ευκαιρία. Δεν λέω ότι είναι το σωστό αυτό αλλά ξέρω πολλούς νέους μηχανικούς σαν και μένα που έχουν υποστεί τέτοια πράγματα και λένε και ευχαριστώ.
  13. όταν δεν έχεις εργαστεί ποτέ ακόμα και να μάθεις που βρίσκεται η πολεοδομία και τι χαρτιά σου ζητάνε είναι ένα κομμάτι εμπειρίας κατά τη γνώμη μου.Εγώ προσωπικά εμπειρία εργασιακή θεωρώ ακόμα και το να μάθει κανείς να συγκρατεί τα νεύρα του όταν τον κράζουν για κάτι ή να μάθει να κάνει καφέ χωρίς να δείχνει ότι ενοχλείτε...από το να κάθομαι σπίτι μου και να αράζω μπροστά στο pc οτιδήποτε προέκυπτε εργασιακά δεν θα το υποτιμούσα ακόμα και αν δεν έπαιρνα χρήματα για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι σκεφτόμουν πριν βρω δουλειά.Άλλο ότι τα πράγματα ήρθαν καλύτερα για μένα και αυτή τη στιγμή εργάζομαι και παίρνω κάποια χρήματα.
  14. στο Cardiff έχω ακούσει πως υπάρχει κάποιο μεταπτυχιακό σχετικό με βιοκλιματικό σχεδιασμό.
  15. Συνάδελφοι επειδή και εγώ είμαι νέα μηχανικός (αποφοίτησα μόλις τον Ιούνη) να απαντήσω στην olga και να πω ότι ίσως να μην φταίει η κοπέλα που έκανε ένα τέτοιο συμβιβασμό γιατί και γω όταν έδωσα το πρώτο μου βιογραφικό και με κάλεσαν για συνέντευξη και μου έθεσαν την ερώτηση << τι οικονομικές απαιτήσεις έχετε?>> δεν ήξερα ειλικρινά ποια ήταν η σωστή απάντηση... από την μία σκεφτόμουν ότι είναι ξεφτίλα να απαντήσω ότι δεν έχω οικονομικές απαιτήσεις μετά απο 5 χρόνια σπουδών και από την άλλη σκεφτόμουν ότι χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία μάλλον <<ζημειά>> κατά μία έννοια θα του έκανα παρά καλό...χώρια που θυμήθηκα ένα καλοκαίρι που είχα πάει σε ένα τεχνικό γραφείο μέσω ενός προγράμματος του πανεπιστημίου να κάνω πρακτική άσκηση τον μηχανικό να λέει σε μία συζήτηση που είχαμε (ήμουν μόλις στο 2ο έτος της σχολής) ότι αν έρθει κάποιος με το που τελειώνει τη σχολή και του ζητήσει δουλειά επί πληρωμή θα το θεωρήσει θράσος...οπότε μπαίνεις σε μια λογική του τύπου από το να μην έχω καθόλου δουλειά ας αποκτώ εμπειρία έστω και χωρίς να πληρώνομαι....αυτοί μας βάζουν σε τέτοιες διαδικασίες να υποτιμάμε τον εαυτό μας άρα και να έχουμε χαμηλές απαιτήσεις.
  16. αυτό που λέει ο συνάδελφος παραπάνω είναι αλήθεια για τα δελτία παροχής υπηρεσιών...συνήθως σε προσλαμβάνουν ως εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό άσχετα αν θα έπρεπε να είσαι μισθωτός και αν είσαι σε μεγάλη εταιρία στην καλύτερη περίπτωση θα παίρνεις 1200 ευρώ και θα πληρώνεις μόνος σου το ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης συμφωνώ με την άποψη ότι ελάχιστοι λαμβάνουν υπόψιν τους αν έχεις μεταπτυχιακό τίτλο ή όχι...κατά τη γνώμη μου πλέον αυτό είναι μόνο κάτι που σου εξασφαλίζει επιπλέον μόρια για το δημόσιο.Εκτός και αν είναι κάποιο μεταπτυχιακό που καλύπτει πολύ συγκεκριμένα κάποιον εργοδότη. Τώρα ξέρω και φίλη μου μηχανικό που δούλευε σε γραφείο για 6 μήνες δεν πληρωνόταν και πλήρωνε και μόνη της το ΤΣΜΕΔΕ. Μην ξεχνάς ότι όλα είναι και συγκυρίες...σε τι άνθρωπο θα πέσεις, πόσα πράγματα έχεις το θάρρος να διεκδικήσεις κλπ.Καλή αρχή...και καλό κουράγιο...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.