Μετάβαση στο περιεχόμενο

stavros-a

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

stavros-a's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ΤΕΕ είναι τόσο ανταποδοτικό, που όταν θέλουμε να ενημερωθούμε αντί να πάμε στο portal του ΤΕΕ, ερχόμαστε όλοι εδώ μέσα στο michanikos να μάθουμε τί συμβαίνει. Και συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιοι που λένε οτι πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εισφορές και κρατήσεις. Μήπως για να εκτιμήσουμε την αξία του ΤΕΕ, πρέπει να απαγορεύσουμε τη χρήση του michanikos.gr. Έτσι δημοκρατικά και σοβιετικά.... Εξίσου δημοκρατικά, να επιβάλ... εεεεε, εννοώ καθιερώσουμε μια ετήσια εισφορά στο michanikos.gr. Και σε κάθε άδεια, μελέτη, επίβλεψη, κ.ο.κ., να πληρώνουμε ένα μικρό ποσοστό στο michanikos.gr. Έπειτα, να κάνουμε και εκλογές για να αναδείξουμε προεδρείο του portal και να προσλάβουμε μερικούς υπαλλήλους γιατί δεν είναι λογικό να συνεχίσουν να μην πληρώνονται όσοι δουλεύουν για το michanikos.gr. Βέβαια τα έξοδα θα αυξηθούν και ίσως χρειαστεί να βάλουμε μια αναγκαστική έκτακτη εισφορά σε όλους τους μηχανικούς, αλλά θα είναι ένα γερό χτύπημα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ανάλγητη αγορά. Όλοι μαζί σύντροφοι να επαναστατήσουμε ενάντια στο δωρεάν michanikos.gr, που ανταγωνίζεται άδικα το συλλογικό ΤΕΕ.
  2. Συνάδελφοι, Έχω περίπτωση ιδιοκτήτη με αναπηρία 67%, που πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια και το αυθαίρετο προς τακτοποίηση ειναι η μόνη του κατοικία. Όταν κάνω υπολογισμό προστίμου όμως, είτε κάνω tick στο κουτάκι και διαλέξω την περιπτωσή μου είτε δεν κάνω, το πρόστιμο παραμένει το ίδιο. Έχει κανείς κάποια εξήγηση; Ευχαριστώ
  3. Μήπως ξέρει κανείς τί πρέπει να γράφει η Τεχνική Εκθεση του Μηχανικού για εργοταξιακό ρεύμα σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή που έχει υπαχθεί το νόμο 4010; Εκεί δηλαδή που μέχρι τώρα γράφαμε: "Το περιτύπωμα της οικοδομής έχει τοποθετηθεί ορθά όπως αναφέρεται στο διάγραμμα κάλυψης.", με τί θα πρέπει να το ανικαταστήσουμε; Υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος ή οδηγία; Ευχαριστώ.
  4. Συνάδελφοι, τώρα με το νέο τρόπο έκδοσης αδειών τί αλλάζει σε μια άδεια επαναχρωματισμού όψεων. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την παλιά μελέτη, καθώς ο φάκελοςείναι πλήρης, τα χρώματα θα είναι τα ίδια και πραγματικά θα κάνω μόνο επίβλεψη. Οπότε θέλω να "χτυπήσω" μόνο την επίβλεψη. Πώς το χειρίζομαι το θέμα, όσον αφορά την έκδοση της άδειας;
  5. Τελικά έχουμε κάπου κάποιο Φ.Ε.Κ., όπου να φαίνεται επίσημα τί στο διάολο πρέπει να έχουμε για μια απλή βεβαίωση, για Ο.Α., εντός, εκτός, με σχέδιο και ό,τι άλλο τέλος πάντων μας τύχει. Ή μήπως θα πρέπει να μπαινουμε κάθε φορά στο michanikos.gr για να ενημερωθούμε;
  6. Εγώ ξέρω οτι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορείς να δουλέψεις χωρίς ούτε το 1/10 από το μπέρδεμα που υπάρχει στην Ελλάδα. Μιλάω για Αγγλία, Κύπρο και Σουηδία για τις οποίες γνωρίζω προσωπικά. Έχουν όμως ελεγκτικούς μηχανισμούς για να σε εξετάσουν, ΑΝ θελήσεις να κάνεις μελέτη.
  7. Κατάλαβες λάθος, αν απευθύνεσαι σε 'μένα. Δεν αναφέρθηκα σε εσένα. Το κατάλαβα οτι συμφωνείς με την απελευθέρωση και μάλιστα συμφωνώ και στο κανονιστικό πλαίσιο. Κανονιστικό πλαίσιο, με βάση την επιστήμη μας και όχι οικονομικές ιδεοληψίες. Και η επιστήμη μας δύο πράγματα προστάζει, θεωρία και πείραμα. Στην περιπτωσή μας, να συντάσσονται μελέτες για όποια δουλειά αναλαμβάνουμε (όχι άρπα κόλλα) και να γίνεται έλεγχος οτι τηρούνται αυτές οι προδιαγραφές. Θέλω επίσης το δικαίωμα να επιλέγω εγώ τον ασφαλιστικό μου φορέα και να έχω λόγο στον τρόπο με τον οποίο επενδύονται τα χρήματά μου. Όσοι θέλουν να τα εμπιστευτούν στο ΤΣΜΕΔΕ, με γειά τους με χαρά τους. Εμένα γιατί με σκλαβώνουν;
  8. Και όμως υπάρχουν ακόμη πολλοί που θέλουν να μας λέει το ΤΕΕ τί θα χρεώνουμε και που θέλουν να μην κάνουμε κουμάντο στο ΤΣΜΕΔΕ εμείς που το πληρώνουμε. Όλοι οι νταβατζήδες για το καλό μας δουλεύουν. Για το καλό μας είναι και οι ελάχιστες αμοιβές, πάντα για το καλό μας.
  9. Οι ελάχιστες αμοιβές ήταν ένας τρόπος να παίρνουν οι κρατικοδίαιτοι ποσοστό του κόπου μας. Ήταν και ένας τρόπος να μπει φρένο στη φοροδιαφυγή αλλά κατάντησε απλά εισπρακτικός μηχανισμός. Ελπίζω να ανοίξει πλήρως η αγορά, γιατί αν θεωρείς δικαίωμα το να σε αναγκάζουν να πληρώνεσαι λιγότερα και να φορολογείσαι για περισσότερα τότε καλά να πάθουμε. Κάποιοι φοβούνται μη γίνουμε Γερμανία, φοβούνται μη καταντήσουμε Ευρώπη. Προτιμούν να φεύγουν οι εργατικοί μηχανικοί στη Σαουδική Αραβία, παρά να απελευθερώσουν το επάγγελμα του μηχανικού. Αντί να παραπονιούνται οι Ευρωπαίοι που πηγαίνουμε στις χώρες τους και τους παίρνουμε τις δουλειές, παραπονιόμαστε εμείς γιατί θέλουμε ταρίφα. Κουτόφραγκοι. Προτείνω, να οργανώσουν όσοι θέλουν τις ελάχιστες, συλαλλητήριο συμπαράστασης στους μηχανικούς της Σαουδικής Αραβίας και να προτείνουν τον επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων. Έξω οι ξένοι από τη Σ.Α., ζήτω η κατοχύρωση των Αράβων μηχανικών.
  10. @georgor Δεν είναι ελεύθερη αγορά αυτό. Ελεύθερη είναι, οταν δε χρειάζεται να πληρώνω τον κάθε νταβατζή, που μπαστακώνεται πάνω από το κεφάλι μου με κάποιο νόμο και δε μου προσφέρει τίποτα σε αντάλλαγμα. Γιατί να πληρώνουν όσοι είναι τεχνολογικής εκπαίδευσης εισφορές σε ταμείο που δεν είναι δικό τους; Γιατί να πληρώνω εγώ το ΕΜΠ; Το ήξερες οτι το ΦΕΜ (ο προκαταβλητέος φόρος) ξεκίνησε ως κάτι έκτακτο και τώρα παγιώθηκε; Έτσι και τα πράσινα τέλη. Έτσι και η έκτακτη εισφορά στους φορολογούμενους. Έτσι και το έκτακτο τέλος ακινήτων. Όλα αυτά εφάπαξ εισφορές είναι, που όχι μόνο δεν ξέρω που πηγαίνουν (ξέρω δηλαδή), αλλά είναι εφάπαξ πέρυσι, φέτος και του χρόνου. ΕΦΑΠΑΞ όμως, εμένα στο σχολείο με έμαθαν οτι θα πει μια φορά, όχι μία φορά όποτε θέλουν.
  11. Δεν αρκεί να το λέμε, οτι θέλουμε να καταργηθούν οι κρατήσεις με βάση τις νόμιμες (ελάχιστες). Πρέπει και να κάνουμε κάτι. Ρίξτε καμια ιδέα. Βαρέθηκα να πληρώνω όλες μου τις αμοιβές σε φόρους, κρατήσεις, ΦΠΑ, εισφορές και έξοδα για συνεχείς επισκέψεις στην πολεοδομία. Έλεος, δεν αξίζει να δουλεύεις πια.
  12. Συγγνώμη, μάλλον δεν το έθεσα σωστά. Θέλω να μάθω αν την αμοιβή του τοπογραφικού την περνάμε απο το σύστημα αμοιβών.
  13. Τελικά συνάδελφοι, όσων αφορά την αμοιβή του τοπογραφικού που συνοδεύει τη βεβαίωση ακινήτων εντός σχεδίου έχουμε καταλήξει πώς τιμολογούμε; Μιλάω για την αμοιβή του τοπογραφικού μόνο και όχι της βεβαίωσης. Για τη βεβαίωση μόνο ΑΠΥ και συμφωνητικό για να είμαστε και κατοχυρωμένοι απ΄ 'ο,τι έχω καταλάβει από τα προηγούμενα posts. Αλλά για το τοπογραφικό; Πώς το χειριζόμαστε;
  14. Ο α/α αμοιβών από που προκύπτει; Υποτίθεται πως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να περνάμε την αμοιβή από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.