Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΧΩΡΟΤΕΧΝΟ

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΧΩΡΟΤΕΧΝΟ

  1. Εφονσον δεν υπαρχει υποχρεωση καταθεση αμοιβης ..τοτε δεν πρεπει να υπαρχει και κωδικός πληρωμης.. Επισης τι νοημα θα εχει να υπολογιζεται η αμοιβη μεσω του ΤΕΕ ? ..
  2. Συναδελφε σχετικα με το ερωτημα σου απλα θα καταθεσω την αποψιν μου.Η νομοθεσια προβλεπει σε περιπτωση μεσοτοιχοιων η εν γενει ομορων ιδιοκτησιων [οικοδομων] που ευρισκονται εν επαφη με νεοανεγειρομενη οικοδομη Πρεπει οι υπευθυνοι της νεας οικοδομης να λαμβανουν τα απαραιτητα μετρα ασφαλειας συμφωνα με τους κανονες της τεχνης και επιστημης ετσι ωστε να μην βλαπτονται τα ομορα....Η υπευθυνοτητα αφορα τον ιδιοκτητη,εργολαβο και επιβλεποντα μηχανικο .Ολοι υπευθυνοι και ο εργολαβος ισως περισοτερο αν δεν εκτελεσει της οδηγιες[γραπτες θα ελεγα] του επιβλεποντος. Στα πλαισια των μετρων ασφαλειας κατα την κριση του επιβλεποντος προφανως ειναι ολα αυτα που αναφερεις οτι εκανες. Τα περι πασαλων και διαφορων αλλων μετρων χωρις να εχει ο πραγματογνωμονας τα στοιχεια ,εδαφος ποιτητα,ξυλοτυποι αυτοψια για να κριθει το ειδος της επεμβασης,το ειδος θεμελειωσης της ομορης πλινθοκτιστης οικοδομης[αποκαλυψεις κλπ] το ειδος της κατασκευης ,θεωρω οτι ειναι περα για περα συμπερασματα αυθαιρετα και αντιεπιστιμονικα..για να μην αποκαλεσω τον συναδελφο του ΤΕΕ ασχετο... επιφυλασομενος για την ελειψη πληρης εικονας. Πρεπει να γνωριζουμε οτι τα καλυτερα μετρα προστασιας και αντιστηριξεις αν παρεις λογω του μεγεθους της νεας οικοδομης[φορτια] δημιουργουνται διαφορικες καθιζησεις του εδαφους στην επαφη με το παλιο κτιριο. Κατα την γνωμη μου ρηγματωσεις σε τετοιου ειδους κατασκευες [τοιχοδομες κλπ] λογω της ψαθυροτητος που παρουσιαζουν [μικρη δυνατοτητα παραμορφωσεων] του τροπου κατασκευης τους και κυριως της θεμελειωσης τους ,ειναι αναποφεκτες. Για να μην υπηρχαν θα πρεπε παραληλα να γινει ενισχυση των τοιχοποιων ισως με εκτοξευμενο ,ενισχυση και υποθεμελειωση τους κλπ .Αυτο ομως δεν προβλεπετε απο την νομοθεσια .Μετρα αντιστηριξεις και προστασιας λεει και οχι επεμβασης και ενισχυσεις των ομορων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.