Μετάβαση στο περιεχόμενο

t0my

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

t0my's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να υπολογίσω - μετατρέψω τα 27m/s σε kN/m^2 για να βρω την δύναμη στα πλαίσια; Ευχαριστώ!
  2. Ο πελάτης προσπαθεί να νομιμοποιήσει αυτή την κατασκευή αυτές τις μέρες στην πολεοδομία και απλά χρειάζεται να του πω πως να το χαρακτηρίσει για να μπορέσουμε μετά να εγκαταστήσουμε το φ/β σύστημα. Μέχρι στιγμή πάντως η κατασκευή του είναι παράνομη και εγώ δεν αναλαμβάνω τίποτα...
  3. Καλημέρα και από εμένα, έχω έναν ενδιαφερόμενο πελάτη ο οποίος έχει κλείσει με μια κατασκευή τον χώρο γύρο από την απόληξη του κλιμακοστασίου και έχει φτιάξει κάτι σαν σκέπαστρο. Προσπαθώ να καταλάβω πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η κατασκευή για να μπορέσει να νομιμοποιηθεί και να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε φωτοβολταικά επάνω της. Πιο συγκεκριμένα έχει χρησιμοποιήσει πάνελ πολυουρεθάνης και έχει φτιάξει έναν μεταλλικό σκελετό και τα έχει τοποθετήσει. Ευχαριστώ εξ αρχής.
  4. Την λύση του στατικού την έχω σκεφτεί και προφανώς είναι η πιο σωστή. Όμως εγώ χρειάζομαι ένα εργαλείο, κάτι σαν ένα φύλλο excel με το οποίο να βάζω τις βασικές διαστάσεις του τραπεζιού, το πλήθος των πλαισίων και την φόρτιση (βλ. ταχύτητα ανέμου και βάρος πλαισίων) και να παίρνω άμεσα τα φορτία στα πόδια και απο εκεί να κάνω επιλογή των στριφωνιών. Η λύση της συνεργασίας με κάποιον στατικό απαιτεί κάθε φορά μοντέλα από την αρχή και λεπτομέρεια στους υπολογισμούς που δεν μου είναι απαραίτητα.
  5. Χρειάζομαι να βρω τις δυνάμεις που ασκούνται στις φλάντζες των ποδαρικών για να επιλέξω το μέγεθως των στριφωνιών ή των ντιζών. Με κάποιους κατασκευαστές που έχω μιλήσει μου είπαν ότι απλά προτείνουν το Μ12 που είναι και το μεγαλύτερο νούμερο και είναι ήσυχοι. Ε, αυτό δεν μου φτάνει.
  6. Γειά χαρά, Χρειάζομαι την βοήθειά σας για τον τρόπο υπολογισμόυ της στερέωσης των βάσεων σε μία ταράτσα. Ουσιαστικά χρειάζομαι βοήθεια στον τρόπο επιλογής των υλικών στερέωσης (ντίζες, στριφώνια κλπ...) Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  7. Ωραία βρήκα και διάβασα πως ορίζεται το ιδεατό στερεό ενός κτηρίου, αλλά τώρα μου γεννάται η εξής ερώτηση, αν το κτήριο είναι σε γωνία τότε ο κανόνας του ιδεατού στερεού πρέπει να εφαρμοστεί και στις δύο πλευρές ;
  8. Καλημέρα και από εμένα θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις: Το ύψος που μπορεί να φτάσει μια κατασκευή με φωτοβολταίκά σε μια ταράτσα πιο είναι; Δηλαδή αν βάλω δύο σειρές πλαισίων κατακόρυφα με 25 - 30 μοίρες φτάνω στα 1,65 μ αυτό επιτρέπεται; Που μπορώ να βρώ αυτές τις οδηγίες; Ισχύει ότι πλέον και στις ταράτσες πρέπει να αφήνουμε μισό μέτρο αντί για ένα; Ευχαριστώ
  9. Καλησπέρα από εμένα, συνεχίζω αυτό το θέμα γιατί χρειάζομαι ένα τυπικό κόστος για περίφραξη με τοιχίο 0,30 μ και συρματόπλεγμα 1,7 μ . Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.