Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsouvi

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsouvi

  1. Προσφατα ανανεωσα το πτυχιο μου στις κατηγοριες ΟΔΟ, ΥΔΡ και ΟΙΚ απο Β' σε Γ' με χρηση πλεοναζουσας στη διετια. Να μοιραστω και εγω λοιπον την προσφατη εμπειρια μου. Το ΜΕΚ Β' στις παραπανω κατηγοριες το εβγαλα πριν 2 χρονια (στην πενταετια απο τη ληψη αδειας ασκησεως). Κατα την εκδοση ΜΕΚ Β' κατεθεσα εμπειρια 400.000 σε καθε μια απο τις παραπανω κατηγοριες ωστε να μπορω να κανω χρηση της ρυθμισης περι πλεοναζουσας εμπειριας στη διετια. Υστερα απο προσφατη επικοινωνια με το τμημα Δ15 μου ειπαν τα εξης: - για εκδοση ΜΕΚ Β' εμπειρια 90.000-100.000 σε καθε κατηγορια που ζητειται εγγραφη; - για εκδοση ΜΕΚ Γ' εμπειρια 250.000-300.000 σε καθε κατηγορια που ζητειται αναβαθμιση μοιρασμενη σε εργασιες διαρκειας τουλαχιστον 1 ετους (οι εργασιες να εχουν γινει σε διαρκεια κατ' ελαχιστο ενος ετους συμφωνα με το πιστοποιητικο εμπειριας); - για εκδοση ΜΕΚ Γ' υστερα απο 2 χρονια στον ΜΕΚ Β' θα πρεπει κατα την αρχικη αιτηση (για εγγραφη ή αναβαθμιση στο Β') να εχεις αθροιστικα τα παραπανω 2 ποσα, που σημαινει εμπειρια: 340.000-400.000. Βεβαια οσο περισσοτερη εμπειρια τοσο καλυτερα. Εαν υπαρχει επιπλεον εμπειρια που αποκταται κατα τη διαρκεια της διετιας καλο ειναι να σταλει στο ΜΕΚ αν και τυπικα δεν απαιτειται. Λαμβανεται ομως θετικα στην κριση της επιτροπης ΜΕΚ. Το σημαντικο ειναι κατα την εγγραφη στη Β' να εχεις εμπειρια που να υπερκαλυπτει Β' και Γ' μαζι, δηλαδη γυρω στις 400.000 ευρω (πιστοποιημενη σε διαρκεια μεγαλυτερη του ενος ετους). Επισης παρατηρησα οτι οι επιτροπες σχεδιαζουν σχετικα συχνα τελευταια. Εγω εκανα αιτηση για αναβαθμιση με χρηση πλεοναζουσας στις 26 Μαιου και η αναβαθμιση εγινε 4 Ιουνιου (χρονος ρεκορ!).
  2. Δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο. ΜΕΚ και ΜΕΕΠ ειναι ξεχωριστα πραγματα. Εσυ κανε κανονικα τις αναβαθμισεις που μπορεις. Αν η εταιρεια θελησει να αναβαθμισει το ΜΕΕΠ της καποια στιγμη στο μελλον θα δει τι κατηγοριες εχεις και θα ζητησει τις αναβαθμισεις που θελει (μπορει να μεινει και 1ης αν θελει φυσικα, ας εχεις εσυ Γ σε καποιες κατηγοριες τοτε).
  3. Αν και τα δύο πτυχία ΜΕΚ στελεχωνουν το ΜΕΕΠ σου μπορεις να γράψεις την εμπειρία όπως θέλεις. Εγώ το εχω κάνει παρα πολλές φορές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν για παράδειγμα πήρες έργο 300.000, μπορείς να γράψεις στο ένα ΜΕΚ 300.000 και στο άλλο τίποτα. Το πόσο δούλεψε το κάθε ΜΕΚ στο έργο δε μπορεί κανείς να το πιστοποιήσει έτσι κι αλλιώς. Το έργο το παίρνεις στο ΜΕΕΠ σου και την εμπείρία την γράφεις στο ΜΕΚ που έχει ανάγκη την αναβάθμιση. Ελπίζω να βοήθησα...
  4. Paul_mix η διακήρυξη δε ζητάει ΤΠΕΔΕ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. είναι γνωστή εδώ και πάρα πολύ καιρό επίσης. Όμως μας έχουν βγάλει την πίστη στο ΤΠΕΔΕ (και στο ΤΣΜΕΔΕ) τον τελευταίο χρόνο. Το ρωτάω αυτό για δύο λόγους: 1) γιατί στο ΤΠΕΔΕ κανένας δε θα σου πει τι ισχύει αλλά θα σε μπερδέψουν περισσότερο (άσε που κάνουν τους χαζούς και τους ανήξερους όταν ρωτάς κάτι τέτοια) και 2) γιατί εάν κάποιος νεός μηχανικος που στελεχώνει πτυχίο ΜΕΕΠ θέλει να διαγραφεί από το ΤΠΕΔΕ και χρωστάει κάποια χρόνια μαζεμένα δε μπορεί να πάρει ενημερότητα ούτε ο ίδιος (σαφώς) αλλά ούτε και το πτυχίο (που στελεχώνεται απο παλιούς και νέους) γιατί ζητούν να δουν και το ΜΕΕΠ για να δώσουν ενημερότητα στην εταιρεία. Εάν δεν απαιτείται ενημερότητα ΤΠΕΔΕ για τους νέους (ανεξάρτητα από το εάν είναι ή οχι ασφαλισμένοι, έχουν ή δεν έχουν πληρώσει, θέλουν ή δε θέλουν να διαγραφούν κτλ.) τότε μπορώ να ζητήσω μια ατομική ασφαλιστική ενημερότητα στο ΤΠΕΔΕ για τα παλια στελέχη μόνο χωρίς να ζητήσω για την εταιρεία. Ατομική είναι υποχρεωμένοι να δώσουν είτε τους αρέσει είτε όχι. Οπως καταλαβαίνεις τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν η εταιρεία στελεχώνεται απο παλιά και νέα στελέχη. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Είναι πολύ πιο ξεκάθαρες από αυτές που θα σου δώσουν στο ταμείο.
  5. Ρε παιδιά τι γίνεται εδω? Το τρίτο σκέλος της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. λέει ξεκάθαρα ότι ακόμη και στην περίπτωση που επιλέγεις να ασφαλιστείς προαιρετικά στο ΤΠΕΔΕ δε χρειάζεται να προσκομίσεις ασφαλιστική ενημερότητα ΤΠΕΔΕ για συμμετοχή στις δημοπρασίες. Η τελευταία απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ στο 1ο σκέλος λέει ότι αν εισαι ασφαλισμένος έστω και προαιρετικά στο ΤΠΕΔΕ υποχρεούσαι να προσκομίζεις ασφαλιστική ενημερότητα ΤΠΕΔΕ στους διαγωνισμούς. Ας με βοηθήσει κάποιος γιατί μάλλον δε καταλαβαίνω κάτι σωστά εδω... Τελικά τι υπερισχύει η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. ή η απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ ?
  6. Β σε πρασινο αρκει για 1ης ΜΕΕΠ και σε αυτη την κατηγορια. Προσεξε ομως το εξης: αν ο φιλος αρχιτεκτονας (η' δασολογος) εχει ΜΕΚ Α στο πρασινο δε θα αναβαθμιστει σε Α2 αλλα θα μεινει Α1. Απο Β και πανω συμπαρασυρονται οι κατηγοριες προς τα πανω απο τη βασικη.
  7. Λοιπόν εχουμε και λέμε: Εαν ο φιλος ειναι ΠΜ και εχει τις κατηγοριες που λες σε ΜΕΕΠ λογικά εχει: Β σε ΥΔΡ και ΟΔΟ και Α στις υπολοιπες τρεις κατηγοριες. Αρα με τα τρία πτυχία μαζί που αναφέρεις και ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ή Η/Μ ως βασικη κατηγορια μπορείς να ζητήσεις: ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ: Γ+Α = Γ --> 1ης (βασική κατηγορία) ΟΔΟΠΟΙΙΑ: Β+Β = Γ --> 1ης ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ: Β+Β=Γ --> 1ης ΛΙΜΕΝΙΚΑ: Α+Α=Β --> 1ης (παρασύρεται απο τη βασική σου που ειναι πρώτης) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ: Α+Α=Β -> 1ης (παρασύρεται απο τη βασική προς τα πάνω για τον ίδιο λόγο) Η/Μ: Γ-->1ης Είτε Η/Μ διαλέξεις ως βασική είτε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ τα τρια πτυχία μαζι μπορείτε να ζητήσετε 1ης γενικό σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες. Ελπίζω να βοήθησα. Αν έκανα κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Υποθέτω ότι οι φίλοι σου θα σταματήσουν τα δικά τους ΜΕΕΠ και θα βγάλετε καινούριο εταιρικό γιατί αν φτιαξεις δικό σου και κατεβαίνετε μαζι σε δημοπρασίες ως κοινοπραξία με αναβάθμιση αλλάζουν τα πράγματα.
  8. Ευχαριστώ φίλε, ξεκαθάρισανε κάπως τα πράγματα. Το πρόβλημα στην περιπτωσή μου έγκειται στο γεγονός ότι ο διαχειριστής της εταιρείας έιναι μηχανικός από ΤΕΙ και δεν είναι γραμμένος στο ΤΕΕ ως εργολήπτης. Να σου πω την αλήθεια εφόσον δεν απαιτείται στις δημοπρασίες βεβαίωση εταιρική από ΤΕΕ δεν είναι καν υποχρεωμένος να γραφτεί ο άνθρωπος. Σε επικοινωνία μου με το μητρώο του ΤΕΕ μου είπανε ότι για να μπορώ εγώ να βγάλω ατομική βεβαίωση ως εργολήπτης, η εταιρεία της όποίας ειμαι στέλεχος πρέπει να γραφτεί στο ΤΕΕ και να πληρώσει συνδρομές απο ημερομηνία συστάσεως. Επειδή όμως η ημερομηνία συστάσεως της εταιρείας είναι πολύ παλιά, πληρώνεις μόνο τα τελευταία 6 χρόνια που για την συγκεκριμένη τάξη της εταιρείας σημαίνει 6x100=600 ευρώ. Μόλις το άκουσα έπαθα σοκ δεδομένου ότι στους καιρούς που ζούμε τα λεφτά δε βρίσκονται και τόσο εύκολα. Αποφάσισα λοιπόν το εξής: Εφόσον βεβαίωση από το ΤΕΕ δεν απαιτείται στις δημοπρασίες (ούτε ατομική για τα στελέχη μέλη του ΤΕΕ αλλά ούτε και εταιρική) δεν χρειάζεται να γίνει καμιά αλλαγή στην καταστασή μου. Εγώ προσωπικά δεν είδα πουθενά σε διακήρυξη δημοπρασίας να ζητείται τέτοια βεβαίωση και διορθώστε με αν κάνω λάθος... Η εταιρεία είναι γραμμένη στην ΠΕΣΕΔΕ πληρώνει συνδρομές για όλα τα μέλη εκεί και είναι ταμειακά ενήμερη. Στις δημοπρασίες μόνο βεβαίωση από εργοληπτικές ενώσεις απαιτείται εφόσον είσαι γραμμένος σε αυτές (αλλιώς ούτε αυτη χρειάζεται). Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση...
  9. Καθήστε ρε παιδιά γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι εδώ πέρα... Με το που στελεχώσω εταιρεία με το ΜΕΚ μου θα πρέπει να ενημερώσω το ΤΕΕ για να εγγραφώ ως εργολήπτης? Τι διαφορά έχει αφού σε δημοπρασίες δε χρειάζεται η βεβαίωση απο το ΤΕΕ ετσι δεν είπαμε?
  10. Παιδιά καλησπέρα, Είμαι κάτοικος Ολλανδίας τα τελευταία 7 χρόνια. Τυχαία έπεσε το μάτι μου στο παρόν ποστ για τη γέφυρα και επείδη τυχαίνει να γνωρίζω τα πράγματα από μέσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για το εξής: Η γέφυρα είναι πραγματικά πολυ ωραία αλλά έχει τεθεί εδώ και καιρό εκτός λειτουργίας διότι πάσχει στατικά. Έχει σημανικό πρόβλημα ταλαντώσεων λόγω ανέμου και άλλων φορτίσεων. Έγινε λάθος υπολογισμός των ιδιοσυχνοτήτων και των ιδιομορφών ταλάντωσης και υπερεκτίμηση της δυσκαμψίας απ' ότι θυμάμαι. Έτσι ενώ περιμένανε να μην είναι ευαίσθητη στις συχνότητες διέγερσης από τα φορτία σχεδιασμού ξαφνικά άρχισε να ταλαντώνεται σημαντικά. Νομίζω ότι είναι ακόμη εκτός λειτουργίας. Θα πρέπει ή να αφαιρέσουν μάζα ή να βάλουν κάμποσα καλώδια ακόμη να αυξήσουν τη δυσκαμψία. Γενικά πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα... Κατά τα άλλα είναι ωραίο αξιοθέατο! Καλό βράδυ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.