Μετάβαση στο περιεχόμενο

PVinvest

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλησπερα σας ! Τον επόμενο μηνα σκοπευουμε να προβουμε σε προμηθεια και εγκατασταση ενός παρκου με Φ/Β ισχυος 100KW στην ευρυτερη περιοχη της Καλαματας. Σκοπευουμε να χρησιμοποιησουμε για inverter 6 SMA 17000 Η επιλογη αυτή έγινε με βάση δυο μικρότερα πάρκα που εχουμε εγκαταστησει, των 20KW και εκει η απόδοση ήταν πέρα των προσδοκιών (30.000KWh για το προηγούμενο ετος) το οποίο το πετύχαμε με χρήση 3ων inverter SMA 7000TL. Θα ήθελα να ρωτήσω εαν καποιος κυριος/κυρία έχει δεδομενα ή πληροφοριες(εστω κ λιγων μηνων) από τη χρήση των συγκεκριμένων inverter, SMA 17000. Οποιεσδήποτε πληροφοριες θα τις εκτιμουσα ιδιαιτερα, αντιλαμβάνεσθε πως μετά την προμήθεια... αλλαγες δεν γινονται. Εαν καποιο μελος δεν θελει να εκθεση δημοσια την άποψή του θα τον παρακαλοσα να μου στειλει ενα ΠΜ. Είναι τόσο αποδοτικοί οσο και αλλες σειρές..? ευχαριστω εκ των πρωτερων, Θοδωρης.
  2. καλησπερα ! Εχω πάρει εξαίρεση απο ΡΑΕ (για 100αρα), εχω παει αναπτυξιακο (και περιμενω..) και ακομα δεν εχω παει πολεοδομία... Μονο για Χρηση Γης εχω παει, που μου ζητήθηκε για τα περιβαλλοντικά. Σιγα-σιγα θα ξεκινησω κ για την Αδεια Εργασιων Μικρης Κλιμακας,να ειμαι ετοιμος μολις ξεμπερδεψω απ τον αναπτυξιακο. Οχι ομως οτι ειναι απαραιτητο να γινει τωρα. ΔΕΗ για Ορους πηγα πριν την καταθεση Αιτησης στον Αναπτυξιακό, εκει μου ζητηθηκαν για πρωτη φορα. Εχεις κάποιος διαφορετική εμπειρία? καθε μερα τα αλλαζουν... Δημητρη, αν ΔΕΝ πας αναπτυξιακο νομιζω γινεται. Και να εχεις δηλωσει "σταθερα" στη ΡΑΕ, παλι γινεται να βαλεις κινητα, χρειαζεται ομως μια (ευκολη διαδικασια μου ειπαν..) ενημερωση στη ΡΑΕ. Το τί μηχανηματα (σταθερα- trackers) θα χρησιμοποιησεις πρεπει να δηλωθει α)ΡΑΕ β)ΔΕΗ γ)Πολεοδομια.
  3. Δεν ξερω,αλλα ακουγεται μπερδεμα εαν θελεις να το ενταξεις στον αναπτυξιακο. Απ τη ΔΕΗ δεν νομιζω να εχεις προβλημα ΑΡΚΕΙ να ακολουθησεις (για τυπικους λογους) τη διαδικασια δυο φορες (οροι συνδεσης κτλ)
  4. Αστα να πανε... Αυτο με τις σκιασεις ειναι ενα θεμα... εχω μερικα πανελα που θα μου σκιαζονται καμια ωρα με την ανατολη... και καποια αλλα που θα μου σκιαζονται καμια ωρα στη δυση.. (ανατολικα κ δυτικα τα διπλανα γηπεδα εχουν δεντρα).
  5. TO χαρτι (προσφορα κ οροι συνδεσης) της ΔΕΗ θα σου χρειαστει οπωσδηποτε στον (κατα τα παλια..) αναπτυξιακο πρωτη φορα. Πολαιοδομια πας στο τελος, για κανεις συμβολαιο με ΔΕΣΜΗΕ κ συνδεση με ΔΕΗ. ΟΜΩΣ, στη ΡΑΕ εχεις δηλωσει τι πανελα θα βαλεις (σταθερα - κινητα), κ μια εταιρια (τυπικο αυτο). Επισης πρεπει να το αναφερεις κ στο φακελο για τον αναπτυξιακο.
  6. Γνωριζει κανεις εαν τα SMA SMC 7000TL ειναι multi-tracker..? σκοπευω να τα χρησιμοποιησω σε μια 20αρα που βαζω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.