Μετάβαση στο περιεχόμενο

chris1977

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chris1977

  1. Θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης από κατοικία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το όμορο κτίσμα έχει ρυμοτομηθεί αλλά δεν έχει απαλλοτριωθεί και λειτουργεί κανονικά ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (δεν γνωρίζω αν διαθέτει άδεια). Κατά τον έλεγχο του τοπογραφικού μου είπαν ότι απαιτείται να περάσω και από το τμήμα απαλλοτρίωσης γιατί υπάρχει τμήμα για προσκύρωση που πρέπει να τακτοποιηθεί. Επειδή εγώ αλλαγή χρήσης θέλω να κάνω και όχι να βγάλω νέα οικοδομική άδεια μήπως υπάρχει κάτι που να με καλύπτει ώστε να μην χρειαστεί να περάσω από το τμήμα απαλλοτρίωσης?
  2. Η σύνταξη του αναλυτικού προυπολογισμού με ποιές τιμές πρέπει να γίνει για την άδεια στην πολεοδομία. Στον ΤΟΕ περιλαμβάνεται τετοιου είδους αντιστήριξη. Στις τιμές για αναλυτικό σύμφωνα με την πολεοδομία δεν βρίσκω στην λίστα τιμές για τους πασσάλους και τα αγκύρια.
  3. Σε κτίριο κατοικιών με ισόγειο, 4 ορόφους και 3 υπόγεια (6 θέσεις parking ανά όροφο με ανελκυστήρα αυτοκινήτων) απαιτείται δεύτερη έξοδος διαφυγής απο τα υπόγεια. Επίσης απαιτείται lobby πριν από το κλιμακοστάσιο για τα υπόγεια? Ευχαριστώ.
  4. Σύμφωνα με πιο άρθρο του ΓΟΚ ή του Κτιριοδομικού επιβάλλεται πλατύσκαλο σε περίπτωση γραφείων? Συμφωνα με αυτά που διαβάζω στον Κτιριοδομικό η χρήση δεν έχει σχέση με το ενδιάμεσο πλατύσκαλο.
  5. Σύμφωνα με τον ΓΟΚ τα υποστηλώματα της στοάς πρέπει να κατασκευάζονται κατα μήκος της οικοδομικής γραμμής. Σε γωνιακό οικόπεδο που έχει στοά μόνο από την μια πλευρά επιτρέπεται το γωνιακό υποστήλωμα να μην βρίσκεται στην άκρη της στοάς όπως φαίνεται στο σχήμα. http://img72.imageshack.us/my.php?image=001nz1.jpg
  6. Κατά την διάρκεια ελέγχου των αρχιτεκτονικών παρουσιάστηκε θέμα με την σκάλα την οποία έχω προβλέψει για το κτίριο. Το κτιριό μου αποτελείται απο 3 υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους. Στο ισόγειο καταστήματα, 1ος γραφεία και λοιποί όροφοι κατοικίες. Η σκάλα που έχω προβλέψει είναι σχήματος Π χωρίς πλατύσκαλα στις δύο γωνίες. Εχω την δυνατότητα να μην έχω πλατύσκαλα στις σκάλες (σφηνοειδής σκάλες), αφου κατα το μεγαλύτερο ποσοστό το κτιριό μου είναι κτίριο κατοικιών? Λόγω της υπαρξης 3 υπογείων, για τα υπόγεια έχει προβλεφθεί και πρόσθετη σκάλα (έξοδος κινδύνου). Η σκάλα κινδύνου των υπογείων εκτός από το ότι πρέπει να είναι "κλειστή" πρέπει να έχει και πλατύσκαλα(ή μπορει να γίνει σφηνοειδής)?
  7. Οι όροι δόμησης της περιοχής μου επιβάλουν να έχω μέγιστο πρόσωπο κτιρίου 14μ και ελάχιστο βάθος εσοχής 3μ. Σε περίπτωση που το κτίριο έιναι τοποθετημένο περισσοτερο από 3μ εσωτερικά της ΟΓ και ΡΓ και το ιδεατο στερεό μου το επιτρέπει μπορεί αυτό να έχει πρόσωπο περισσότερο από 14μ?
  8. Σε περίπτωση που υπάρχει διάταξη που επιβάλλει την κατασκευή της παρόδιας στοάς με υποστηλώματα, μπορούν αυτά να είναι μη φέροντα στοιχεία (αρχιτεκτονικα) ώστε η στοά να μην μετρήσει στην κάλυψη? (δεν συνεχίζει κτίριο πάνω απο την στοά, δηλαδη η στοά να είναι πρόβολος)
  9. Σχεδιάζω κτίριο σε μακρόστενο οικόπεδο με προβλεπόμενες, συμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο, στοές στις δύο πλευρές. Στο σχεδιασμό μου έχω προβλέψει στοά που συμπεριλαμβάνεται στην κάλυψη από την μία πλευρά (κτίριο δηλαδη πάνω από την στοά) και πρόβολο για να καλύψω την άλλη που δεν προσμετράται στην κάλυψη δίοτι δεν έχει κτίριο από πάνω της. Είναι αυτό σύμφωνο με τον ΓΟΚ ή θα πρέπει και οι δύο στοές να συμπεριληφθούν στην κάλυψη δηλαδη να έχουν κτίριο από πάνω. Ο πρόβολος για την κάλυψη της στοάς είναι απαραίτητος?
  10. Η υποχρεωτική στοά στο ισόγειο στο κέντρο της Αθήνας προσμετράται στο ποσοστό των υμιυπαίθριων χώρων?
  11. Υπάρχει περιορισμός στην επιφάνεια του υπογείου εκτός περιγράμματος κάλυψης για χώρους στάθμευσης και χώρους κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Η επέκταση αφορά στον ακάλυπτο του οικοπέδου και όχι στην πρασιά. Το οικόπεδο είναι στους Θρακομακεδόνες.
  12. Όταν λέτε ότι ελέγχεται τις ιδιοπεριόδους της δυναμικής ανάλυσης τι ακριβώς εννοείται. πχ. για μια οικοδομή 4 ορόφων (μαζι με το ισόγειο) ποσο πρέπει να είναι η ιδιοπερίοδος εμπειρικά?
  13. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν καταλαβαίνω όμως πιος από τους δυο (τμημα απολλοτριώσεων ή τμήμα τοπογραφικού) είναι αυτός που έχει την δυνατότητα λήψης απόφασης γύρω από το θέμα. Επίσης στο οικόπεδο που μου δηλώνουν ότι πλέον δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο μέχρι την κύρωση της διαπλάτυνσης υπάρχει κτίσμα(7οροφο πολυκατοικία). Δηλαδή σύμφωνα με την εμπειρία σας μπορώ να βγάλω άδεια? Την αρτιοτητα του σύμφωνα με τον τοπογράφο την χάνει λόγω του ότι δεν έχει κυρωθεί η πράξη διαπλάτυνσης της οδου, που προσκυρώνει στο συγκεκριμένο οικόπεδο καποια τετραγωνικά
  14. Θα ήθελα την συμβουλή σας στο πρόβλημα που έχω και αναλύω στην συνέχεια. Έχω στην κατοχή μου οικόπεδο το οποίο έχει πρόσωπο σε τρείς πλευρές από τις οποίες η μία είναι ρυμοτομούμενη (διαπλάτυνση της οδού). Η πράξη εφαρμογής της ρυμοτόμησης δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αρχικά στην πολεοδομία μου είπαν ότι αρκεί μια κατάθεση φακέλου για εφαρμογή της πράξεως, που θα συμπεριλαμβάνει συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης του ρυμοτομούμενου κομματιού του οικοπέδου μου. Αφού κατέθεσα στην πολεοδομία τον φάκελο και κατά την αποτύπωση στο τοπογραφικό της νέας ρυμοτομικής γραμμής του οικοπέδου παρουσιάστηκε πρόβλημα. Οι τοπογράφοι της πολεοδομίας μου είπαν ότι στο όμορο οικόπεδο (υπάρχουσα παλαιά πολυκατοικία) προσκυρώνονται λίγα τετραγωνικά εκτός από αυτά που ρημοτομούνται. Το γεγονός αυτό καθιστά το όμορο οικόπεδο μη άρτιο και οικοδομήσιμο μέχρι την κύρωση της πράξεως από τον νομάρχη. Επομένως για το δικό μου οικόπεδο δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια διότι δεν έχει όμορα οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα. Μου είπαν ότι για να εκδοθεί άδεια θα πρέπει να κυρωθεί πρώτα η πράξη από τον νομάρχη. Το τμήμα απαλλοτριώσεων βέβαια διαφωνεί με αυτό και υποστηρίζει ότι μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση αδείας διότι η προσκύρωση που αφορά το όμορο οικόπεδο δεν με επηρεάζει. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.
  15. Ευχαριστώ. Γνωρίζω το αρθρο του ΓΟΚ. Απλά δεν γνωρίζω αν τα 2μ στέγης προσθέτονται στο μέγιστο ύψος. Δηλαδη αφού θα έχω στέγη 2μ το κτίριό μου θα είναι 7,5μ ή 9,5μ για τον συντελεστή όγκου?
  16. Ο συντελεστής όγκου για κτίριο με μέγιστο υψος 7,5μ + 2μ στέγη είναι 4,5*ΣΔ ή 5*ΣΔ.
  17. Το οικόπεδο το οποίο μελέτω είναι στο κέντρο της Αθήνας και έχει μέγιστο ύψος 17μ. Η οικοδομική και Ρυμοτομική Γραμμή συμπίπτουν. Το Κτίριο θα ανεγερθεί στο όριο της ρυμορομικής γραμμής. Η υψομετρική διαφορά που παρουσιάζεται είναι 1,10μ. Ο δρόμος έχει επίσης την ίδια κλίση. Το στάθμη του δαπέδου του ισογείου βρίσκεται στο μέσο αυτής της υψομετρικής διαφοράς δηλαδη στο 0,55μ. 1. Σύμφωνα με τον ΓΟΚ Αρθρο 9 παρ.7, "Το μέγιστο ύψος του κτιρίου σε κάθε σημείο των όψεών του μετριέται από την οριστική στάθμη του εδάφους". 2. Επίσης σύμφωνα με τον ΓΟΚ στην Κωδικοποίησή του, στο Αρθρο 17 στο σχήμα 17-1 παρουσιάζεται ότι το μέγιστο ύψος του κτιρίου μετράτε απο το διαμορφωμένο έδαφος. (το σχήμα είναι σχετικά ασαφές γιατι δεν τονίζει αν στην πίσω μερια του κτιρίου υπάρχει δρόμος). Στην περιπτωσή μου το μέγιστο ύψος κτιρίου θα μετριθεί απο το 0 απο το 0,55μ ή από το 1,10μ? Σύμφωνα με το 1. θα πρέπει να το λάβω στο 0. Σύμφωνα με το 2. θα πρέπει να το λάβω στο 1,10μ. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.