Jump to content

doxaios

Members
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

doxaios's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο; Συγκεκριμένο νόμος που να καταλογίζει ποινικές ευθύνες στον χειριστή; Αυτό ρώτησα. πχ εγώ δεν έχω δίπλωμα χειριστή. Το βρίσκω στο δρόμο μου, το παίρνω και πατάω άνθρωπο. Ευθύνεται ποινικά εκτός από εμένα και ο διπλωματούχος χειριστής;
 2. Δεν γίνεται να μένει κάποιος Αθήνα(να γεννήθηκε, μεγάλωσε, μένει ή όπως αλλιώς θές) χωρίς να είναι ιδιοκτήτης σπιτιού δηλαδή.
 3. Ποιά άλλη λύση υπήρχε? Αν εσύ πχ έμενες στην Αθήνα στο ενοίκιο και σου έλεγαν κάποια στιγμή ότι σε όλη την Αθήνα το ενοίκιο είναι στα 1200€ θα ήταν κατάντια σου που δε βγάζεις τόσα για να μείνεις?
 4. Καταρχάς δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο συμβάν γιαυτό ρωτάω γενικά. Ποιά είναι η χειρότερη περίπτωση βάση νόμου? Φαντάζομαι το χειρότερο είναι παρουσία του, ενώ γνώριζε την έλλειψη διπλώματος και με εντολή δική του??
 5. Μπορεί να μου πεί κάποιος τί ποινικές ευθύνες φέρει ο δηλωμένος διπλωματούχος χειριστής μηχανημάτων έργων μιας εταιρίας σε περίπτωση που προκληθεί ατύχημα ενώ χειρίζεται το μηχάνημα κάποιος τρίτος(όχι διπλωματούχος)??
 6. Πώς το βλέπεις αυτό? Εγώ αν και κατέθεσα όλο το ποσό δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καρτέλα μου. Μπορείς να μου πείς που ακριβώς φαίνεται αν έχουν τραβήξει χρήματα για την εξόφληση του ΕΤΕΑΕΠ?
 7. <<Ψιλοofftopic>> : αντίστοιχο φιρμάνι ΕΤΕΑΕΠ για μισθωτούς για τα έτη αυτά υπάρχει?? Τί συμβαίνει στην περίπτωση μισθωτών. Εγώ ήμουν Ελ.Επαγγελματίας για 2 μήνες το 2017 και πλήρωσα τώρα την εκκαθάριση. Τί γίνεται από εκεί και πέρα που είμαι μισθωτός?
 8. Συγνώμη αυτό τώρα το πρόσεξα. Εμένα όλες οι υποχρεώσεις είναι 120 ευρώ και τις έχουν χωρίσει σε δώσεις των 3,5 ανά μήνα. Δηλαδή δε μπορώ να πληρώσω μία φορά όλο το ποσό και πρέπει κάθε μήνα να δίνω 3,5 ευρώ????
 9. Σε καμμία τράπεζα και με κανέναν τρόπο ακόμα(γκισέ-ebanking) δε γίνεται να πληρωθούν ακόμα.
 10. Εννοείται κανείς δε θα πείσει τον άλλον για κάτι που πιστεύει και όπως καταλαβαίνεις αρκετοί μιλάνε από πρώτο χέρι. Όλες οι απόψεις δεκτές και αυτό είναι το νόημα ενός φόρουμ. Κυρίως εγώ σκέφτομαι νέους μηχανικούς που επειδή μπαίνουν σε μία διαδικασία(σικέ κατ'εμένα) τους δημιουργούνται ελπίδες/όνειρα που όμως δεν είναι υπό νορμάλ συνθήκες(πχ του φίλου από Ολλανδία ή παιδιά που είχα γνωρίσει να δουλεύουν σε υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου κτλ). Δυστυχώς όμως όταν βλέπεις άτομα (μηχανικοί) να έχουν διοριστεί σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες(...) και μετά να διορίζονται στα πετρέλαια(δημόσια υπηρεσία από τη στιγμή που εμπλέκονται σωματεία και πολιτικοί) είναι ότι και να λέμε ακραίο και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Επίσης ανέκδοτη ιστορία σε κουβέντα μέσα στα πετρέλαια να λέει ο ένας και ο άλλος εγώ μπήκα χωρίς βύσμα κτλ κτλ και τελικά ένας να λέει καλά τελικά μόνο εγώ μπήκα με βύσμα και όλοι να λιώνουν στα γέλια, ήταν αξία ανεκτίμητη. Φαντάζομαι το παραπάνω ανέκδοτο γίνεται σε όλες τις μονάδες ανα την Ελλάδα.
 11. Το πώς λειτουργεί το πράγμα στα ελπε είναι γνωστό. Εννοείται χαίρομαι για όποιον έλυσε το πρόβλημα της ζωής του, παρόλα αυτά να μείνει και αυτός στη χαρά του και να μην προκαλεί του στύλ "έβγαλα 19500 μόρια χωρίς να διαβάσω και διάβαζα με πρόγραμμα". Υπάρχουν 2 τρόποι : 1)το σωματείο, 2)πολιτικοί. Αυτό που είχα παρατηρήσει ήταν ότι κάποιες χρονιές το σωματείο έπεφτε στην απέξω(ιδίως τα τελευταία 4 χρόνια) και προχωρούσαν οι πολιτικές προτάσεις, προκαλώντας νεύρα κτλ κτλ. Παραδοσιακά πάντως είναι χωρισμένα με προτεραιότητα στα τέκνα εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται(υποκατηγορία του σωματείου - άλλωστε στις αιτήσεις υπάρχει κουτάκι που αναγράφεις μέχρι και μητρώο εργαζομένου...) ώστε να συνεχιστεί η οικογενειοκρατεία, και μετά με καλή αναλογία σωματείο-πολιτικοί. Όσοι δεν έχουν ιδία άποψη, όταν με το καλό μπούν ας ξαναμπούν στο thread ας γράψουν 2-3 πραγματάκια και ας μήν εξαφανιστούν και ας αναλογιστούν πώς μπήκα;
 12. Γνωρίζει κανείς πόσες ημέρες άδειας γάμου δικαιούται (αν δικαιούται) ένας μισθωτός μηχανικός ιδιωτικού τομέα;
 13. Οι οποίες σύμφωνα με το 2) του sdim είναι ότι αν η εγκατάσταση είναι μικρότερη των 45kW τότε επιτρέπεται να υπάρχει η δεξαμενή πετρελαίου της εγκατάστασης σε ακάλυπτο χώρο της ταράτσας χωρίς κάποιον τοίχο όπως τα λεβητοστάσια ή εννοείτε κάποιους άλλους όρους και προυποθέσεις; Αυτό σχετικά με το μικρότερη των 45kW σε ποιόν κανονισμό μπορώ να το βρώ; Εννοείται ρωτάω και με αφορούν οι γενικές περιπτώσεις και ότι υπάρχουν άπειρες ειδικές περιπτώσεις και ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.