Μετάβαση στο περιεχόμενο

rinio

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

rinio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είσαι σαφέστατος κι ομολογώ πως δεν το γνώριζα ότι δεν αλλάζει!! Ορίζω την κύρια χρήση στο buildingcert και επιμερίζω τις χρήσεις ανά θερμική ζώνη στο πρόγραμμα, σωστά; Επομένως, το δηλώνω εστιατόριο, αφού πρώτα ανατρέξω στον ΤΟΤΕΕ 1 - κεφ. 2 για να τα ξεδιαλύνω στο μυαλό μου...
  2. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας!! Νόμιζα ότι στο αρχικό στάδιο της δήλωσης στο buildingcert δεν έχει και τόση σημασία, ότι μπορώ να το αλλάξω στην πορεία, αλλά επειδή δεν ήμουν σίγουρη και θέλω να το κάνω σωστά δεν το 'χω προχωρήσει ακόμα... Ο χώρος ήταν καφέ/παμπ και θα γίνει ουζερί κανονικό (ας το πω έτσι), επομένως αφού πάω σύμφωνα με τη χρήση για την οποία εκδίδω το ΠΕΑ θα το δηλώσω ως εστιατόριο. Ξεκαθάρισε το μυαλό μου!! Συγγνώμη αν ρωτώ αυτονόητα, αλλά είναι η πρώτη φορά που εκδίδω ΠΕΑ σε χώρο που έχει άλλη χρήση, εκτός της κατοικίας και αγχώθηκα λιγάκι!!
  3. Συνάθροιση κοινού δε βλέπω να υπάρχει σαν επιλογή... Είμαι κάπου μεταξύ Καφενείου και Εστιατορίου νομίζω... Η χρήση είναι πληροφοριακό στοιχείο κι όχι ουσιαστικό φαντάζομαι... Απλά θέλω να είμαι εντάξει με ότι δηλώσω!!
  4. Η αλήθεια είναι πως το γιαπί με έβγαλε από μπελάδες!! Να ρωτήσω κάτι άλλο: Ο χώρος λειτουργούσε σαν καφέ/παμπ και θα λειτουργήσει ως ουζερί. Στο σύστημα του buildingcert τί θα επιλέγατε στη χρήση;
  5. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!! Ήθελα μια επιβεβαίωση για να προχωρήσω!!
  6. Καλησπέρα και πάλι!! Επανέρχομαι με νέες απορίες... Μου ζητήθηκε έκδοση ΠΕΑ για ενοικίαση καταστήματος το οποίο στην άδεια φαίνεται σαν ισόγεια κατοικία, ενώ στην πράξη λειτουργεί ως ισόγειο κατάστημα (μεγαλύτερο από τα τμ που φαίνονται στην άδεια) και υπάρχει και μια εξωτερική σκάλα που οδηγεί σε όροφο ο οποίος είχε μείνει ημιτελής (δεν υπάρχουν ούτε τα κουφώματα) λόγω θανάτου του τότε ιδιοκτήτη. Τα επιπλέον μέτρα του ισογείου, η αλλαγή χρήσης του και τα τετραγωνικά του ορόφου έχουν μπει σε διαδικασία τακτοποίησης με τον 4014 (για τον όροφο δεν υπάρχει διάθεση από τους ιδιοκτήτες να αποπερατωθεί, γι' αυτό δηλώνεται ως βοηθητικός χώρος/αποθήκη). 1. Σαν τετραγωνικά για το ΠΕΑ δηλώνω μόνο τα τετραγωνικά του ισογείου ή πρέπει με κάποιον τρόπο να φανεί και ο όροφος, καθώς είναι μία ιδιοκτησία; 2. Η οροφή του ισογείου κάνω παραδοχή ότι βρίσκεται σε επαφή με τον αέρα, αφού ο όροφος δεν έχει καθόλου κουφώματα, ή το αντιμετωπίζω σαν σε επαφή με ΜΘΧ και το χειρίζομαι όπως ορίζουν οι ΤΟΤΕΕ γι' αυτές τις περιπτώσεις; 3. Σήμερα ο χώρος του ισογείου δε λειτουργεί, καθώς είναι κάποιον καιρό ξενοίκιαστο, επομένως δεν υπήρχαν συστήματα θέρμανσης/ψύξης. Εγώ, άσχετα με το τί θα κάνουν οι ενοικιαστές πηγαίνω σύμφωνα με το τί διαπίστωσα την ημέρα της αυτοψίας και άρα οδηγούμαι στο κτήριο αναφοράς, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να μου απαντήσει
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνετε!!
  8. Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!! Η υπόλοιπη κατασκευή είναι προγενέστερη του 1983 με νομιμοποίηση, αλλά μπορώ να θεωρήσω ότι αυτό αφορά όλο το κτήριο τη στιγμή που γνωρίζω ότι ο 2ος όροφος έγινε μετά το 2000; Από την άλλη τα κενά και οι παύλες δε μου πολυκάθονται όμορφα... Σε σχέση με το έτος κατασκευής το μόνο που σκεφτόμουνα είναι το τί θα μπορούσε να δηλωθεί σε ενδεχόμενη νομιμοποίηση, ώστε να μην υπάρχει θέμα. Όχι ότι θα κάνει κανείς συσχετισμό με το ΠΕΑ, απλά θα μ' άρεσε να συμπίπτει με ότι θα δήλωνε σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης. Και κάτι τελευταίο αν δε σε κουράζω... Στα U των τοιχοποιιών τί βάζω τη στιγμή που γνωρίζω ότι δεν υπάρχει θερμομόνωση;
  9. Καλησπέρα!! Ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα από την αρχή αλλά χάθηκα και δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να διαβάσω και τις 20 σελίδες... Έχω περίπτωση ακινήτου με ισόγειο κατάστημα και 2 οροφοδιαμερίσματα. Το ισόγειο και ο 1ος όροφος έχουν νομιμοποιηθεί με το νόμο Τρίτση, ενώ ο 2ος όροφος κατασκευάστηκε μεταγενέστερα και είναι αυθαίρετος. Μου έχει ζητηθεί ΠΕΑ για το διαμέρισμα του 2ου ορόφου, υπάρχει πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κάποια πράξη νομιμοποίησης; Σε περίπτωση που προχωρήσω με την έκδοση του ΠΕΑ, τί συμπληρώνω στο πεδίο που αφορά στην άδεια κατασκευής; Και κάτι άλλο, σαν έτος κατασκευής νοείται το 2000 που έπεσαν τα μπετά του 2ου ορόφου ή το 2004 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή και κατοικήθηκε (σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη); Αν έχει απαντηθεί ξανά το ίδιο ερώτημα παραπάνω, ζητώ συγγνώμη για την επανάληψη...
  10. Καλημέρα κι από 'μενα!! Έχοντας κι εγώ το ίδιο πρόβλημα προσπαθώ από αρχές του μήνα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τα κεντρικά του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα (αφού από τα περιφερειακά για οποιοδήποτε πρόβλημα σε παραπέμπουν εκεί...) κι όσες φορές κι αν πάρω κι όποιο νούμερο και να καλέσω δεν απαντάει κανείς!! Αν υπάρχει κάποιο νεότερο παρακαλώ ενημερώστε, ώστε να ξέρουμε τί θα γίνει!!
  11. Μετά από μια ακόμα απόπειρα ενημέρωσης από τόσο από το ΤΣΜΕΔΕ όσο και από τον ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι το "δεν ξέρω-δεν απαντώ" καλά κρατεί μιας κι απ' ότι φαίνεται από τα κεντρικά δεν ενημερώνουν ούτε εκείνους!! Καταλήξαμε στο ότι θα πληρώσουμε στην κλινική ένα ποσό μειωμένο κατά 400 ευρώ ΜΟΝΟ, ως ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ καθώς τα 900 ευρώ λένε τα δίνουν μόνο αν γεννήσεις στο σπίτι σου... Αφού, λοιπόν, δε σκοπεύω να γεννήσω στο σπίτι κι επειδή ειλικρινά κουράστηκα και αναλώθηκα πολύ σε αυτό το θέμα, αποφάσισα να πληρώσω το ποσό που μας λένε από την κλινική, να κάνω παρόλα αυτά τα χαρτιά μου στο ΤΣΜΕΔΕ για το επίδομα, για να δω από περιέργεια τί θα απαντήσουν και να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε κίνηση κατά του ταμείου!! Το mail μου είναι το [email protected] και ελπίζω να μην τους αφήσουμε να τους περάσει αυτός ο παραλογισμός!!
  12. Largy κανένα νεότερο δυστυχώς... Ο καθένας μου λέει το μακρύ του και το κοντό του, αλλά πουθενά δε βλέπω κάποιο επίσημο έγγραφο που να ορίζει με σαφήνεια το τί στο καλό ισχύει!! Νομίζω πως θα γεννήσω κι ακόμα άκρη δε θα έχω βγάλει... Θα ξανακάνω μια προσπάθεια να μιλήσω με ΤΣΜΕΔΕ, ΕΟΠΥΥ και κλινικές να δω πού θα καταλήξω!! Το παραπάνω κείμενο δεν είναι άσχημη ιδέα, αν και με αυτούς τους τραγικούς που έχουμε μπλέξει δεν ξέρω αν θα βοηθήσει... Ωστόσο, σίγουρα δεν έχουμε να χάσουμε κάτι να το παλέψουμε!!
  13. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση!! Θα ξαναμιλήσω μέσα στην εβδομάδα κι εγώ με την κλινική, αλλά αν δε δω ότι μου πουν δημοσιευμένο και υπογεγραμμένο σε επίσημο δημόσιο έγγραφο προσωπικά δεν πιστεύω κανέναν... Είτε ΕΟΠΥΥ, είτε κλινική, είτε οποιονδήποτε άλλον!!
  14. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις βάσει ποιού εγγράφου ισχύει αυτό; Είναι απαράδεκτο να μη μπορούμε να βρούμε εύκολα και με σαφήνεια το τί ισχύει!!
  15. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Παλεύω από τότε που μπήκαμε στον ΕΟΠΥΥ να βρω κι εγώ άκρη για το τί ισχύει πλέον, μιας και γεννάω κι εγώ τέλη Μαρτίου και δε μπορώ να βρω άκρη... Απ' το ΤΣΜΕΔΕ δεν παίρνω σαφείς απαντήσεις και οι κλινικές που ρωτήσαμε μας έδωσαν τιμές με ΕΟΠΥΥ και χωρίς ΕΟΠΥΥ με μία διαφορά 400 ευρώ μόνο!! Ρωτήσαμε σήμερα στο παράρτημα του ΕΟΠΥΥ της Θεσσαλονίκης και μας είπε ο διευθυντής ότι εκείνοι δίνουν επίδομα 900 ευρώ ως ΕΟΠΥΥ, το οποίο παίρνουμε μέσω του ταμείου μας και μας πρότεινε να μην εξουσιοδοτήσουμε καμία κλινική να πάρει αυτό το ποσόν... Να πληρώσουμε κανονικά δηλαδή στην κλινική την τιμή χωρίς ΕΟΠΥΥ και να πάρουμε πίσω τα 900 ευρώ (κι όχι να μας αφαιρέσει η κλινική μόνο τα 400 ευρώ). Επίσης είπε πως ο ΕΟΠΥΥ δεν απαγορεύει στο κάθε ταμείο να δίνει τα επιδόματα που θέλει, εκτός κι εάν έχει πάρει το ταμείο κάποια απόφαση που τα καταργεί... Γνωρίζετε αν υπάρχει πουθενά τέτοια απόφαση, γιατί εγώ όσο κι αν έχω ψάξει δεν έχω βρει κάτι τέτοιο!! Υ.Γ. Τις κλινικές ποιός τις ελέγχει για τις αυθαιρεσίες που κάνουν;!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.