Μετάβαση στο περιεχόμενο

padamo

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by padamo

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα παρακαλώ τιμή ζώνης για οικισμό Αλεποχωρίου της δημ.ενοτητας Βιλλιων. Χ: 429155.607 Y:4215610.051
  2. Τελικά έχετε δίκιο και μου έφυγε κι εμένα το άγχος. Επανέρχομαι λοιπόν και προς ενημέρωση όσων διάβασαν το ερώτημα για να σας ενημερώσω : Μετά από επίσκεψή μου στην Πολεοδομία και αφού τέθηκε η απορία για το προαναφερθέν πρόβλημα, ο μηχανικός μου ανέφερε οτι επικαλείται τον πρόσφατο νόμο και έβγαλε από το γραφείο του τον Ν.3843/10. Ειχε διαβάσει εν τάχει τη συγκεκριμένη αλλαγή και είχε υπογραμμίσει το 2.50 και όπως είπε του είχε μείνει λανθασμένη εντύπωση (δεν το είχε διαβάσει προσεκτικά). Τώρα που του το επισήμανα παραδέχτηκε οτι έκανε λάθος και αμέσως έσβησε την παρατήρηση από το φύλλο ελέγχου. Τέλος παρεξήγησης. Να υποθέσω (αν και εκτός θέματος στο νήμα) οτι αφού δεν του το επισήμανε άλλος συνάδελφος από τον Απρίλιο του 2010 που ισχύει ο νόμος οτι δεν εξέτασε φάκελλο με Η/Υ μεγαλύτερο από 2,50μ? Η οτι εφάρμοσε τη λάθος ερμηνεία σε άλλους συναδέλφους? (δύσκολο) Η οτι δεν υπάρχουν φάκελλοι προς έλεγχο? (λυπηρό) !!!
  3. Επειδή όπως βλέπετε είναι η πρώτη μου επαφή με το forum δεν ξέρω ακόμα να βάζω εικόνες. Πρόκειται όμως όπως περιέγραψα παραπάνω για την απλόύστερη και πλέον ξεκάθαρη περίπτωση σχεδίασης Η/Υ. Ορθογώνιο το σχήμα του χώρου (κανένα περίεργο σχήμα όπως τα παραπάνω παραδείγματα), ανοικτό μπροστά όλο με πλάτος 4,35 και κολώνες στα άκρα του ανοίγματος, κλειστές οι πλευρές βάθους 4,15 και πίσω (με τοιχοποιία). Η απλούστερη περίπτωση. Ο ορισμός του Η/Υ. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω σήμερα αλλά απ'ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σας δεν άλλαξε κάτι στον κανονισμό. Αυτό βασικά ήθελα να διαπιστώσω από εσάς.
  4. Ετσι λέω κι εγώ. Ψάχνω απ'το πρωί να βρώ κάποιο νόμο ή τροποποίηση και δεν βρήκα τίποτα. Βέβαια δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του για διευκρινήσεις, θα το κάνω αύριο, απλά είδα τις παρατηρήσεις στο φύλλο ελέγχου. Δεν ήθελα να το συζητήσω μαζί του πριν βεβαιωθώ για το τι πραγματικά ισχύει. Καμιά γνώμη?
  5. Να θέσω ένα ερώτημα για ημιυπαίθριο, μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος την απάντηση : Σε μονοκατοικία στον Α' όροφο σχεδίασα Η/Υ χώρο διαστάσεων 4,35(πλάτος)*4,15(βάθος). Ξεκάθαρος σε όλα του, ανοικτός μπροστά, με κολώνες εμπρός δεξιά και αριστερά και τοιχοποιίες στα πλάγια και πίσω. Η επιφάνειά του επίσης είναι κατά πολύ μικρότερη του 15% του ΣΔ. Ο νόμος λέει οτι για να μη μετράει στο ΣΔ πρέπει να έχει : πλάτος >=2.50 (έχω 4.35>2.50) και βάθος =< πλάτος (έχω 4.15<4.35). Στον έλεγχο ο Αρχιτέκτων της Πολεοδομίας μου είπε οτι η επιφάνεια αυτου του Η/Υ που ΔΕΝ προσμετράται στο ΣΔ είναι 2.50*2.50 ενώ ο υπόλοιπος προσμετράται κανονικά στο ΣΔ. Ισχύει πραγματικά αυτό? Εγώ πρώτη φορά το ακούω και θέτω το ερώτημα μήπως και άλλαξε κάτι και δεν το γνωρίζω εγώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.