Μετάβαση στο περιεχόμενο

jiggerman

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jiggerman

  1. LIA έχεις δίκιο, άν και κανα δυο φορές μου έχουν φέρει κώλυμα στην πολεοδομία επ`αυτού στο τέλος κατάφερα να το περάσω.
  2. Η απόσταση Δ από τα όρια οικοπέδου είτε είναι εντός σχεδίου ή στην περίπτωσή σου εκτός σχεδίου δεν αναφέρεται στις πέργκολες Ποτέ δεν μου έχουν επιβάλλει στην πολεοδομία στον έλεγχο κατα ΓΟΚ την τήρηση αποστάσεων από τα όρια για τις πέργολες. Η πέργολα δεν είναι μέρος του κτηρίου μπορεί και είναι μια κατασκευή περιβάλλοντος χώρου, μή κύριας χρήσης, δεν θεωρείται μόνιμη κατασκευή, άρα δεν την δεσμεύουν οι περιορισμοί των αποστάσεων του κτηρίου. π.χ. το ίδιο ισχύει και για τις κολυμβητκές δεξαμενές και ο ΓΟΚ δίνει την δυνατότητα να βρίσκονται μέχρι και ένα μέτρο από το όριο του κτηρίου. Στην περίπτωσή σου να υποψιάζεσαι ότι μάλλον δεν είναι θέμα πολεοδομικό αλλά προσπάθεια τρίτων για την παρεμπόδιση λειτουργίας της επιχείρησης. Καλή Δύναμη....
  3. είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. μην προβληματίζεσαι από τις κτηματικές περιφέρειες γιατί στο διάταγμα του 23 δεν αναφέρονται εξαιρέσεις ωσ προς την οριοθέτηση της ζώνης οικισμού. επίσης πολλές φορές έχω συναντησει από παλιές αναφορές, κτηματικές περιφέρειες να έχουν αλλάξει όρια κατόπιν συννένόησης των τότε τοπικών αρχόντων με αμοιβαίες ανταλλαγές ή παραχωρήσεις εκτάσεων από την μία κοινότητα στην άλλη.
  4. η μέτρηση των 500 μ για τον καθορισμό της ζώνης οικισμού προυφιστάμενου του 1923 γίνεται: 1) από το όριο του συνεκτικού τμήματος έαν αυτό έχει καθοριστεί. Θεωρούμε δηλαδή ότι το συνεκτικό τμήμα αποτελεί τον πυρήνα του οικισμού του 1923 2) Εαν δεν υπάρχει καθορισμένο όριο συνεκτικού τμήματος τότε θεωρούμε ώς αφετηρία μέτρησης της ζώνης του οικιμού την νοητή γραμμή που ορίζουν τα ακραία παλαιά κτίσματα του οικισμού (όπως αυτά φαίνονται στους παλαιούς χάρτες Γ.Υ.Σ. 3) Εαν έχει γίνει οριοθέτηση του οικισμού με απόφαση Νομάρχη και αντίστοιχη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ σε έτη παλαιότερα της 24-4-85 τότε θεώρησε αυτό το όριο ως όριο του προ του 1923 οικισμού. Πάντως ποτέ μα ποτέ μην μετράς την ζώνη από τα όρια των οικισμών όπως αυτοί καθορίστηκαν το 1985. καλή τύχη
  5. ο δρόμος που φτάνει στο οικόπεδο είναι 4,0 μ πλάτος? ρωτάω γιατί η πολεοδομία της περιοχής μου δέχεται (προκειμένου να δώσει λύση) σε τέτοια οικόπεδα εντός παλιών οικισμών ότι εαν ο δρόμος που τερματίζει σε αυτά είναι πλάτους 4,0 μ τότε είναι αρτια κατα παρεκκλιση. θεωρει δηλαδή τα 4,0 μ του δρόμου που τερματίζει σε αυτά ώς επαφή του οικοπέδου σε μία πλευρά του με κοινοχρηστο χώρο, λογικό αφού δεν έχω συναντησει κανένα τετράγωνο οικόπεδο σε οικισμό προ του 1923, όλα είναι πολυγωνικής μορφής άρα και η απόληξη του δρόμου είναι μία από τις πλευρές του ακανόνιστου οικοπέδου.
  6. εαν ο ένας ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί να οικοδομήσει τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. Γιατί η οικοδομική άδεια βγαίνει κατόπιν αιτήσεως και των δύο ιδιοκτητών και στο φύλλο αδείας αναγράφονται και τα δύο ονόματα. Η μόνη λύση είναι να έρθουν σε συμφωνία και να γίνει μια σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας που να περιγράφει ένα μελλοντικό κτήριο όπου το μισό (σύμφωνα με τα ποσοστά συνιδιοκτησίας) να ανήκει στον ένα ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο στον άλλο. έτσι ο πελάτης σου μπορεί να προχωρήσει στην κατασκευή του δικού του μέρους του κτηρίου. Όμως και πάλι η οικοδομική άδεια πρέπει να εκδοθεί και στα δύο ονόματα και κατ` έκταση και η αναγγελία στο ΙΚΑ, γιατί το κτήριο παραμένει ένα και με ενιαίο φέροντα οργανισμό. Έτσι αν ο έτερος ιδιοκτήτης είναι αρνητικός στο να χρησιμοποιηθεί το ονομά του στην έκδοση της ο.α. τότε δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
  7. είναι σύνηθες σε παλιά συμβόλαια οι συμβολαιογράφοι να μην αναφέρουν τον όρο καθετη συνιδιοκτησία, μου έχει συμβεί πολλές φορές. θεώρησε την σύσταση που έχεις ώς σύσταση καθέτων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.