Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μ.Μιχάλης

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Μ.Μιχάλης

  1. Παναγιώτη ευχαριστώ για την απάντηση σου! Δε ξέρω κατά πόσο θα το δεχτούν, αλλά από άποψη ασφάλειας και λειτουργίας του υγραερίου, μπορώ να αποφύγω κάποια απ' τα 4 ανοίγματα αυτά; 'Εχω μια κουζίνα 10 τμ και θα πρέπει να ανοίξω 4 τρύπες, χώρια απ' τα 2 παράθυρα (που απ' ότι κατάλαβα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανοίγματα αερισμού).
  2. Καλησπέρα σε όλους, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνω την πυροπροστασία, μελέτη υγραερίου (1 φιάλη 13 kg που συνδέεται με 2 μάτια), τοπικής εφαρμογής (φούσκα 3 μ) κλπ. α) Στην 31856/2003, παρ. 6.3 για τον αερισμός αναφέρει πρέπει να υπάρχει ανά ένα άνοιγμα αμέσως πάνω από το πάτωμα και κάτω από την οροφή με διατομή 0,5% του εμβαδού του χώρου. 9,8 m2 ο χώρος μου, επομένως 2 ανοίγματα των 490 cm2 περίπου. β) Στην παρ. 15.5.2.1 αναφέρει ότι χρειάζονται 2 ανοίγματα των 150 cm2 το καθένα για τροφοδοσία με αέρα καύσης των συσκευών υγραερίου. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Τα ανοίγματα μου απ' το α) φτάνουν και για τις δύο κατηγορίες; 2) Μήπως είναι υπερβολικά μεγάλα τα ανοίγματα; 3) Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αποκοπής χρησιμοποιείται μόνο για φιάλη προπανίου και όχι σε μείγμα; Ευχαριστώ
  3. Καλησπέρα σε όλους, Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνω την πυροπροστασία, μελέτη υγραερίου (1 φιάλη 13 kg που συνδέεται με 2 μάτια), τοπικής εφαρμογής (φούσκα 3 μ) κλπ. α) Στην 31856/2003, παρ. 6.3 για τον αερισμός αναφέρει πρέπει να υπάρχει ανά ένα άνοιγμα αμέσως πάνω από το πάτωμα και κάτω από την οροφή με διατομή 0,5% του εμβαδού του χώρου. 9,8 m2 ο χώρος μου, επομένως 2 ανοίγματα των 490 cm2 περίπου. β) Στην παρ. 15.5.2.1 αναφέρει ότι χρειάζονται 2 ανοίγματα των 150 cm2 το καθένα για τροφοδοσία με αέρα καύσης των συσκευών υγραερίου. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Τα ανοίγματα μου απ' το α) φτάνουν και για τις δύο κατηγορίες; 2) Μήπως είναι υπερβολικά μεγάλα τα ανοίγματα; 3) Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αποκοπής χρησιμοποιείται μόνο για φιάλη προπανίου και όχι σε μείγμα; Ευχαριστώ
  4. Καλησπέρα σε όλους, αν και το τόπικ είναι ανενεργό για κάποια χρόνια, θα δοκιμάσω την τύχη μου. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάνω την πυροπροστασία, μελέτη υγραερίου (1 φιάλη 13 kg που συνδέεται με 2 μάτια), τοπικής εφαρμογής (φούσκα 3 μ) κλπ. α) Στην 31856/2003, παρ. 6.3 για τον αερισμός αναφέρει πρέπει να υπάρχει ανά ένα άνοιγμα αμέσως πάνω από το πάτωμα και κάτω από την οροφή με διατομή 0,5% του εμβαδού του χώρου. 9,8 m2 ο χώρος μου, επομένως 2 ανοίγματα των 490 cm2 περίπου. β) Στην παρ. 15.5.2.1 αναφέρει ότι χρειάζονται 2 ανοίγματα των 150 cm2 το καθένα για τροφοδοσία με αέρα καύσης των συσκευών υγραερίου. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) Τα ανοίγματα μου απ' το α) φτάνουν και για τις δύο κατηγορίες; 2) Μήπως είναι υπερβολικά μεγάλα τα ανοίγματα; 3) Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα αποκοπής χρησιμοποιείται μόνο για φιάλη προπανίου και όχι σε μείγμα; Ευχαριστώ
  5. Καλησπέρα και από μένα σε όλους, επειδή έχω μια περίπτωση παρόμοια με αρκετές από όσες έχουν αναφερθεί επεμβαίνω: 1) Χαζή ερώτηση: Γιατί να μπει ακροφύσιο του ΣΤΕ πάνω απ' την φριτέζα; Δεν υποτίθεται ότι για την κατάσβεση της φριτέζας, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθεί ο πηρ. wet chemical 2lt; 2) Μια φριτέζα, ένα πλατό και 3 γυριέρες θα τροφοδοτηθούν από φυσικό αέριο στο χώρο που εξετάζω. Θα απαιτηθεί μελέτη εγκατάστασης φυσικού αερίου, τεχνική περιγραφή απλώς ή κάτι άλλο. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να προσέξω και να δείξω στο σχέδιο μου, την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα και τον ανιχνευτή διαρροής κυρίως. Αν έχει ασχοληθεί κανείς, μπορεί να με κατατοπίσει σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας που θα χρειαστώ για την παροχή φυσικού αερίου; Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα σε όλους, έχω μια περίπτωση καταστήματος με χρήση ''Αποθήκη τροφίμων - ποτών, επιχείρηση αναψυχής (προσφορά ροφημάτων)''. Ο πελάτης έκανε τακτοποίηση 2 ημιυπαίθριων χώρων στο κατάστημα. 1) Υποθέτω ότι περιλαμβάνεται στη λίστα με τις δραστηριότητες που αναφέρει ο OLINAPAL. Σωστά; 2) Χρειάζεται μόνο Υ.Δ. του πελάτη ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας ή και του μηχανικού; 3) Απαιτείται Υ.Δ. πολιτικού μηχανικού και μηχανολόγου ή μια ειδικότητα αρκεί; Ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα σε όλους, έχω μια περίπτωση καταστήματος με χρήση ''Αποθήκη τροφίμων - ποτών, επιχείρηση αναψυχής (προσφορά ροφημάτων)''. Ο πελάτης έκανε τακτοποίηση 2 ημιυπαίθριων χώρων στο κατάστημα. 1) Υποθέτω ότι περιλαμβάνεται στη λίστα με τις δραστηριότητες που αναφέρει ο OLINAPAL. Σωστά; 2) Χρειάζεται μόνο Υ.Δ. του πελάτη ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας ή και του μηχανικού; 3) Απαιτείται Υ.Δ. πολιτικού μηχανικού και μηχανολόγου ή μια ειδικότητα αρκεί; Ευχαριστώ!
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση dib. Δεν διατύπωσα το πρώτο σκέλος της ερώτησης σωστά. Η μονάδα θα ήταν σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα, μιας και θα υπήρχε ένα άνοιγμα στον τοίχο με κάποιο χοντρό πλέγμα μόνο να καλύπτει το άνοιγμα. Εγκατέλειψα αυτή τη λύση λόγω αρχιτεκτονικών δυσκολιών. Όσο για το δεύτερο σκέλος, η εγκαταστημένη ισχύς θα είναι 20-25 kW (το όριο δε, τελικά, είναι στα 45 kW και όχι στα 25 kW). Θα τηρήσω όλες τις προτεινόμενες αποστάσεις και διαστάσεις λεβητοστασίου. Ίσως στο μέλλον να σηκωθεί κι άλλος όροφος.
  9. Καλησπέρα, στο 2 όροφο υπό μελέτη κτήριο μου, θα βάλω κεντρική κλιματιστική μονάδα για θέρμανση-ψύξη που θα εξυπηρετεί το ισόγειο. Ο όροφος θα εξυπηρετείται από λέβητα πετρελαίου. 1) Το λεβητοστάσιο έχει ύψος 5,5 μέτρα. Μπορώ να το χωρίσω και να βάλω την κλιματιστική μονάδα στο χώρο πάνω απ' το λεβητοστάσιο; 2) (ερώτηση bonus) Για λέβητα <= 25 kW ισχύουν οι προβλεπόμενες διαστάσεις του λεβητοστασίου; Αν βάλω τη δεξαμενή μέσα στο λεβητοστάσιο και η απόσταση δεξαμενής-λέβητα είναι μικρότερη από 2m, απαιτείται διαχωριστικός πυράντοχος τοίχος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.