Μετάβαση στο περιεχόμενο

serioannis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by serioannis

  1. Ελεγκτής πέρασε στο στάδιο της θεμελίωσης οι εργασίες έχουν σταματήσει χρόνια τώρα. Οι αμοιβές έχουν γίνει κανονικά με την άδεια έχει πληρωθεί και για την επίβλεψη. Η οικοδομή έχει μείνει στα μπετά. Εννοείτε για την αμοιβή του νέου μηχανικού στο στάδιο της αναθεώρησης. Σωστά;
  2. Ναι ευχαριστώ. Μου λένε ότι πρέπει να δώσει έγγραφό παραίτησης από το έργο. Πως να το πάρω αφού δεν απαντά ακόμα και στο μηχανικό τον νέο που έχω βρει.
  3. Εάν υπάρχει Δουλεία διέλευσης δε μπορεί να χτίσει.
  4. Καλησπέρα, επειδή το σχέδιο είναι ίδια περίπτωση με το δικό μου, το πλάτος δεν υπάρχει στην κάθετη ή στο τοπογραφικό; σε κανένα συμβόλαιο; Για να περάσεις μηχανήματα θα πρέπει να βρεις άλλο δρόμο πχ. να σε αφήσει ο Ε. Πάντως δικαιούσαι δίοδο και κανείς δεν μπορεί να στην απαγορεύσει. Ζητάς συμβουλή δικηγόρου/ μηχανικού που θα μελετήσουν σχέδια συμβόλαια, μιλάς με τον νέο ιδιοκτήτη και αποφασίζεις.
  5. Καλησπέρα σας, δεν έχω πλέον επαφή με τον μηχανικό μου. Δεν απαντά στα τηλεφωνήματα μου, email. Θέλω να κάνω αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού, να συνεχίσει άλλος την οικοδομή. Μπορεί να μου πει κάποιος τι πρέπει να κάνω; Η χρήση κεφαλαίων σε κείμενο δημοσίευσης και τίτλου δεν επιτρέπεται. Επίλεξε «επεξεργασία» (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσε το κείμενο της δημοσίευσής σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  6. Σωστά. Δεν δίνει σημεία ζωής. Θέλω να τον αλλάξω. Είναι εύκολο να μου κάνετε ένα σχεδιάγραμμα για να καταλάβω; Μου είχε πει να βάλουμε χώμα όπως και έγινε στο κάτω μέρος του πρανούς, αλλά στο πάνω είναι πολύ κάθετο για να κάτσει. Μου έχουν πει να γίνει τρύπα στη βάση και να περαστεί με νερό αμμοχάλικο. Κάτι τέτοιο είναι σωστό; Ευχαριστώ.
  7. Συγνώμη όταν λέω στο πάνω μέρος του οικοπέδου, εννοώ οτι έκανε το JCB διαπλάντηση σαν πλατεία για να καλουπωθεί η πλάκα της οικοδομής. Ενας είναι ο ιδιοκτήτης.
  8. Σε οικόπεδο με μεγάλη υψομετρική κλίση 15μ στο πάνω μέρος έγινε βάση και έπεσε πλάκα για οικοδομή. Δεν έγιναν τα απαιτούμενα τοιχεία στο κάτω μέρος απο την αρχή με αποτέλεσμα το χώμα να υποχωρεί κάτω απο την πλάκα και να υπάρχουν μεγάλα κενά (στην περιοχή υπάρχουν πολλά νερά) . Θα ήθελα να ρωτήσω τι λύσεις υπάρχουν ώστε να επιχωματώσω το κάτω μέρος της πλάκας για να μην πέσει η οικοδομή. Ευχαριστώ.
  9. Επανέρχομαι στο θέμα. Τελικά ο διάδρομος στο συμβόλαιο αναφέρετε ως ιδιοκτησία και όχι ως δουλεία διόδου του κτίσματος 3. Μπορώ να περιφράξω αυτό το κομμάτι η και πάλι λόγω κάθετης ιδιοκτησίας είναι απαγορευτικό;
  10. Ανατέθηκαν οι εργασίες σε εταιρία ανακαινίσεων. Κατεβαίνουν όλοι κάτω και κοιτάζουν και ο καθένας λέει τα δικά του. Στην αρχή έλεγαν "μπράβο που το φτιάχνετε " τώρα ότι δεν υπάρχει ανοχή. Τα υπόλοιπα είναι ρολά εσωτερικά σε χρώμα κυπαρισσί. Εγώ επειδή είμαι υπόγειο έβαλα αναγκαστικά εξωτερικά σε λευκό. Είμαι όμως πλάι και πίσω δεν είμαι στην πρόσοψη. Ωραία αν έρθει η πολεοδομία θα βάλει πρόστιμο; Θα πρέπει τώρα να πληρώσω από την αρχή άλλα κουφώματα.
  11. Καλημέρα σας, πρόσφατα έκανα ανακαίνιση σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και έβαλα ρολά εξωτερικά. Υπάρχουν αντιδράσεις από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και απειλούν με πολεοδομία και αστυνομία. Ξέρει κανείς τι γίνετε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστώ.
  12. Αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα γιατί ο άλλος ιδιοκτήτης, θέλει να πάρει σχεδόν όλες την μικροκατασκευές που υπάρχουν και το μεγαλύτερο μέρος του κήπου. Γιαυτό λέω αν υπήρχε τρόπος να πληρώσω μόνο το κτίσμα που διαμένω και όχι όλη την ιδιοκτησία για να μπορέσω να βάλω και ξεχωριστή παροχή νερού.
  13. Μετά, σε σύσταση του ορόφου μπορώ να προχωρήσω μόνος μου; η θα μου πουν ότι πρέπει να υπογράψει και ο άλλος;
  14. Αφού θα έχω κάνει την αίτηση και πληρώνω το παράβολο που θα είναι με τα δικά μου στοιχεία, ο άλλος πως θα πληρώνει την δική του δόση;
  15. Καλησπέρα σας. Υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με τα εξ΄αδιαιρέτου εκτός σχεδίου με διώροφο κτίσμα, πως μπορεί να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και πως μπορεί να μπει στην ρύθμιση, αφού οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους;
  16. Το κτίσμα 1 καταλαμβάνει όλη την πρόσοψη και ο διάδρομος ανήκει με το συμβόλαιο κάθετης στο κτίσμα 3. Τώρα το κτίσμα 1 έχει κάνει για δεύτερη φορά αγωγή στο κτίσμα 3 για να γίνει τροποποίηση της κάθετης. Αυτό που μου αναφέρετε υπάρχει σε κάποιο νόμο, μπορώ να το βρω από κάπου για να το χρησιμοποιήσω; ευχαριστώ.
  17. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Ο ιδιοκτήτης του κτίσματος 1 (για το οποίο υπάρχει συμβόλαιο καθέτης) θέλει να φτιάξει κτίσμα 2 και να το μεταβιβάσει σε άλλον. 1. Πρέπει να κάνει άλλο συμβόλαιο κάθετης; 2. αν δεν υπάρχει δίοδος για το κτίσμα 2, απαιτεί πρόσβαση απο τον ιδιοκτήτη του κτίσματος 3 ;
  18. Γιατί το λες αυτό; Δηλ στην αγωγή που έχει καταθέσει για αναδιανομή του οικοπέδου και αλλαγή της κάθετης είναι άσκοπο; Δηλ τα πρώτα συμβόλαια είναι ισχυρά και αμετάκλητα;
  19. Η πρόσοψη στον δρόμο είναι περίπου 10,00 μέτρα. Το Α κτίσμα που έχει πρόσωπο στον δρόμο καλύπτει τα 8,80 και το 1,20 (λαβή) είναι η δίοδος για να περνάω πίσω εγώ για το Β κτίσμα. Είσοδο στα 8,80 έχει δική της που περνάει μέσα από το σπίτι για να βγει στο πίσω μέρος του δικού της οικοπέδου και να πάει στο νέο κτίσμα που θέλει να φτιάξει. Θέλει να χρησιμοποιεί την δίοδο 1,20 να περνάει (στο συμβόλαιό μου αναφέρετε σας αποκλειστική δική μου χρήση) και ζητά τα τετραγωνικά της διόδου περίπου 35τετρ. να τα αφαιρέσει από το δικό μου οικόπεδο. Ενώ μου έκανε αγωγή και την έχασε, επανήλθε εκ νέου με άλλη και με νέα τοπογραφικά.
  20. Καλησπέρα να ρωτήσω, συμβόλαιο κάθετης ιδιοκτησίας με 2 κτίσματα Α και Β σε σχήμα πιστόλι. Το Β είναι με συμβόλαιο σε σχήμα πιστόλι. Ο Α που είναι μπροστά με πρόσβαση σε δημοτική οδό θέλει να φτιάξει νέο κτίσμα στο πίσω μέρος που του ανήκει της κάθετης. Ζητά από τον Β, για να έχει πρόσβαση στο νέο του κτίσμα να τον αφήνει να περνάει από τον διάδρομο που είναι σε σχήμα πιστόλι και να του παραχωρήσει τετραγωνικά από το οικόπεδό του λόγω ότι χάνει από την δίοδο τετραγωνικά. Υπάρχει άλλη τέτοια περίπτωση; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.