Μετάβαση στο περιεχόμενο

bill432

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bill432

  1. Μα όποιος (και αν) καταφέρει να πάρει το επίδομα, απλά θα πληρώνει με αυτό το ΤΣΜΕΔΕ.
  2. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει αυτή η εισφορά για τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας είναι το περιβόητο 10ευρο/μήνα που ψηφίστηκε με αναδρομική ισχύ από 1/1/11. Βέβαια το ΤΣΜΕΔΕ δεν μας το έχει χρεώσει ακόμα (τουλάχιστον σε όσους πληρώνουν με το εξάμηνο), οπότε αυτή την στιγμή δεν μπορεί κανείς ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, που δεν έχει εργαστεί ως μισθωτός, να πληροί το συγκεκριμένο κριτήριο!!! Έκτός αν υπάρξει δυνατότητα να πάμε να το πληρώσουμε κατόπιν αίτησης... Άλλη μια παραφωνία νομοθετικού πλαισίου και τρόπου εφαρμογής του....
  3. Έχει καταλάβει κανείς ποιο θα είναι το καθεστώς της Ειδικής Προσαύξησης με τον νέο Νόμο? Δηλαδή θα παραμείνει προαιρετική για κάτω 10ετίας και κάτω 35 ετών ηλικίας (αν δεν τα λέω λάθος) ή αλλάζει με τις τριετίες που αυξάνονται τα υπόλοιπα ασφάλιστρα?
  4. Φίλε ΝΙΚ, αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα... το σύστημα αμοιβών απλά θέλει να πάρει το ποσοστό του και δεν διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση ότι ο συνάδελφος μηχανικός θα κόψει απόδειξη και θα πάρει το κράτος το νόμιμο φόρο. Προσωπικά, ήμουν παρών στην έκδοση 2-3 πιστοποιητικών συγγενών και φίλων και όλοι οι μηχανικοί (προσωρινοί επιθεωρητές) που κλήθηκαν και έβγαλαν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά, δεν έκοψαν αποδείξεις!!!! Πως λοιπόν να μιλάμε για ελάχιστες/μέγιστες αμοιβές, όταν δεν μπορεί το όποιο σύστημα να διασφαλίσει ότι θα είναι νόμιμες!!!
  5. Μα επειδή το κράτος είναι αυτό που επιβάλει την υπηρεσία!!! Δεν είναι κάτι που αποφασίζει/θέλει ο ιδιώτης ώστε να είναι διατεθειμένος να πληρώσει ανάλογα.... Ιδεατά τον έλεγχο και την πιστοποίηση θα έπρεπε να την κάνουν συνεργεία του Υπουργείου, χωρίς περαιτέρω κόστος για τον ιδιώτη, ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί και δεν καταλαβαίνει το γιατί πρέπει να βγάλει ένα ενεργειακό πιστοποιητικό!!! Ο ιδιώτης το βλέπει σαν ένα ακόμα χαράτσι, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο...
  6. Για να επανέλθουμε στο θέμα της συζήτησης, εγώ είμαι της άποψης ότι ο πολίτης αναγκάζεται να πάρει ένα πιστοποιητικό, ένα κ@λόχαρτο, το οποίο δεν τον ενδιαφέρει και για το οποίο είναι διατεθειμένος να πληρώσει το δυνατόν λιγότερα. Συνεπώς δεν πρόκειται να πληρώσει παραπάνω για να έχει καλύτερες υπηρεσίες. Άρα θα καταφύγει σε τηλεφωνικό σαφάρι για την φθηνότερη τιμή και θα την πετύχει, επειδή κάποιος "συνάδελφος" θα έχει προσλάβει φοιτητές να του κάνουν τις επιτόπιες μετρήσεις ή θα αμελεί στην έκδοση αποδείξεων ή θα αμελεί την απόδοση ΦΠΑ στην εφορία ή οτιδήποτε άλλο τέχνασμα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι, αφού ουσιαστικά πρόκειται για ένα χαρτί τύπου ΚΤΕΟ για το σπίτι (όσο μου επιτρέπεται η σύγκριση), θα έπρεπε το Υπουργείο να φτιάξει μια υπηρεσία (ίσως ένα 4ψήφιο τηλεφωνικό κέντρο) στην οποία ο κάθε πολίτης θα απευθυνόταν για την έκδοση ενός πιστοποιητικού δίνοντας τα πλήρη στοιχεία του ακινήτου, ώστε να καθοριστεί η αμοιβή (ούτε ελάχιστη, ούτε μέγιστη, απλά η προκαθορισμένη αμοιβή). Στην συνέχεια, η υπηρεσία του Υπουργείου θα μεταβίβαζε τα στοιχεία σε έναν διαπιστευμένο Ενεργειακό Επιθεωρητή ο οποίος θα προχωρούσε στην έκδοση και στην είσπραξη του αντιτίμου, κόβοντας την αντίστοιχη απόδειξη. Αν το σύστημα καταμερισμού των αιτημάτων των πολιτών ήταν δίκαιο θα γλιτώναμε τυχόν παράπονα μηχανικών, αλλά και ο πολίτης θα εξυπηρετούνταν άμεσα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.