Μετάβαση στο περιεχόμενο

oik

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by oik

  1. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις συνάδελφοι από τα 3 ενδεχόμενα βέβαια, στο 1ο δηλαδή το να ζητήσουμε να βγει ΦΕ για λέβητα που χει 5 χρόνια να δουλέψει κ ενώ εντωμεταξύ κάποιοι έχουν βάλει και αέριο το θεωρώ λίγο σενάριο επιστημονικής φαντασίας στο 2ο αν δηλαδή βάλουμε Κ.Α. τότε ο Β.Α. είναι 0,935 στο 3ο δεδομένου ότι πιθανότατα ο λέβητας θα είναι χωρίς πολλά στοιχεία (έστω ότι είμαστε σε αυτή την περίπτωση), θα πάμε μάλλον στις 2 πρώτες τιμές δλδ 0,75 ή 0,85 άρα πάλι τι να επιλέξει κανείς εκεί?
  2. Τελικά ρε παιδιά ένα είναι το ερώτημα νομίζω, τουλάχιστον για μένα εκεί κολλάει πάντα το πράμα: εχουμε κεντρική θέρμανση που δε δουλεύει χρόνια τώρα, παρόλαυτά τη βάζουμε, οκ, αλλά ΦΕ δεν υπάρχει, να του πούμε να βγάλει το θεωρώ αστείο, οπότε μας λείπει ο Βαθμός Απόδοσης και λέμε να βάλουμε έναν β.α. πολύ μικρό πόσο είναι δηλαδή?? 0,90? 0,85? 0,80? 0,75?
  3. Παίδες καμία πρόταση σχετικά με λογισμικό για απλές περιπτώσεις μεταλλικών (βάσεις Φ/Β) ??
  4. Καλησπέρα Θα θελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που προτείνουν οι συνάδελφοι για διαστασιολόγηση βάσεων φωτοβολταικών συστημάτων Επειδή πρόκειται για απλή σχετικά (φαντάζομαι) περίπτωση, θα μπορούσα να βρω κάποιο freeware λογισμικό που να μου κάνει τη δουλειά? Ή θα πρέπει να πάω σε αγορά κάποιου προγράμματος. Και αν πρέπει να αγοράσω, υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ "μικρότερων"/φθηνότερων προγραμμάτων που επαρκούν για απλές περιπτώσεις και "μεγάλων" προγραμμάτων που "κάνουν παπάδες" (sofistik, scia κλπ) Απ όσο διάβασα στο παρόν thread, δε μπόρεσα να κρίνω το πόσο τα διάφορα θετικά/αρνητικά σχόλια για κάθε πρόγραμμα έχουν νόημα για τη δική μου (μαλλον) απλή περίπτωση Ευχαριστώ εκ των προτέρων ΥΓ: έχω δει το thread περί δωρεάν στατικών προγραμμάτων, αλλά οι απαντήσεις είναι αρκετά παλιές (2008) κ θεώρησα σκόπιμο να ξαναρωτήσω εδώ
  5. Παιδιά μια ερώτηση που μπορεί να είναι και χαζή αλλά φαντάζομαι με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί κ να μην υπάρχουν χαζές ερωτήσεις.. Διαβάζω στο παρόν θέμα διάφορα για την απόκτηση Βεβαίωσης Κύριας Χρήσης σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αλλαγή χρήσης (πχ κατοικία-->ιατρείο). Έχω μια περίπτωση υφιστάμενου εδώ και 30 χρόνια μικροβιολογικού ιατρείου, το οποίο πρέπει να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας του και στα δικαιολογητικά απαιτείται και Β.Κ.Χ. Να υποθέσω ότι εφόσον εδώ κ 30 χρόνια δεν άλλαξε κάτι στη διάταξη ή στη χρήση του χώρου, η Β.Κ.Χ θα είναι κάτι αρκετά απλούστερο απ' όσα αναφέρονται εδώ? Ή πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία σαν να επρόκειτο για αλλαγή χρήσης, είτε αυτό σημαίνει όλη τη χαρτούρα που περιγράφεται παραπάνω, είτε την Υ/Δ Μηχανικού (αν ισχύει και τη δέχονται στην πολεοδομία της Λάρισας) Κ κάτι άλλο, όσον αφορά τη βεβαίωση πυρασφάλειας για την ίδια περίπτωση να υποθέσω ότι θέλει και ενεργητική άρα εμπλέκω και μηχανολόγο? Και πάλι δεν παίζει κανένα ρόλο το ότι δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ στο χώρο κ απλά ανανεώνουμε την άδεια?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.