Μετάβαση στο περιεχόμενο

zaxos65

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zaxos65's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, ψάχνω την τιμή ζώνης για την διεύθυνση Ευτυχίας 7, Νέο Ηράκλειο. Ευχαριστώ! Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας όλους, σε ένα διαμέρισμα που καλούμαι να βγάλω Ηλεκτρονική Ταυτότητα διαπίστωσα πως υπάρχει τζάκι ενώ δεν φαίνεται στα αρχιτεκτονικά σχέδια. Η άδεια είναι του 2016. Πως το προχωρώ; Απαιτείται άδεια νομιμοποίησης ή άδεια μικρής κλίμακας; Ευχαριστώ!
  3. Κάνω τακτοποίηση στο 4178/13 σε ένα διώροφο σε παραδοσιακό οικισμό στον Πόρο. Η κατασκευή έγινε το 1990, όπως βεβαιώνεται από τη συνδεση με το ΔΕΔΗΕ. Ο Πόρος χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός οικισμός το 1993. Σύμφωνα με την δική μου ανάγνωση, βάζω ΕΚΤΟΣ παραδοσιακού οικισμού και το προχωρώ χωρίς την έγκριση του ΣΕ, σωστά? Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!
  4. Καλημέρα σας, γνωρίζει κανείς εαν για κοπή επικίνδυνου πεύκου εντός οικοπέδου (εντός σχεδίου) απαιτείται ΣΑΥΦΑΥ? Ευχαριστώ!
  5. Καλησπέρα σας, θέλω να εκδώσω μια βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση ενός διαμερίσματος. Το διαμέρισμα είναι σύμφωνο με την κάτοψη της οικοδομικής άδειας αλλά υπάρχει μια διαφορά στην επιφάνεια του εξώστη. Πιο συγκεκριμένα, αντί για 1 μ μήκος είναι περίπου 0,30 μ. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να προηγηθεί τακτοποίηση για να εκδώσω την βεβαίωση? Ευχαριστώ πολύ!
  6. Ο Συμβολαιογράφος απάντησε πως δεν προχωρά εαν δεν επαναφέρει ο ιδιοκτήτης το Ε9 στα 93,6 τμ. κι εγω ψάχνω μήπως υπάρχει άλλος τρόπος. Ευχαριστώ
  7. Η μονομερής τροποποίηση της σύστασης μιας ιδιοκτησίας απαιτεί συναίνεση του 50% και άνω, σωστά?
  8. Ενω τα σχέδια της οικοδομικής άδειας έχουν σωστά τ.μ., στην τροποποιημένη σύσταση 6 χρόνια αργότερα, αύξησε τα τ.μ. όλων των διαμερισμάτων χωρίς (σήμερα) να καταλαβαίνουμε γιατί. Ισως ήταν κάτι που έκαναν οι μηχανικοί, δεν ξέρω. Η απόκλιση των 12 τμ είναι τεράστια και ανεξήγητη. Σε άλλα διαμερίσματα που είχαν αυθαιρεσίες έγινε τακτοποίηση και διορθώθηκαν τα μέτρα, εδω δεν έχουμε καμιά αυθαιρεσία και το διαμέρισμα δεν μεταβιβάζεται!! Ισως είναι μικτά, να περιλαμβάνεται και η βεράντα, αλλά αυτό δεν αναγράφεται πουθενα
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα τ.μ. που μέτρησα, με πολύ επιμελή μέτρηση, είναι 81,60 μ2. Αυτό έγραψε και στη βεβαίωση του ο μηχανικός το 2018. Η τροποποιημένη σύσταση γράφει 93,60 και ο συμβολαιογράφος δεν το μεταβιβάζει. Για κάποιον, ανεξήγητο σε όλους, λόγο ο μηχανικός που έδωσε τον πίνακα για την τροποποίηση της σύστασης αύξησε τα τ.μ. σε όλα τα διαμερίσματα (+15% περίπου) χωρίς να είναι τα σωστά!! Η ταυτότητα κτιρίου ζητά από εμάς την πραγματική εικόνα του ακινήτου. Η πραγματική εικόνα είναι 81,60, όχι αυτό που γράφει η τροποποίηση της σύστασης. Τι πρέπει να κάνω τώρα??
  10. Καλησπέρα σας, έχω αναλάβει να λύσω ένα δύσκολο θέμα μεταβίβασης ακινήτου. Το διαμέρισμα είχε εμβαδόν, στην αρχική σύσταση του 1965, 81,60 τμ. Το 1971 έγινε τροποποίηση της σύστασης και το συγκεκριμένο διαμέρισμα γράφτηκε ως 93,60 τμ (οχι από λάθος, σε όλα τα διαμερίσματα είχαν αυξηθεί τα μ2). Το 2018, ένας μηχανικός έκανε υπαγωγή στον 4495/2017, εκδίδοντας μόνο μια βεβαίωση οτι το διαμέρισμα είναι όντως 81,60 τμ. Ο ιδιοκτήτης πήρε το χαρτί αυτό, πήγε στην Εφορία και άλλαξε τα μ2 σε 81,60 από 93,60, γλιτώνοντας και τον ανάλογο ΕΝΦΙΑ. Οταν πριν λίγες μέρες προσπάθησε να μεταβιβάσει το ακίνητο, κανείς συμβολαιογράφος δεν δέχεται να το κάνει!! Λένε οτι η πράξη μπορεί να γίνει μόνο εαν το διαμέρισμα επανέλθει στο Ε9 στα 93,60 τμ της τροποποιημένης σύστασης!! Θα δέχονταν το 81,60 μόνο εαν υπήρχε κάποια αυθαιρεσία στην ιδιοκτησία, κάτι που δεν υπήρχε! Το γεγονός οτι η τωρινή βεβαίωση δικαιώνει την αρχική σύσταση (χωρίς αυθαιρεσίες) τους μπλοκάρει... Από 1/1/2022, εμείς οι μηχανικού καλούμαστε να καταγράφουμε κάθε ακίνητο όπως ΑΚΡΙΒΩΣ είναι στην πραγματικότητα. Αρα, η αλλαγή του Ε9 δεν είναι σωστή επιλογή. Εχει κανείς ιδέα πως μπορεί να λυθεί το θέμα και να γίνει η μεταβίβαση? Ευχαριστώ! Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.