Μετάβαση στο περιεχόμενο

kaisakis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αλεξανδρούπολη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

kaisakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το 0,55 iισχύει μέχρι 31/12/2011.Μετά η τιμή πέφτει κατά 5 % κάθε χρόνο μέχρι 31/12/2019 όπου λήγει και το πρόγραμμαΤο λέει ξεκάθαρα εδώ. http://www.dei.gr/Documents/%CE%A6%CE%95%CE%9A%201079_2009.pdf Αναφέρεται στον νέο νόμο (http://www.dei.gr/Documents/KYA Συμπλήρωση Ειδ Προγ 21.10.10.pdf) ότι αυτοί οι όροι δεν άλλαξαν,δηλαδή η τιμή της κιλοβατώρας και κάποιοι άλλοι που αφορούν τη σύμβαση.
  2. Αν γίνει κανονικά σε τριφασική εγκατάσταση?Για παράδειγμα:Κάνω το σύστημα με 30 πάνελ των 220 W τα οποία συνδέονται ανά 10 σε μονοφασικό Inverter.Ο ένας inverter υποχρεωτικά θα έχει συνδεδεμένα 5 πάνελ με Ανατολικό προσανατολισμό και 5 με Δυτικό.Θα δουλεύει ουσιαστικά σε πιο χαμηλή ισχύ από την ονομαστική του.Δεν είναι όμως αυτό καλύτερο σαν λύση από τη μονοφασική εγκατάσταση?Γιατί αν γίνει εγκατάσταση μονοφασική χάνει αρκετά από άποψη εγκατεστημένης ισχύος (30 % μικρότερη). Η Δεη τουλάχιστον με τον υπέυθυνο που μίλησα ασχολείται μόνο με την εγκατεστημένη ισχύ.Δεν μου είπε κάτι για προσανατολισμό των πάνελ.Αρκεί σαν εγκατεστημένη ισχύ να μην υπάρχει ανισοκατανομή των φάσεων.Έχω καταθέσει και ένα σχέδιο με τριπλό προσανατολισμό (Ν-Α-Δ) και μάλιστα με ανισοκατανομή των φάσεων της τάξης του 10% (ουσιαστικά ένα πάνελ λιγότερο σε ένα Inverter).Το εξετάσαμε μαζί με τον υπεύθυνο στη ΔΕΗ και το δέχτηκε. ──────────────────────────────────── Χρησιμοποιήστε το edit για να μην κάνετε συνεχόμενες δημοσιεύσεις.
  3. Συνάδελφοι καλημέρα. Μια ερώτηση σε παραπλήσιο θέμα να κάνω. Έχω ένα ΦΒ σε στέγη στα 6,6 kW.Επειδή έχω 2 προσανατολισμούς (Ανατολικό και Δυτικό) στη στέγη μου πρότεινε ο εργοδότης μου να κάνω εγκατάσταση σε δύο φάσεις με δύο δηλαδή inverter για να πιάνουν μέγιστη απόδοση.Νομίζω ότι δεν γίνεται αυτό.Η οδηγία λέει ότι για συστήματα άνω των 5 kW σύνδεση σε τριφασικό σύστημα.Παρόλα αυτά ήθελα να ρωτήσω.Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να κάνεις σύνδεση σε δύο φάσεις?
  4. 20/07/2009 αρ. φύλλου 344 Όροι εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι 10KW στα δώματα και τις στέγες των κτιρίων
  5. Καλησπέρα.Είμαι κι εγώ καινούργιος στο επάγγελμα (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μηχανικός Υπολογστών) και ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα φωτοβολταικά.Γνωρίζει κάποιος πως είναι η τεχνική περιγραφή ενός συστήματος 100 kW? Στην αίτηση της ΔΕΗ ζητάει κάποιες πληροφορίες για τα πάνελ και για τους inverter.Αυτό νοείται ως τεχνική περιγραφή και πως πρέπει να συνταχθεί?Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.