Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppanagio

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ppanagio's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απο την προσωπική μου εμπειρία, εφιστώ την προσόχη σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη γεωθερμία και γενικότερα για συστήματα ΑΘ να απαιτούν από τον κατασκευαστή μία εγγύηση ίση με το χρόνο απόσβεσης που προβλέπει η οικονομοτεχνική μελέτη του. Η αρχική μου σκέψη, μετά την (μη επισκευάσιμη) βλάβη της ήδη αξιόπιστης ΑΘ που είχα ήταν να την αντικαταστήσω με μια καινούργια. Όμως το κόστος της είναι τέτοιο που για να μπορέσω να αποσβέσω την αρχική μου επένδυση ζήτησα από το κατασκευαστή μια εγγύηση τουλάχιστον 10 ετών, χωρίς επιτυχία... Με την προοπτική οτι κανείς δεν με εξασφαλίζει σε ενδεχόμενο μιας νέας βλάβης μετά την 3ετή εγγύηση που δίνουν, αποφάσισα τελικά να στραφώ στο συμβατικό σύστημα θέρμανσης με πετρέλαιο που και η χειρότερη ζημιά ειναι διαχειρίσιμη με ένα πολύ χαμηλό κόστος.
  2. Το κόστος εγκατάστασης ανέρχεται στα 35.000 με το ΦΠΑ. Η οικονομοτεχνική μελέτη είχε γίνει από το μηχανολόγο της εταιρείας. Τα 800 ευρώ αφορούν 2 ετήσιες επισκέψεις συντήρησης της εταιρείας (έλεγχος μονάδας, φίλτρων, φρέον, κτλ).
  3. Συνάδελφοι σας επισυνάπτω τη προσωπική μου εμπειρεία με τη γεωθερμία και σας ενημερώνω για τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγω τρία χρόνια αργότερα.
  4. Οχι, ο κόμβος δεν έχει ούτε φανάρι ούτε νησίδες, μόνο μία δεξιά στροφή... Δλδ ουτε και η στροφή δεν έιναι στη δική μου μεριά!
  5. Συνάδελφοι καλημέρα... Αντιμετωπίζω και εγώ ένα πρόβλημα σύνδεσης και θα ήθελα την άποψή σας. Το Θέμα: Ένα υφιστάμενο βιοτεχνικό κτίριο άδειας έτους '86 Βρίσκεται σε οικόπεδο 5.780 τ.μ. ΕΚΤΟΣ σχεδίου και (ΕΝΤΟΣ ζώνης) Έχει προσώπο 50 μ. σε Δευτερεύων Εθνικό οδικό Δικτυο και ο ιδιοκτήτης θέλει να πάρει έγκριση εισόδου - έξοδου και να αποφύγει τη διαδικασία κυκλοφοριακής σύνδεσης. Το Πρόβλημα: Το πρόβλημά είναι οτι ο αρμόδιος υπάλληλος δεν ενέκρινε την είσοδο - έξοδο, καθώς στα 70 μ. από το οικόπεδο υπάρχει κόμβος και αυτό το παρουσίασε ως την κύρια αιτία της άρνησης του. - Το θέμα εδώ όμως είναι ότι ο κόμβος είναι από την απέναντι πλευρά (αντίθετο ρεύμα) - Ο ίδιος έπειτα μου είπε οτι θα είχα πάρει εγκρίση εισόδο - εξόδου αν είχα πάει να την καταθέσω πριν το 2006...!!! Τον ρώτησα αν απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση και απάντησε ότι απαιτείται αλλά και πάλι είναι πολυ δύσκολο να μου την εγκρίνει...! Επειδή πραγματικά δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ και να λύσω αυτό το πρόβλημα θα παρακαλούσα όποιος συναδελφος μπορεί, να με βοηθήσει με οποιαδήποτε πληροφορία, (εκγυκλίους, ΦΕΚ, εξαιρέσεις...κτλ)!! ΑΝ έχατε οποιαδήποτε ερώτηση - απορία επί του προβλήματος παρακαλώ να μου την θέσετε
  6. Η σωστή διατύπωση της ερώτησης είναι η εξής: Η δήλωση είναι σε κατάσταση " Προσωρινή υπαγωγή " ¨Εχει επιλεγθεί ο τρόπο πληρωμής (εφάπαξ) έχουν πληρωθεί το παράβολο και τα προστίματα...(δηλ εκδίδεται η σχετική βεβαίωση) Μπορώ στην ίδια δήλωση να προσθέσω ένα φύλλο ακόμα και να δηλώσω μια άλλη αυθαιρεσία που προέκυψε εκ των υστέρων΄...??
  7. Εχω δημιουργήσει μια δήλωση με τον 4014/11 που περιέχει 4 φύλλα με αυθαιρεσίες... Οι αυθαιρεσίες υατές μου βγάζουν προστιμο 500 ευρώ γιατί είναι προς έκδοση οικοδομικής άδειας.. Υποβάλλω την δήλωση.. Εκτυπώνω το παράβολο - πρόστιμο Ο πελάτης το εξοφλεί ... η κατάσταση δήλωσης είναι Αρχική υποβολή αλλά με εξοφλημενο παράβολο - πρόστιμο Μπορώ στην ίδια δήλωση να προσθέσω ένα φύλλο ακόμα και να δηλώσω πάλι προς έκδοση οικ αδειας (δηλ. χωρίς να αλλάξει το προστιμο - παράβολο) μια μικρή αυθαιρεσία που προέκυψε εκ των υστέρων... ή πρέπει να δημιουργήσω νέα δηλωση για το ίδιο ακίνητο και να ξαναπληρώσει το παράβολο - πρόστιμο των 500 ευρώ;;
  8. Συναδελφοι σε ένα κτιριο εντός οικισμού περιπου 3.000τ.μ. με οικοδομική άδεια ο ιδιοκτητης θέλει να κάνει μια προσθήκη. Ο υφιστάμενος χώρος πρασινου του κτιρίου ειναι 100 τ.μ. (όλος ο ακάλυπτος ειναι διαμορφωμένος με ασφαλτο και μπετό) Στην νέα οικοδομική άδεια η ελάχιστη επιφάνεια χώρου πρασίνου είναι 800τ.μ. Και εδώ είναι το πρόβλημα. Μπορώ με κάποιο τρόπο να δηλώσω τη παρανομία του χώρου πρασίνου με το 4014/11 και αν ναι πως; Τι άλλο μπορω να κάνω προκειμένου να αποφύγουμε τις αποξηλώσεις άσφαλτου και μπετού ουτος ώστε όταν έρθει ο ελεγκτης δόμησης να μην μου δημιουργήσει προβλήματα;;; Ευχαριστώ
  9. Σε μια οικοδομική άδεια με τίτλο "2 2όροφες κατοικίες με υπόγειο" οι 2 κατοικίες αποτελούν ένα ενιαίο κτιριο (είναι ενωμένες - μεσοτοιχία). Οι 2 ιδιοκτήτες (ένας για κάθε κατοικία) έκαναν ξεχωριστές αιτήσεις και τακτοποίησαν το υπόγειο με τον 3843/10 σαν χώρο κύριας χρήσης. Τώρα το κτίριο (και οι 2 κατοικίες) έχει μια παράβαση στο ύψος και οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να υπαχθεί στον 4014/11. Η ερώτηση είναι η εξής: Μπορώ να κάνω μια δήλωση και για το κτίριο συνολικά (δλδ και για τις 2 κατοικίες) για να μην προκύψουν 2 αμοιβές ή πρέπει υποχρεωτικά να γίνουν 2 ξεχωριστές δηλώσεις?? Σημειωτέον είναι 2 οι ιδιοκτήτες και η άδεια έχει βγεί και στα 2 ονόματα...
  10. Το όριο των 15μ. της απόστασης ασφαλείας από τον άξονα του δρόμου για τις υπαραστικές συγκοινωνίες του δευτερέυοντος οδικού δίκτυου (ΦΕΚ 169Α' 1998) Μπορεί να θεωρηθεί σαν Οικοδομική Γραμμή Άρα μια μπαζωμένη βεράντα που βρίσκεται μέσα στο όριο της απόστασης ασφαλέιας μπορεί να υπαχθεί στο Ν.4014/11 για χώρο κύριας χρήσης??
  11. Γνωρίζεται αν έχει δοθεί νέα παράταση για καταβολή εφάπαξ προστίμου αν έχει υποβληθεί η αίτηση πριν τις 31/12/2011? Και αν όχι τι γίνεται με την αίτηση που έχει εξοφληθεί το παράβολο??Χάνεται και πρέπει να ξαναπάρει πρωτόκολλο με νέα ημερομηνία??
  12. για κάνει με νέα οικδομική άδεια αλλαγή χρήσης στα 600 τμ.πρέπει να πληρώσει το παράβολο των 500 ευρω... Για τα υπόλοιπα (να γίνει όλο το ισόγειο και όχι ένα τμήμα) 195τ.μ. αν μπεί στη ρύθμιση που ακριβώς είναι το παράνομο??
  13. Όταν λέω "αγοράσει δόμηση" εννοώ στον υπολογισμό του προστίμου θα βάλει 2 φύλλα: Το ένα φύλλο θα είναι 600τ.μ. και αλλαγή χρήσης (χωρίς υπέρβαση δόμησης) Το δεύτερο θα είναι 195τ.μ. υπέρβαση δόμησης και αλλαγή χρήσης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.